Neviete co sa deje ?
Vraj maju pozatvarane pobocky...
Moderátor: Moderátoři
19. apríla 2007 19:16
Viac ako 280 kancelárií stávkovej spoločnosti Formula - tip ostalo zatvorených. V noci zo stredy na štvrtok sa zastavilo aj online tipovanie kurzových stávok Formuly na internete. Do spoločnosti vstúpili policajní vyšetrovatelia. Predpokladá sa, že jedna z najväčších stávkových spoločnosti na Slovensku je vo vážnych finančných problémoch. Podľa TV JOJ policajti zatkli aj niektorých vedúcich predstaviteľov spoločnosti.
"Zatvorenie stávkovej spoločnosti Formula - tip nesúvisí so zásahom orgánov štátneho dozoru, ale orgánov činných v trestnom konaní," uviedla Zuzana Bruteničová z ministerstva financií. Zároveň potvrdila, že polícia požiadala ministerstvo a daňové riaditeľstvo o spoluprácu. Podľa slov policajného hovorcu Martina Korcha akcia ešte vo štvrtok podvečer prebiehala a verejnosť sa dozvie ďalšie informácie až v piatok.
Vo štvrtok nedvíhali telefóny nielen v ústredí spoločnosti v Považskej Bystrici, ale ani v jej bratislavskej a košickej pobočke. Nezastihnuteľní boli spoločníci a zároveň konatelia Jozef Jablonický a Martin Tvrdý. Sekretárka ďalšej konateľky Ingrid Jablonickej uviedla, že šéfka je odcestovaná a odcestovali vraj aj "ďalší vedúci". V súvislosti so zatvorenými stávkovými kanceláriami tvrdila, že "ide len o technickú poruchu na serveri". Nevedela však povedať, kedy sa odstráni.
Spoločnosť Formula - tip pôsobí na slovenskom stávkovom trhu od mája 2001 a nadviazala na činnosť iného prevádzkovateľa kurzových stávok - spoločnosť Formula, ktorá vznikla ešte v roku 1991. Okrem kurzových stávok rozvíja Formula - tip prostredníctvom svojich dcérskych spoločností činnosť aj v zdravotníctve. Liečebné centrá Tomesa má v Bratislave a Košiciach, avšak ani tam nedvíhali telefóny.
Ministerstvo financií iba prednedávnom odňalo licenciu inému prevádzkovateľovi kurzových stávok - spoločnosti Tutovka so sídlom v Košiciach. Kontrola, ktorú v nej vykonal daňový úrad, zistila porušenie ustanovení herného plánu, najmä nedodržanie lehôt na vyplácanie výhier, nedodržanie minimálnej výšky finančnej zábezpeky a termínov na uhrádzanie odvodov. Spoločnosť síce podala proti rozhodnutiu ministerstva odvolanie, minister financií ho však 2. apríla zamietol.
Čiňo píše:a sakra akurat vcera, ked som cakal na bus, som si bol z dlhej chvile vo Formule tipnut, vyhral som tam, tesil som sa, ze si zajtra pojdem po vyhru, ale tusim, ze si asi po tu vyhru tak skoro nepojdem(ak vôbec niekedy)
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 25 návštevníků