NOVÁ PRAVIDLA

Moderátor: Moderátoři

Příspěvekod nedo » pon úno 05, 2007 16:32

Ranger píše:To pravidlo opravdu nechápu, jak pomůžou kvalitě 4 povinný analýzy měsíčně na sport, kterýmu danej člověk třeba vůbec nerozumí nebo mu rozumí jen povrchně?

Chtěl bych vědět, jestli je to tak zásadní problém, že to povede k mýmu vyloučení, nebo jestli tu budu moct zůstat a přispívat jen v době MLB. Díky.
Pokusím se Ti Rangere vysvětlit, co nás vedlo k zavedení tohoto pravidla.
Hlavním důvodem je to, že fórum tipérů by mělo fungovat jako výměnná burza. Tedy já něčím přispěju a na oplátku mohu využít pohledu jiných lidí na jiné zápasy. Každý tedy přispívá do společného fóra, ze kterého pak všichni čerpají. Že ne každý příspěvek má stejnou hodnotu a ne každý sázkař je stejně úspěšný - to je naprosto samozřejmé. A také časem se vše vytříbí a ukáže. U každého avataru bude jasně viditelná úspěšnost každého jednotlivce a také podle toho pak mohou případně uživatelé upravovat své postoje k jednotlivým tipům a tipujícím. Ten princip tu ale je : ber si, pokud sám dáváš. Pokud někdo na toto fórum nepřispívá, není ani nejmenší důvod pro to aby využíval práce jiných. Jen bych chtěl napsat - nemluvím teď o nikom konkrétně, tedy ani o Tobě. Mluvím naprosto obecně.
Takže tolik k důvodům proč toto pravidlo bylo zavedeno. A teď k Tvé druhé otázce, zda je to zásadní problém vedoucí k Tvému vyloučení, nebo jestli tu budeš moci zůstat a přispívat jen v době MLB. Otázka je jasná, budu se snažit aby stejně jasná byla i odpověď. Ty navrhuješ, aby v době kdy se MLB nehraje jsi nemusel přispívat, ale mohl odsud čerpat tipy, a přispíval bys v době běžící MLB. To samozřejmě není možné. Já Ti věřím, že během MLB budeš schopen přispívat klidně i denně nějakým tím tipem. Jenže - co s Tebou v době, kdy MLB neběží (a Ty tvrdíš že nejsi schopen vybrat a zpracovat 1 tip týdně (?) pro splnění minimálního počtu tipů v měsíci) ? Nechat Tě v Members, to by bylo značně nespravedlivé vůči všem, kterým také "jejich" soutěž neběží, ale projevují alespoň snahu.

Máš tedy dvě možnosti, které Ti nabízejí pravidla :
:arrow: první jsi sám naznačil - pokud nebudeš přispívat, budeš vyřazen a případný Tvůj návrat by vedl přes Žádosti o přijetí.
:arrow: druhou možnost už několik lidí využilo - a je to tzv. přerušení členství v Members. Sami uznali že v době kdy sami nepřispívají tak by neměli mít ani právo využívat ostatních tipů z tohoto fóra a požádali tedy o zmíněné přerušení členství. V čem spočívá? Je to jednoduché - na dobu kterou si sám určíš požádáš o přerušení členství. Bude Ti zastaven přístup do Members a v okamžiku kdy se budeš chtít vrátit, tak napíšeš soukromou zprávu jednomu z moderátorů fóra. Nebudeš muset procházet Žádostmi o přijetí a bude Ti nastaveno zpět členství v Members.

Pro kterou z těchto dvou možností se rozhodneš, to záleží opravdu jen na Tobě.
Žádná další možnost ale bohužel neexistuje.
(Já osobně doufám, že se rozhodneš pro přerušení a na MLB se vrátíš - pokud je to tedy opravdu tak, že zpracovat 1 tip týdně je pro Tebe až tak nepřekonatelný problém. Zvláště s přihlédnutím k tomu, že pokud se nemýlím tak třeba německá fotbalová Bundesliga Ti není až tak cizí se mi ale tomuto argumentu nechce až tak věřit. Ale to už je zase jenom a jenom můj problém... :wink:)
0,5/10-zkouska
1/10-small
2/10-middle
3/10-big
3,5 and more/10-extraordinary
nedo
Host
Host

Příspěvekod Ranger » pon úno 05, 2007 16:37

Problém je, že ty to pro mě nepochopitelně hodnotíš tak, že se musí přispívat přesně v době, kdy se i čerpá.

Měl bys to hodnotit podle mě naprosto logicky v souhrnu za celej rok! Přece každej sport má v roce období, kdy se hraje, tak proč ve zbytku roku by musel bejt člověk zabývající se tím sportem mimo fórum? Vždyť to je přece jen o selským rozumu...

Jinak v době, kdy se hraje MLB, se naopak nehraje řada jiných sportů, hlavně fotbal a hokej, kor o prázdninách se hraje minimum jiných věcí a MLB je asi to nejdůležitější, co se dá sázet. Proč by ti, kteří se zabývají fotbalem a hokejem a nechtějí si cucat z prstu tipy třeba právě na baseball, kterýmu nerozumějí, nemohli v létě využívat moje tipy? A proč bych já teď nemohl využívat jejich tipy?
Ranger
Host
Host

Příspěvekod richardt » pon úno 05, 2007 16:38

První dodatek amerircké ústavy,pardon nových pravidel:

1. DODATEK K PRAVIDLŮM

...........................................................................................................
Pokud se member pokusí splnit měsíční limit spekulativním tipem, bude upozorněn moderátory fóra, tip mu nebude započítáván a po opakovaném používání spekulativních tipů bude vyloučen. O tom zda se jedná o tzv. spekulativní tip rozhodne hlasováním tým moderátorů.

Zvláště se mi líbí ta pasáž o rozhodování moderátorů zda se jedná o spekulativní tip (trochu to připomíná Kladivo na čarodějnice,Výbor pro neamerickou činnost a Kontrolně-revizní komise po roce 1968 - vše v jednom!)

Možná by bylo dobré nejprve vysvětlit,co si moderátoři představují pod pojmem spekulativní tip.
Specializace:MS silnièních motorek
richardt
Exmember
Exmember

Příspěvekod nedo » pon úno 05, 2007 16:44

Ranger píše:Problém je, že ty to pro mě nepochopitelně hodnotíš tak, že se musí přispívat přesně v době, kdy se i čerpá.

Měl bys to hodnotit podle mě naprosto logicky v souhrnu za celej rok! Přece každej sport má v roce období, kdy se hraje, tak proč ve zbytku roku by musel bejt člověk zabývající se tím sportem mimo fórum? Vždyť to je přece jen o selským rozumu...

Jinak v době, kdy se hraje MLB, se naopak nehraje řada jiných sportů, hlavně fotbal a hokej, kor o prázdninách se hraje minimum jiných věcí a MLB je asi to nejdůležitější, co se dá sázet. Proč by ti, kteří se zabývají fotbalem a hokejem a nechtějí si cucat z prstu tipy třeba právě na baseball, kterýmu nerozumějí, nemohli v létě využívat moje tipy? A proč bych já teď nemohl využívat jejich tipy?
Rangere, vůbec nezáleží na tom jak to hodnotím já. Pravidla jsem nedělal já - byla to týmová práce. Nepodsouvej mi proto co si já myslím. Já Ti tu prezentuji postoj týmu moderátorů fóra který pravidla zpracoval.
Nepodsouvej mi ani to, že pokud se nehraje zrovna ta soutěž kterou někdo sleduje, tak musí být mimo fórum. Pro drtivou většinu zdejších Members není problém si zpracovat 1 tip týdně v době kdy se nehraje "jejich" soutěž. A když si projdeš seznam tak dokonce zjistíš, že je tu vysoký počet tipérů kteří si zahlásili celoročně 8 tipů. Status přerušení členství jsme zřídili a je využíván. Ale prozatím jen minimálně. Tak prosím nepodsouvej něco co není pravda - jen proto že je Ti tato možnost nabízena.
Pravidla už jsou funkční a jsou platná.
A každý má dvě možnosti - buď se jimi bude řídit, nebo ne. Nic mezi tím není.
Takže jak jsem už jednou psal - jak se rozhodneš Ty je jen a jen na Tobě.
0,5/10-zkouska
1/10-small
2/10-middle
3/10-big
nedo
Host
Host

Příspěvekod Ranger » pon úno 05, 2007 16:50

nedo: Já ti vůbec nic nepodsouvám, ber to jako že mluvím ke všem autorům pravidel. Pravidla jsou pěkná věc, ale musejí mít logiku.

Naprosto chápu, že já ty pravidla nezměním, ale mohl bys mi ty nebo někdo další v klidu odpovědět na moje námitky. To jsi neudělal. Že není pro někoho problém si třeba na základě tabulek v OK tipu vycucat 4 tipy měsíčně, to není argument. To já bych taky dovedl, úspěšnost by byla nevím jaká, ale dělat to nebudu.

Přerušovat si členství nebudu, počkám si, až mě třeba v březnu těsně před začátkem MLB vyloučíte. Třeba si to rozmyslíte a počkáte na začátek MLB.

Jestli mě ale míníte vyloučit, tak prosím ještě před startem MLB, protože tady nechci půl roku přispívat jako šroub, abyste mě pak vykopli v listopadu a já pro změnu nemohl využít práce ostatních.
Ranger
Host
Host

Příspěvekod nedo » pon úno 05, 2007 17:11

Ranger píše:nedo: Já ti vůbec nic nepodsouvám, ber to jako že mluvím ke všem autorům pravidel. Pravidla jsou pěkná věc, ale musejí mít logiku.
Na pravidlech se spolupodílel tým devíti lidí. Myslím si že rozhodně svou logiku mají. Pokud Ty si myslíš že nemají - je to Tvůj názor a já tedy respektuji že práci devíti lidí označuješ za nelogickou. Je to Tvoje právo.

Ranger píše:Naprosto chápu, že já ty pravidla nezměním, ale mohl bys mi ty nebo někdo další v klidu odpovědět na moje námitky. To jsi neudělal. Že není pro někoho problém si třeba na základě tabulek v OK tipu vycucat 4 tipy měsíčně, to není argument. To já bych taky dovedl, úspěšnost by byla nevím jaká, ale dělat to nebudu.
Dovolím si s tebou nesouhlasit. Myslím si že jsem Ti v klidu na Tvoje námitky odpověděl.

Ranger píše:Přerušovat si členství nebudu, počkám si, až mě třeba v březnu těsně před začátkem MLB vyloučíte. Třeba si to rozmyslíte a počkáte na začátek MLB.
Dělej jak uznáš za vhodné. Ale spoléhat se na nějaké přimhuřování očí není to nejlepší co můžeš udělat. Rozhodně s něčím takovým nepočítej. Naopak - pokud jsi rozhodnutý nesplnit požadovaný počet tipů a jsi rozhodnutý nepřerušit si členství, pak si můžeš být jist svým vyřazením. Bohužel :cry:

Ranger píše:Jestli mě ale míníte vyloučit, tak prosím ještě před startem MLB, protože tady nechci půl roku přispívat jako šroub, abyste mě pak vykopli v listopadu a já pro změnu nemohl využít práce ostatních.
je to zajímavý návrh - sám si určit kdy chceš být vyloučen. V tom případě absolutně nechápu, proč si na únor nepřerušíš členství.
Ale to je (jak jsem již dvakrát napsal) jen a pouze Tvoje věc a Tvoje rozhodnutí. :wink:
0,5/10-zkouska
1/10-small
2/10-middle
3/10-big
nedo
Host
Host

Příspěvekod Ranger » pon úno 05, 2007 17:17

nedo píše:
Ranger píše:Naprosto chápu, že já ty pravidla nezměním, ale mohl bys mi ty nebo někdo další v klidu odpovědět na moje námitky. To jsi neudělal. Že není pro někoho problém si třeba na základě tabulek v OK tipu vycucat 4 tipy měsíčně, to není argument. To já bych taky dovedl, úspěšnost by byla nevím jaká, ale dělat to nebudu.

Dovolím si s tebou nesouhlasit. Myslím si že jsem Ti v klidu na Tvoje námitky odpověděl.

Nějak jsem to asi přehlídnul, můžeš mi prosím znovu odpovědět, proč si mám vycucávat z prstu 4 tipy měsíčně na něco, čemu nerozumím? A proč člověk, kterej tipuje třeba švédskej hokej, má vymejšlet bezcenný tipy třeba v červenci?

Proč vám najednou nestačí posoudit aktivitu celoročně, když je jasný, že každej sport se hraje v jiným období?

Viděl jsem, že v seznamu členů jsou i členové bez specializace - jakou hodnotu pak mají jejich příspěvky? Přece cesta k úspěchu vede přes co největší specializaci. Kdo se snaží sledovat všechno, ten pak neví o ničem nic dost do hloubky. Vy tady zřejmě naopak takový lidi vítáte.

Díky za odpověď.
Ranger
Host
Host

Příspěvekod kali » pon úno 05, 2007 18:06

Ranger píše:Viděl jsem, že v seznamu členů jsou i členové bez specializace - jakou hodnotu pak mají jejich příspěvky? Přece cesta k úspěchu vede přes co největší specializaci. Kdo se snaží sledovat všechno, ten pak neví o ničem nic dost do hloubky.

tuto myslenku jsem jeste nedavno take zastaval, prubehem casu jsem se presvedcil, ze to neni zdaleka pravda. Sam na sobe i na svem okoli jsem zjistil, ze co nejvetsi specializace nevede nutne k lepsim vysledkum (a to jsem byl drive velkym zastancem uzke specializace). Nejen tady na foru najdes dost lidi, kteri maji vyborne vysledky, prestoze fusuji do vseho mozneho najednou.

Nevim, jak moc sazis jine sporty, ale treba i ten baseball neni jen o MLB... je tu Finsko, Japonsko atd. (i kdyz nevim jestli se nehraji zrovna paralerne s MLB). Kazdopadne dat jeden tip tydne (v prumeru) na jinou soutez nez tu sledovanou... v tom nevidim problem.
kali
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Ranger » pon úno 05, 2007 18:18

kali píše:
Ranger píše:Viděl jsem, že v seznamu členů jsou i členové bez specializace - jakou hodnotu pak mají jejich příspěvky? Přece cesta k úspěchu vede přes co největší specializaci. Kdo se snaží sledovat všechno, ten pak neví o ničem nic dost do hloubky.

tuto myslenku jsem jeste nedavno take zastaval, prubehem casu jsem se presvedcil, ze to neni zdaleka pravda. Sam na sobe i na svem okoli jsem zjistil, ze co nejvetsi specializace nevede nutne k lepsim vysledkum (a to jsem byl drive velkym zastancem uzke specializace). Nejen tady na foru najdes dost lidi, kteri maji vyborne vysledky, prestoze fusuji do vseho mozneho najednou.

Nevim, jak moc sazis jine sporty, ale treba i ten baseball neni jen o MLB... je tu Finsko, Japonsko atd. (i kdyz nevim jestli se nehraji zrovna paralerne s MLB). Kazdopadne dat jeden tip tydne (v prumeru) na jinou soutez nez tu sledovanou... v tom nevidim problem.

Já v tom taky nevidím problém - vezmu OK Tip, okomentuju tabulku nějaký soutěže a vyberu něco podle kurzu. Opravdu to strašně přispěje ke kvalitě fóra... Na tom se podílet nebudu.

Taky rozhodně striktně nevylučuju, že člověk se širokým záběrem by nemohl být kvalitním tipérem, ale když to vezmu obecně, tak v drtivý většině případů je prostě úzká specializace lepší.

Hlavně bych ale rád viděl opravdu konkrétní odpověď na tohle:
Nějak jsem to asi přehlídnul, můžeš mi prosím znovu odpovědět, proč si mám vycucávat z prstu 4 tipy měsíčně na něco, čemu nerozumím? A proč člověk, kterej tipuje třeba švédskej hokej, má vymejšlet bezcenný tipy třeba v červenci?

Proč vám najednou nestačí posoudit aktivitu celoročně, když je jasný, že každej sport se hraje v jiným období?

Jestli je jediným důvodem zvýšení aktivitiy na fóru, tak to se naprosto mine účinkem. Aktivita bude čistě umělá a k čemu bude XX příspěvků navíc, pokud nebudou mít žádnou kvalitu? To už můžu rovnou chodit pro tipy na Tipovani.cz :)
Ranger
Host
Host

Příspěvekod kali » pon úno 05, 2007 18:20

richardt píše:První dodatek amerircké ústavy,pardon nových pravidel:

1. DODATEK K PRAVIDLŮM

...........................................................................................................
Pokud se member pokusí splnit měsíční limit spekulativním tipem, bude upozorněn moderátory fóra, tip mu nebude započítáván a po opakovaném používání spekulativních tipů bude vyloučen. O tom zda se jedná o tzv. spekulativní tip rozhodne hlasováním tým moderátorů.

Zvláště se mi líbí ta pasáž o rozhodování moderátorů zda se jedná o spekulativní tip (trochu to připomíná Kladivo na čarodějnice,Výbor pro neamerickou činnost a Kontrolně-revizní komise po roce 1968 - vše v jednom!)

Možná by bylo dobré nejprve vysvětlit,co si moderátoři představují pod pojmem spekulativní tip.

Tato klauzule je v pravidlech proto, aby se dalo branit pripadnemu obchazeni pravidel o poctu tipu. Za spekulativni tip lze povazovat tipy ruzneho kalibru. Ja osobne povazuji za tipy zadavane s cilem dohnat nutny pocet tipu napr. Federer vs Haas 1.01, nebo tip, ktery nekdo jiz na forum napsal a dalsi pripoji stejny tip. Zde uz je to samozrejme individualni, protoze kdyz napise nekdo stejny na Bundesligu, kterou navic treba i sleduje, tak to nemusi byt nutne proto, ze se snazi pouzit cizi tip, jen abych jich mel vice. Je logicke, ze nektere tipy se libi vice lidem. Proto nelze presne definovat, co bude posouzeno jako tip spekulativni a co ne. Ale kdyz se napr. objevi na foru stejny tip na ligu v Hong Kongu, tak uz mne to zarazi, protoze u takoveho tipu je ta pravdepodobnost, ze se jedna o spekulativni tip vyrazne vyssi. Vzhledem k tomu, ze spekulativni tip nelze dopredu presne definovat, tak proto bude pripadne kazdy "podezrely" tip individualne posuzovan moderatory. Nevim, co te prekvapuje na pasazi o tom, ze to budou rozhodovat moderatori. Nedovedu si predstavit jakou jinou formou rozhodovat. Ma se dle tveho nazoru nechat hlasovat verejne a cekat na vyjadreni vsech memberu?

Tak ci onak, tento dodatek, doufejme, nebude nutno vyuzivat. Pokud budou vsichni pravidla ctit, tak k hlasovani nemusi nikdy dojit. Do pravidel je pridan proto, aby pravidla pocitala s pripadnymi snahami vyhnout se jejich dodrzovani (respektive snaze obchazet je)
kali
Moderátor
Moderátor

PředchozíDalší

Zpět na PROFISAZKAR.COM