od sporttipy » pát zář 24, 2004 14:52
TAKHLE SE K TOMU VYJÁDØIL SÁM NEDVÌD
PRAHA/TURÍN - "Vzhledem k tomu, že ani má pøedcházející tisková zpráva nezabránila dalším spekulacím o mém zdravotním stavu a mém dalším pùsobení v reprezentaci Èeské republiky, rozhodl jsem se proto ukonèit svoji hráèskou kariéru v reprezentaèním mužstvu Èeské republiky.
Proto, aby mé rozhodnutí nebylo opìt vykládáno jinak, prohlašuji, že mùj zdravotní stav není i nadále natolik uspokojivý, abych byl schopen snášet tak velkou fyzickou zátìž, jakou si bezesporu vyžaduje podávání maximálních výkonù, a to jak v reprezentaèním mužstvu Èeské republiky, tak souèasnì pøi plnìní mých pracovních závazkù k mužstvu Juventus Turín.
Skuteènì jsem mìl v úmyslu toto pro mne velmi obtížné rozhodnutí dobøe zvážit až po konkrétním vyjádøení lékaøù, tj. poté, kdy bude zcela zøejmé, jak dlouhou dobu si léèení mého zranìní z EURA 2004 ještì vyžádá. Má vùle a tendence v reprezentaci Èeské republiky pokraèovat, a to po úplném uzdravení, ovšem byla médii a èástí veøejnosti vykládána zcela jinak, vìtšinou v neprospìch mé osoby.
Po zodpovìdném zvážení všech okolností jsem se tímto rozhodl ukonèit své fotbalové úèinkování v reprezentaèním mužstvu Èeské republiky.
'Dvojsmyslná vyjádøení znehodnocují mou práci'
Z mých dosavadních výkonù v reprezentaci Èeské republiky a z mého dosavadního postoje v pozici kapitána mužstva bylo zøejmé, že jsem si skuteènì velmi vážil toho, že jsem mohl Èeskou republiku reprezentovat, a vždy jsem se snažil odvést stoprocentní výkon. Na každý sportovní úspìch Èeské republiky jsem byl náležitì hrdý.
Proto bych nikdy nepøedpokládal, že mé rozhodnutí doèasnì pøerušit svoji èinnost v reprezentaèním mužstvu Èeské republiky, budou provázet taková obvinìní mé osoby a nièím nepodložená dvojsmyslná vyjádøení, která budou namíøena jednak vyloženì proti mé osobì, ale hlavnì budou znehodnocovat mou dosud odvedenou práci a mé výkony za národní mužstvo Èeské republiky.
Osoby vyjadøující se ke stávající situaci, resp. k mému pøedcházejícímu rozhodnutí, pøehlíží skuteènost, že vzhledem k mému vìku a dlouhodobé fyzické a psychické zátìži v profesionálním fotbalu, se má zranìní, která jsem utržil v poslední dobì, léèí mnohem delší dobu, než tomu bývá u mladších hráèù.
Velmi mne mrzí, za jakých okolností a jakou formou se s reprezentací Èeské republiky louèím a pevnì vìøím, že mí bývalí spoluhráèi, s nimiž bylo pro mne vždy ctí hrát a tvoøit jedno mužstvo, a mí fanoušci, kterým za jejich projevenou pøízeò tímto moc dìkuji, mùj postoj budou respektovat a když ne hned, tak postupem èasu, ho pochopí.
A protože nehodlám odcházet ani jako "zhrzený" ani jako "nepochopený" hráè, pøeji èeskému fotbalu další úspìšná léta."
V Turínì dne 24.9.2004
PAVEL NEDVÌD
ZDROJ:WWW.NOVINKY.CZ
svět nepatřil nikomu kdo nebyl hráč...