Je celkem zajímavé to tu èíst. Kolik lidí si udìlá na Štìdrý den èas sednout k PC, otevøít tyto stránky a - plivat.
Od vìtšiny lidí tu ètu jen kritiku smìrem k Profiteamu na to, v jakém stavu se v souèasné chvíli tyto stránky nacházejí. Kritika na práci Profiteamu, pøípadnì na samotnou existenci Profiteamu, kritika jednotlivých èlenù, kritika jednotlivých témat... Ale žádný návrh, jak situaci øešit. A když už se nìjaký návrh objeví, pak je okamžitì smeten ze stolu jako „blbost“. S úsmìvem si pøeètu pøíspìvek od kohosi, že se Profiteam chová jako „komunisti pøed 20ti lety“. Potom si pøeètu pøíspìvky od tohoto pisatele a musím se smíchy plácat do stehen. Potom ètu bláboly typu „je èas rozpustit profiteam“ a jiné...
Dovolte mi mùj pohled na vìc :
Kdysi se pár lidí rozhodlo, že si založí vlastní stránky, kde uvedou v život sázkaøské fórum. Šlo to pomalu (nìkteré vìci nejsou dokonèeny až do teï), ale šlo to. Pøicházeli noví a noví lidé. Nìkteøí jen nahlédli a už se nevrátili, nìkteøí se zaregistrovali a sem tam nìco napsali a nìkteøí se stali pravidelnými pøispìvateli. Vlastníci stránek si (zcela logicky) vytvoøili i uzavøenou sekci, kam se rozhodli pøizvat menší skupinku lidí dle vlastního výbìru. I tato menší kupinka se samozøejmì postupem èasu rozrùstala. Fórum se postupem èasu stávalo známìjším a známìjším a registrovali se noví a noví èlenové. Nìkteøí po registraci nepøispìli ani jednou, nìkteøí pøispívají jen krátkými komentáøi, nìkteøí vyvíjejí i aktivitu a píší podložené tipy. No a samozøejmì - bohužel se v široké skupinì lidí najde i pár takových, kteøí mají jen jedinou snahu - kritizovat všechny a vše. To je situace podobná mnoha fórùm. Ale tady bych se rád vrátil na zaèátek - k tomu, že se pár lidí rozhodlo založit si tyto stránky. Vìtšina z pisatelù v tomto tématu, kteøí máte - s prominutím - plné huby kritiky si neuvìdomujete, že tyto stránky nìkomu patøí. A tito chlapi mají plné právo s tìmito stránkami nakládat jak uznají za vhodné. Mají plné právo z nich vykázat kohokoliv. A také samozøejmì mají plné právo pozvat do uzavøené skupinky jen toho, koho sami chtìjí. Pøijít na tyto stránky nikoho nikdo nenutil. Každý je zde dobrovolnì a každý mùže odejít a už se nikdy nevracet. Ale pøijít sem a jen vykøikovat, že tenhleten patøí do Profiteamu, támhleten tam rozhodnì nepatøí, a celý Profiteam by se mìl zrušit a vlastnì tyto stránky by se mìly vùbec celé zrušit... Co to probùh je??? Ètu to, a je mi smutno.
Já sám nepatøím mezi zakladatele a vlastníky tìchto stránek. Zaèal jsem zde pùsobit, pozdìji jsem mìl to štìstí že jsem se dostal do Profiteamu a pøispívám na veøejné fórum když mám co sdìlit. Moje nejoblíbenìjší soutìž (finská fotbalová liga) má momentálnì pauzu, takže jsem v tìchto týdnech jeden z tìch „neviditelných“, ale když je v bìhu, tak se snažím být vidìn. Naprosto napøíklad chápu to, že Eric_88 už jen minimálnì pøispívá na veøejné fórum se španìlskou ligou. Nestìžuje si, ale pravdìpodobnì se mu stalo to co jsem si prožil i já - že totiž po nìkolika hodinách strávených nad analýzami zápasù napsal tip, který následnì nevyšel. To se mi (samozøejmì) také mnohokrát stalo - a èas od èasu následovaly osobní vzkazy plné urážek a vulgarit. Potom pøejde KAŽDÉHO chu? trávit hodiny nad nìjakou prací... Vìtšina z vás, co tu zahrnujete toto téma množstvím kritiky nenapsalo nikdy žádnou smysluplnou analýzu, uzavøenou nìjakým tipem. Kritiku od takových lidí proto nemùžu (a urèitì nejen já) brát vážnì. Samozøejmì - je nepopiratelné, že aktuální stav tohoto fóra není nejlepší a zmìny si to tu zasluhuje. Ale o zmìnách nebudou rozhodovat lidé, kteøí nepøispívají. Nebudou o nich rozhodovat ani lidé s nejvyšším poètem pøíspìvkù. O zmìnách budou rozhodovat jen a pouze majitelé a zakladatelé tìchto stránek. Ti, kteøí už déle než rok dìlají tuto práci zcela zdarma a ve svém volném èase (a teï si ètou žvásty o „komunistických manýrech“). Tito lidé chtìjí pro sebe, pro vás - pro nás všechny - zlepšit tyto stránky. Proto se ptají na názory a na návrhy, které by vedly ke zlepšení. Znovu opakuji - koneèné rozhodnutí bude výhradnì na nich, protože tyto stránky jsou jejich vlastnictvím. Zkuste tuto zásadní vìc respektovat a uvìdomit si to chlapi :
tyto stránky jsou nìèím vlastnictvím a on má výhradní právo toho, co zde bude a nebude.
Já osobnì jsem na tyto stránky pøišel proto, abych se seznámil s novými lidmi kolem mého velkého koníèku, kterým je tipování. Doufal jsem, že s nìkteými z nich se sblížím víc a bude docházet k intenzivnìjší, obìma stranám prospìšné, výmìnì informací. To se mi povedlo. Víc od tìchto stránek neèekám a ani nechci - chci být nápomocen v tom, v èem si myslím že jsem dobrý - a za to si chci odnést informace ze soutìží, ve kterých jsou dobøí druzí lidé.
Je na vás si uvìdomit, co vlastnì od tìchto stránek chcete a oèekáváte. Je na vás si to uvìdomit - a napsat to sem. Pokud to bude myšlenka, která bude mít hlavu a patu, tak mi vìøte že bude prokonzultována v Profiteamu (a? už to bude myšlenka od kohokoliv). A pokud to bude myšlenka, která bude po tamnìjší diskusi shledána jako prospìšná pro toto fórum, tak vìøte že bude i realizována!
Ale pokud tu bude jen samá nekonstruktivní kritika, nesmyslné ukazování na jednotlivé èleny a pøípadnì svalování viny na nìkteré lidi za souèasný stav tìchto stránek - tak to nikomu a nièemu nepomùže.
Promiòte že jsem se tak rozepsal (bìžnì se podobných diskusí neúèastním, protože èasto nikam nevedou - což je vidìt i zde), ale nìkteré pøíspìvky mne k tomu donutily.
Takže chlapi, kdo to myslí s tìmito stránkami upøímnì a dobøe, tak to v následujících pøíspìvcích zkuste vést kapku jinak, aby z toho také (pøípadnì) šlo nìco vybrat.
Já už se vám do toho nebudu plést.
SAMOZØEJMÌ ŽE VŠEM PØEJI KRÁSNÉ PROŽITÍ VÁNOÈNÍCH SVÁTKÙ