NOVÁ PRAVIDLA

Moderátor: Moderátoři

Příspěvekod sporttipy » sob led 27, 2007 9:33

Ztotožňuji se s názorem Ondry, pravidla jsou sice tvrdá, ale pokud se podaří díky nim utvořit okruh profitujících sázkařů- věc bude mít smysl. Limit čtyř analýz pro období, kdy se nehraje soutěž, na kterou se daný member specializuje je zbytečná, ale uvidíme jak to v praxi bude fungovat. Mě osobně nepříjde nijak unfair, že člověk, který třeba osm měsíců moderoval poctivě svoji soutěž, by pak zbytek času nepsal nic...protože to svoje si odmakal a teď zase může naoplátku využít práce zrovna aktivních memberů.
svět nepatřil nikomu kdo nebyl hráč...
Obrázek
sporttipy
Exmember
Exmember

Příspěvekod JeryJery » sob led 27, 2007 11:20

) Každý tip který bude napsán v sekci Members musí obsahovat stejné údaje, jako jsou vyžadovány v Žádostech o přijetí, tedy : jména obou soupeřů, označení soutěže, datum a čas zápasu, kurs ve kterém žadatel tip sází, uvedení sázkové kanceláře, uvedení důvěry/vkladu ve formátu 1-10/10, textové zdůvodnění tipu. Délka textového zdůvodnění nemá minimální ani maximální ohraničení a pouze se doporučuje uvádět absence, vzájemnou bilanci soupeřů, aktuální formu i motivaci - prostě věci které mohou použít i ostatní pro tvorbu vlastního úsudku. Nebude-li uváděný tip obsahovat některou z povinných položek, pak bude tento tip smazán z fóra, bude smazán i ve skriptu a nebude tak započítáván ani do minimálního počtu povinných měsíčních tipů.(

Rozumím-li tomu dobře tak povinné údaje jsou:
1.jména obou soupeřů,
2.označení soutěže,
3.datum a čas zápasu,
4.kurs ve kterém žadatel tip sází,
5.uvedení sázkové kanceláře,
6.uvedení důvěry/vkladu ve formátu 1-10/10,
7.textové zdůvodnění tipu.

Doporučení (které nemají vliv na vyhodnocení) jsou:
1.délka textového zdůvodnění nemá minimální ani maximální ohraničení
2.pouze se doporučuje uvádět absence,
3. vzájemnou bilanci soupeřů,
4. aktuální formu i motivaci

Další otázku bych měl jestli se mohou uvádět dva nebo tři tipy v jedné sázce?
JeryJery
Exmember
Exmember

Příspěvekod AMZ » sob led 27, 2007 11:25

-------------------------------------------------------------

Dotazy:

1) musí být žadatel o members po zveřejnění 10 tipů v plusu, aby byl přijat mezi ostaní members?

2) když žadatel o members po zadání 10 tipů nebude přijat, může hned po zamítnutí členství v members napsat opět dalších 10 tipů - tedy pokusit se o jakýsi reparát?

3) je stanovena minimální hranice kurzů, ke kterým se mohou psát preview?

4) je stanovena minimální doba, dokdy nejpozději před začátkem utkání musí být tip zveřejněn?

5) v případě nižších kurzů, lze podat tipy jako akovku? Tady předpokládám, že asi ne, protože by toho mohlo být zneužíváno u neúspěšných sázkařů k dohánění ztráty, ale přesto se ptám.

5) co se stane s těmi současnými členy members, kteří do startu nových pravidel (tj. do 1.2.) nenahlásí svoji specializaci?

-------------------------------------------------------------
AMZ
Host
Host

Příspěvekod AMZ » sob led 27, 2007 11:35

chybička se vloudila, mám uvedený dvakrát bod 5, ale je to jedno
AMZ
Host
Host

Příspěvekod JayJay » sob led 27, 2007 12:28

No, ty dotazy od AMZ jsou dost podstatné, především pravidlo minimálního kurzu... když mi bude pár analýz chybět, není nic lehčího, než 2-3x dát tip na Fedexe na nějakém turnaji za 1,01-1,05 a je to.
JayJay
Exmember
Exmember

Příspěvekod quinton » sob led 27, 2007 12:41

to AMZ , vezmu to stručně :wink:

1) NE

2) ANO

3) NE

4) říkali jsme si tak 2 hodiny (asi to doplníme do pravidel)

5) NE

6) budou bráni jako memberové bez ligy s povinností 8 analýz měsíčně.
quinton
Exmember
Exmember

Příspěvekod richardt » sob led 27, 2007 12:57

NOVÁ PRAVIDLA

Ačkoli jsem se zařekl,že na tomto foru nebudu už na nic reagovat,musím toto svoje předsevzetí porušit. Novými pravidly přestalo totiž staré forum prakticky existovat a to co se nyní tvoří je forum nové - alespoň to tak cítím.
I když by se dal použít bonmot jednoho nejmenovaného politika na adresu nově vzniklé strany - jedná se o nový veřejný dům se starými pracovnicemi.

Celková koncepce Profisazkar.com je dost nepřehledná.Provozovatelem této stránky je myslím kali,že ?
Výběr nových adminů proběhl jak a na základě čeho? Jestli to tedy není tajemství.
Některá jména se dala očekávat se 100% jistotou,jiná byla (a myslím,že nejen pro mě) dost překvapivá.

Podle toho,co se píše v nových pravidlech by mělo být těch 9 adminů jakýmsi managementem těchto stránek.Odhlédnu od toho,že bývá slušností se nejprve představit a chtěl bych se pouze zeptat - jsou nová pravidla závazná i pro adminy (není to zmíněno) ? Případně jaké postihy za neplnění čekají na ně a kdo o tom bude rozhodovat - již staří Římané se ptali : Kdo ohlídá hlídače ?
Nebo je to jako v té staré pohádce: Zákony vydané vaší milostí se netýkají vaší milosti ?

V nových pravidlech jsem našel několik slabin na které bych rád upozornil.

Přidávejte pouze vlastní analýzy a info.

To snad ani splnit nejde.Drtivá většina z nás přece čerpá info z internetu.Nebo je zde někdo,kdo sedí v kabině Arsenalu a Henry mu šeptá do ouška strategii na příští zápas ?
Čerpání infa třeba z BBC je v pořádku,ale pokud někdo použije info z cizí analýzy,tak je to špatně ?
A jak se to pozná,odkud dotyčný čerpal ?
Nehledě k tomu,že na základě stejných faktů a informací mohou dva sázkaři dospět k naprosto stejným závěrům,které popíší podobnými slovy.

...a minimálně několika větami zdůvodnění doporučovaného tipu.

Tohle je hodně vágní formulace ! Zatímco v na jiných místech pravidel se operuje s jasnými termíny a počty (a taky sankcemi),tady najednou přesná formulace chybí.
Připomíná mi to onu slavnou větu z protidrogového zákona : větší než malé množství ! Ale kolik je větší než malé množství záleží na posouzení konkrétního policisty.
Tady to bude hodnotit někdo z adminů,jestli je zdůvodnění dostatečné ?

V odstavci III MEMBERS - 2) je sice stanoven počet tipů (8 nebo 4),ale není napsáno za jaký časový úsek (logicky předpokládám,že se jedná o jeden kalendářní měsíc).

Nikde jsem se nedočetl,jak se bude posuzovat,pokud dva members dají stejný tip i s analýzou na totožný zápas.Budou platit oba,nebo jen ten který se svým tipem přijde dřív ?

4)Každý člen Members je zodpovědný za své výsledky.

No budiž - i tak se na to dá dívat.
Mě se ale spíš líbí výrok ruského šachového velmistra Štejna : "Hráč je zodpovědný za svou hru,ne za své výsledky !"
Když hrajete (tipujete) dobře,tak se výsledky časem dostaví.Pokud tomu nerozumíte a máte jen štěstí - musí to zákonitě časem skončit.

Je mi celkem jasné,co jste novými pravidly sledovali.Větší aktivitu členů a zabránění opisovačům přijít lacino k tipům.
Pokud ovšem někdo bude chtít podvádět,tak mu v tom ani nová pravidla nezabrání.

Pro ty bych měl několik dobrých rad:
Jako ligu,kterou se zabýváte si zvolte nějakou co má malý počet mužstev a hraje se jen krátké období ( např.Island).Ve zbývajícím čase je dobré tipovat např. na vítězství Rogera Federera - ten prohrává jednou za uherský rok.Hravě tak splníte veškeré podmínky a máte volné pole působnosti.

(Poslední odstavec berte prosím jako ironii a nadsázku - nikoli jako návod !)
Specializace:MS silnièních motorek
richardt
Exmember
Exmember

Příspěvekod kali » sob led 27, 2007 14:22

richardt píše:NOVÁ PRAVIDLA
Celková koncepce Profisazkar.com je dost nepřehledná.Provozovatelem této stránky je myslím kali,že ?
Výběr nových adminů proběhl jak a na základě čeho? Jestli to tedy není tajemství.
Některá jména se dala očekávat se 100% jistotou,jiná byla (a myslím,že nejen pro mě) dost překvapivá.

Podle toho,co se píše v nových pravidlech by mělo být těch 9 adminů jakýmsi managementem těchto stránek.Odhlédnu od toho,že bývá slušností se nejprve představit a chtěl bych se pouze zeptat - jsou nová pravidla závazná i pro adminy (není to zmíněno) ? Případně jaké postihy za neplnění čekají na ně a kdo o tom bude rozhodovat - již staří Římané se ptali : Kdo ohlídá hlídače ?
Nebo je to jako v té staré pohádce: Zákony vydané vaší milostí se netýkají vaší milosti ?

Asi pred 3-4 mesici jsem se z duvodu casove indispozice docasne vzdal adminskych prav a povinnosti. V te dobe jsem byl adminem ja, Nedo, Quinton, Zirkonxx. Novym adminem se stal Rafael, jeden z tech, co jsou zde na foru od pocatku, ktery do te doby fungoval jako moderator fora a mel na starost prijimani novych clenu. Novy tym adminu zacal pracovat na novych pravidlech a posleze se jeste tym adminu rozsiril o Petranka, jemuz forum vdeci za vsechna nova technicka zlepseni a za programovani. Zbytek jsou moderatori fora, kteri byli moderatory fora jiz v minulosti. Nevim presne na ktera jmena narazis, kdyz pises "jiná byla (a myslím,že nejen pro mě) dost překvapivá.", predpokladam, ze na Petranka, ktery v minulosti nebyl moderatorem fora ani adminem.

Jiste pravidla jsou zavazna pro vsechny bez vyjimky. T.j. pripadne vyhozeni za nesplneni pravidel hrozi i vsem moderatorum a adminum. Pravidla jsou prisna, ale spravedliva. Vsichni jsme spolecne na startovni care ve stejne vychozi pozici.

"Kdo ohlídá hlídače ?" ... Hlidacem je v podstate predevsim skript, ktery vse pocita automaticky. Jak na tom kterykoliv z memberu (vcetne adminu) je, to si muze kdokoliv ve skriptu proverit.
kali
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Hochstapler » sob led 27, 2007 14:22

má pravdu předsedo !

nebylo by od věci napsat do pravidel nějaký minimum, kterýho by měl kurz dosahovat, abychom se tu časem nesetkali denně s 20 analýzama na výhru federera v kurzu 1,05 nebo neprohru chelsea s kotěhůlkama v kurzu 1,01

a co se týče pánů managerů, tak by mě taky docela zajímalo, kdo stojí na vrcholu nebo kdo je ona šedá eminence a jak se případně budou řešit jejich neúspěchy, tímto se tohle forum dostává totiž úplně do jiné sféry a já sem od přírody zvědavý dítě :yes:
Hochstapler
Exmember
Exmember

Příspěvekod Seb » sob led 27, 2007 14:38

Me spis mrzi a zarazi jina skutecnost. Pro priklad...

Jsem opisovac,bez nejakych vetsich infos.Jsem v members a dal jsem si nejakou ligu,jedno jakou.Mam tedy povinnost predlozit v mesici minimalne 8 obodovanym analyz,ale je JEDNO z jake ligy.Cili se ze me stane pouze trochu aktivnejsi opisovac,ktery sem tam neco do sve ligy prihodi bez bodu a pak si oboduje treba nejaky tip od ruskeho cara Wbk,posichruje to nulou,nebo od kluku z anglickych soutezi... apod. Takze jen prepise a malinko poupravi text a je to...Pro me osobne v teto chvili je pro forum naprosto bez hodnoty...nema zadne know-how,jen kliku,ze vybere a pojisti to,jo vymyslel jiny..a dle bodu tu bude treba kral...
Seb
Exmember
Exmember

PředchozíDalší

Zpět na PROFISAZKAR.COM