slozitejsi matematika

Neví­te, jak napsat dopis sázkovce v obchodní­ angličtině

Moderátor: Moderátoři

Příspěvekod brumla83 » sob led 20, 2007 18:21

tož jaká? děláš časový řady? děláš? :D

já mám po zkouškách a ono se najednou nechce do ničeho takovýho. Nějak jsem ze dne na den zlenošel :D

Hledal sjem na netu info o těch řadách a nic čeče :(
brumla83
Host
Host

Příspěvekod Devron » sob led 20, 2007 20:37

ja mam zatim pred zkouskama... respektive jedna pondeli, dalsi v utery... takze myslenky trochu jinde...

zatim si to tak prevaluju v hlave... a kdyz uz se dohrabu k nejake realizaci, dycky mi do toho neco vleze co bych mel taky vzit v potaz a zacina to byt slozite... uz se mi do toho cpe i maticovy pocet... a to ja nemusim :))

takze zatim jeste nic konkretniho nemam :)
yres.cz
Devron
Exmember
Exmember

Příspěvekod Devron » ned led 21, 2007 14:16

daji se nekde dohledat podrobnjesi fotbaloe statistiky? jako pocet strel na branku, pomer drzeni mice a podobne?

diky
yres.cz
Devron
Exmember
Exmember

Příspěvekod brumla83 » ned led 21, 2007 14:30

bych to viděl an trefika anebo spis LeaguePad....
brumla83
Host
Host

Příspěvekod Devron » ned led 21, 2007 14:41

brumla83 píše:bych to viděl an trefika anebo spis LeaguePad....

neco free :)?
yres.cz
Devron
Exmember
Exmember

Příspěvekod brumla83 » ned led 21, 2007 15:05

League Pad je myslim casove omezenej (PS:crack existuje)

www.liga.cz ...tam by se taky neco možná našlo
www.soccervista.com ...tady taky nejaká ta statistika je ;)
brumla83
Host
Host

Příspěvekod Devron » ned led 21, 2007 15:08

problem je pomerne netrivialni :)

nabizim tedy zakladni myslenku a nejake myslenkove pochody :), kdyby nekdo chtel pomoct budu jen rad...

zakladni problem je snaha predpovedi poctu golu v zapase (vedlejsi veci jako presny vysledek, tedy i tip na viteze a podobne zatim necham stranou)

teamy predstavuji jakesi jednotky... je jich rekneme 16... (16 tymu), rekneme ze jsme po nejakem k-tem kole... treba osmem... a na zaklade dosavadnich vysledku, bych rad vedel kolik branek padne mezi teamem i a j.... chelsea - liverpool... kdyz vim, ze v predchozich kolech hrali takto: " velkeee mnozstvi informaci".... kazdy odehrany zapas je pro mne shluk informaci (formalne nejaky vektor...n-tice informaci) - kde se hralo, jak to dopadlo, strely na branku... vyber informaci je otazny....

po osmi kolech mam samozrejme velke mnozstvi takovych dat...

vsechny jednotky jsou navic v jakesi siti... bude hrat kazdy s kazdym.. ne kazdy s kazdym uz hral... meni se pozice v tabulce (jakozto jedna z mnoha porovnavacich velicin),....

prepoved poctu zapasu v dalsim kole je pro me tedy jakysi dalsi krok casove rady... (samozrejme se bere vyvoj v case)... nahodna velicina jakozto dalsi krok teto rady je ovsem ovlivnena celou siti a informacemi v ni... (pokud bolton dostane nakladacku od Manu ci Chelsea je to neco jineho nez kdyby je nejak vic vyklepl treba Charlton) a tedy nutno vzit v potaz i toto....

nejak se nechci vzdat te realizace v excelu, ale uz mi tam vylezaji nejake trojrozmerne matice informaci :-((

pokud se povede zamyslena myslenka.... tak teoreticke rozdeleni poctu golu a vseho co mne bude zajimat... by se pak delalo pres simulaci nahodnymi cisly..probehnutim cele site a vyplivnutim nejakeho vysledku... tedy klasika... simulace monte carlo... pak uz jen pres metodu VAR se to porovna s kurzy a nasazi...

teda otazky na vas... :)
jake informace by se meli zahrnout? jasne je jestli je to doma ci venku, jak to doapdlo... pak jsou zajimave...strely na branku, drzeni mice, fauly,...proste skoro cokoli... kdyz uz se udela model...nejaka informace navic uz nevadi... spis naopak, spresnuje...

jak uchovavat takove mnozstvi dat... nabizi se nejak to skloubot s tabulkovym editorem treba excel :) bych nejradeji...
ale asi se to zvrhne na nejakou databazi a slozitejsi algoritmus :-(

doporucte pls neco lepsiho :))
yres.cz
Devron
Exmember
Exmember

Příspěvekod brumla83 » ned úno 18, 2007 14:28

tak jak?
něco novýho? :)

Já to po delší době vzdal, je plno věcí co ovlivňují zápas a najít ten správný koeficient pro výpočet tipu je sakra složitý.... :cry:
brumla83
Host
Host

Příspěvekod Devron » pon úno 19, 2007 19:49

brumla83 píše:tak jak?
něco novýho? :)

Já to po delší době vzdal, je plno věcí co ovlivňují zápas a najít ten správný koeficient pro výpočet tipu je sakra složitý.... :cry:

ted sem byl tyden nemocny + odpocival doma, takze sem nad tim uvazoval...

a u mne naopak :)

vsechny ty faktory (ktery chci uvazovat) se nejakym zpusobem daji vyjadrit... je to sama funkce (nejaka forma regresnich modelu), jakymztakymz zpusobem jsem zvladl a jejich vzajemnou zavislost a celkovy vliv na pocitany objekt...

a mam "udelany" algoritmus jak se s tim budu hrat... takze ted to jen nahazim do excelu a uvidim... vzhledem k tomu, ze si ukladam i stare kurzy, rovnou i otestuju...

takze prace na tyden max 14 dni a budu mit prvni vysledky...
yres.cz
Devron
Exmember
Exmember

Příspěvekod Devron » pon úno 19, 2007 19:51

snad teda...

ale ted mam docela volno, takze se na to zamerim :)
yres.cz
Devron
Exmember
Exmember

PředchozíDalší

Zpět na HELP - obecní rady