JAK SÁZET ZÁVĚR FOTBALOVÝCH LIG

Neví­te, jak napsat dopis sázkovce v obchodní­ angličtině

Moderátor: Moderátoři

Příspěvekod richardt » pon dub 02, 2007 16:02

Následující článek jsem kdysi četl na foru tipovani.cz (to bylo ještě v dobách,kdy se tam scházeli kvalitní tipeři).
Protože se mi líbil,uložil jsem si ho a pochopitelně na něj zapomněl.Při provádění pořádku v dokumentech jsem na něj opět narazil a vzhledem k tomu,že se právě blíží období v němž je je dobré závěry v článku obsažené aplikovat,rozhodl jsem se ho znovu publikovat.

Autorem je člověk,který měl na zmiňovaném foru nick Lebule.Jak jsem ho poznal (byl jsem s ním později na uzavřeném foru),byl to muž inteligentní,pronikavého úsudku a břitkého pera.Byl ale také člověk kontroverzní a arogantní - jak už to u složitějších povah mnohdy bývá...
Článek ponechávám v autorově poněkud zvláštním znění,plném nevšedních novotvarů.

RÁMCOVÝ RECEPT

Řeknu vám desetinu mého rámcového receptu.Není použitelný na český,britský,italský (bohužel),španělský a severský ( s výjimkou Dánska) fotbal.

Vsazovaný tým musí být v situaci přitištěnce ke zdi,kterému nezbývá nic jiného,než právě teď vyhrát.
Současně na to ovšem musí po sportovní stránce alespoň základním představitelným způsobem mít.
U posledních výsledků (4-6 výsledků) vsazovance musí být vidět snaha s tím něco dělat. - tu prohrál na hřišti prvního po vynikajícím výkonu o gól,tam remizoval na hřišti pátého,atd.
Do poloviny předchozího měsíce skoro samé vysoké prohry a od té poloviny náhle 4 body ze tří utkání,skore 5:4 z toho dvě utkání se silnými soupeři.

A teď náš milý vsazovanec hraje doma se soupeřem,kterému doslova o nic nesmí jít.A to natolik doslova,že např. nesmí hrát pro tým,který s domácími bojuje o záchranu.
V tomto musí být alespoň základní jistota - je třeba mít přehled o vztazích týmů ať už skutečných nebo předpokládaných.Předpokládaných - z historických výsledků,ze zeměpisné polohy a jiných jevů.

Je-li soupeř vsazovance ze stejného města jako největší soupeř vsazovance v boji o záchranu,je dobré se takovému utkání vyhnout.Síla vůle,fanatismus a podmáznutí mohou být ze strany vsazenopřitištěnce tak velké,že i přesto vyhraje,ale pravděpodobnost výhry se již značně snižuje.Tolik tedy k meziklubovým vztahům týmů napříč - tj. těch,které spolu nehrají.

Základním důležitým jevem je sportovní bilance ( vzájemné zápasy ) a meziklubové vztahy mezi vsazovancem a jeho soupeřem.
Je třeba vyloučit,že by mezi kluby panovala nenávist vyvolaná zeměpisně,personálně či předchozovýsledkově ( není dobré,když soupeř vsazovance s ním doma prohrál v probíhající nebo minulé sezóně doma ).Vzájemná bilance musí být posuzována citlivě,jak na laboratorních vahách - ve vztahu k umístění obou týmů v daných sezónách,ve vztahu k situaci ve které se oba týmy v jednotlivých utkáních nacházely.Je třeba se zamýšlet nad vším - např. Čím mohlo být způsobeno přetržení domácích výher před rokem ? Tím,že tehdy domácí nepotřebovali body,protože v utkání předtím vyhráli překvapivě venku ?

Soupeř našeho vsazovance musí být ukojen nejen svým postavením v tabulce,ale i svým předchozím ligovým utkáním.Není dobré,když posledním ligovým utkáním byla výrazná prohra - ba je to zcela nežádoucí ! Naopak kladným umocňujícím jevem je jeho výhra nebo remíza v utkání se silným soupeřem.

Atmosféra v týmu vsazovance musí být rozumná.Pokud byl vyměněn trenér,musí to být minimálně 2-3 kola.Málokdy přicházejí výsledky pod novým trenérem v dané situaci hned.

Je třeba třeba příhlížet i k dalším jevům.Utkání nesmí být profláknuté.Smůla je,když soupeři domácích chybí množství hráčů a toto utkání se začne vzývat na veškerých bethelpech a forech.
To je smrtící rána pro celou práci na tipu a je lepší tento tip vypustit.

Kdy je nejlepší sázet ?
Pro soutěže hrané systémem podzim - jaro je třeba zaútočit v období březen a duben.V úplném závěru lig ( kdy už si to každý spočítá ) už nemá skoro smysl sázet.
Jedna dobrá rada na závěr - na sestavy příliš nehleďte !

Tolik Lebule.

Doufám,že by se na mě příliš nezlobil,že jsem jeho návod znovu oprášil.
Mnozí z vás možná sází spíše na základě instinktu a odhadu,ale jsou i tipéři,kteří na to jdou doslova takto vědecky !
Asi nebudete úplně souhlasit se vším,co je výše napsáno.Rozhodně ale stojí za to podívat se do nabídky,jestli se nějaké utkání které má podobné atributy právě tento víkend nehraje !
Specializace:MS silnièních motorek
richardt
Exmember
Exmember

Příspěvekod Byrty » pon dub 02, 2007 18:40

zajimave
skoro stejne jsem uvazoval pred 14 dny u zapasu Charlton - Newcastle...
Charlton vyhral 2:0, takze tento system muze fungovat :)
GNR4EVER
Byrty
Host
Host

Příspěvekod kali » pon dub 02, 2007 21:24

pekne sepsano :thumbup1:
kali
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod brumla83 » pon dub 02, 2007 21:42

nic extra novýho pod sázkařským sluncem.
Pravda to svým způsobem je, je potřeba prostě na to kouknout a spočítat. :)
Závěr sezon většinou raději nesázím, je to o hubu a penízky mám rád :)

P.S: Charlton byla skoro jasná 1 ;)
brumla83
Host
Host

Příspěvekod mobil » úte dub 03, 2007 6:28

Lebule je starý, skúsený pardál, vie o čom píše. 8)
Koudelka, JZD CHvojkovice-Brod:
"Nemusí pršet, jen když kape!"
mobil
Exmember
Exmember

Zpět na HELP - obecní rady