Faktory, ktere zohlednujete pri tipovani fotbalu

Neví­te, jak napsat dopis sázkovce v obchodní­ angličtině

Moderátor: Moderátoři

Příspěvekod JayJay » pát úno 01, 2008 11:09

Já dlouhou dobu sázel na základě statistik - podmínkou je ale, že tam jsou poměrně značné chyby bookies, u rozvinutého trhu typu italské ligy dneska podle stats člověk nemá nárok.
Poslední dobou jsem začal relativně k hodně zápasům shánět info a řekl bych, že se mi to v mých úspěších v sázení pozitivně projevilo.

Takže na základě stats jde myslí sázet, leč jen některé trhy. Třeba v asii už i na středně rozvinutém trhu bez šance.
JayJay
Exmember
Exmember

Příspěvekod Gagin » pát úno 01, 2008 11:23

Jaký si dáváte minimum při value... ?

Teda sázíte ikdyž je value třeba 1% dle vás nebo sázíte např. pouze zápas kde je value třeba 10% a výš?
Gagin
Exmember
Exmember

Příspěvekod JayJay » pát úno 01, 2008 11:28

Gagin píše:Jaký si dáváte minimum při value... ?

Teda sázíte ikdyž je value třeba 1% dle vás nebo sázíte např. pouze zápas kde je value třeba 10% a výš?

Záleží jak moc tu ligu znáš, jakou s ní máš zkušenost a celkově tedy jak moc si v tom odhadu věříš.

Při sázení tobě opravdu známé ligy klidně i value pod 10 %; ono pokud sázíš v Asii, tak tam větší value najdeš výjimečně. Pokud se jedná o méně známou či neznámou ligu, co člověk sází podle tabulky, tak klidně je i hranice 15 %; je předpoklad, že v méně známé lize udělá bookie větší chyby a takové values se v té lize najdou. Samozřejmě nemůže člověk dát hranici 15 % na anglickou ligu, protože by si za sezonu nevsadil možná ani zápas :D

Pro méně zkušeného sázkaře či ne dokonale známou ligu bych nedoporučoval sázet values pod 5 %, tam už jsou následky byť i trochu nepřesného odhadu (v negativním smyslu) velice rychle ztrátové.
JayJay
Exmember
Exmember

Příspěvekod Peteas » pát úno 01, 2008 11:46

JayJay píše:Já dlouhou dobu sázel na základě statistik - podmínkou je ale, že tam jsou poměrně značné chyby bookies, u rozvinutého trhu typu italské ligy dneska podle stats člověk nemá nárok.
Poslední dobou jsem začal relativně k hodně zápasům shánět info a řekl bych, že se mi to v mých úspěších v sázení pozitivně projevilo.

Takže na základě stats jde myslí sázet, leč jen některé trhy. Třeba v asii už i na středně rozvinutém trhu bez šance.

Myslel jsem to trochu jinak, podle mě může sázet value i člověk naprosto neznalý sportu. Např. bude sázet value čistě matematicky, přičemž bude brát fair kurz třeba asii nebo třeba betfair. Nemám to sice vyzkoušené, protože by mě tohle strojové sázení nebavilo, ale myslím si, že tímto způsobem bude dlouhodobě určitě plus :wink:
Specializuji se hlavně na fotbal, ale rád tipuju i basket, hokej a občas i volejbal a házenou. Dělám tipéra na LIGA.CZ mé výsledky http://www.liga.cz/tipy/tiperi/?tiper=30
Peteas
Exmember
Exmember

Příspěvekod Devron » pát úno 01, 2008 11:53

2Peteas:

presne nad tim jsem kdysi uvazoval... jenomze ono je otazka, kdo ma lepsi estimate jestli burzy nebo sazkovky... treba na betfairu zacnou fungovat moneymakeri na NBA, NHL, MLB az pote, co vypise pinnacle... a tak neni uplne lehke rict, kdo koho ovlivnuje... :) u betfairu sice predpoklad efektivniho trhu je pekny, ale v praxi moc nefunguje :) ale asi by to chtelo fakt vyzkouset :)
yres.cz
Devron
Exmember
Exmember

Příspěvekod JayJay » pát úno 01, 2008 11:54

Peteas píše:Myslel jsem to trochu jinak, podle mě může sázet value i člověk naprosto neznalý sportu. Např. bude sázet value čistě matematicky, přičemž bude brát fair kurz třeba asii nebo třeba betfair. Nemám to sice vyzkoušené, protože by mě tohle strojové sázení nebavilo, ale myslím si, že tímto způsobem bude dlouhodobě určitě plus :wink:

Asi ano, ale ten plus si myslím, že by byl velice malý, řádové v nižších procentech a když si k tomu přihodím poplatky za převody, případné konverze atd, tak ve finále z toho moc nebude :)
JayJay
Exmember
Exmember

Příspěvekod JayJay » pát úno 01, 2008 11:56

Devron píše:2Peteas:

presne nad tim jsem kdysi uvazoval... jenomze ono je otazka, kdo ma lepsi estimate jestli burzy nebo sazkovky...

V dnešní době je všechno upraveno přesně podle asijského trhu, zpoždění evropských trhů se zkrátilo na téměř zanedbatelnou dobu. Takže co má asie, ovlivnuje celý svět, co nemá asie (hlavně US sporty), tak je od Pinnaclu, který stejně dost věcí opíše od amerických bookies. Zbývají malinké trhy na ligy, co má baw navíc, a tam není s kým porovnávat.
JayJay
Exmember
Exmember

Příspěvekod Peteas » pát úno 01, 2008 12:07

JayJay píše:
Peteas píše:Myslel jsem to trochu jinak, podle mě může sázet value i člověk naprosto neznalý sportu. Např. bude sázet value čistě matematicky, přičemž bude brát fair kurz třeba asii nebo třeba betfair. Nemám to sice vyzkoušené, protože by mě tohle strojové sázení nebavilo, ale myslím si, že tímto způsobem bude dlouhodobě určitě plus :wink:

Asi ano, ale ten plus si myslím, že by byl velice malý, řádové v nižších procentech a když si k tomu přihodím poplatky za převody, případné konverze atd, tak ve finále z toho moc nebude :)

Tak podle mě by se to hodně odvíjelo od nastavené předpokládané value a jak píše Devron chce to mít taky vyzkoušené jak na které sporty. Vyzkoušené to nemám, zkoušet to ani nebudu, ale myslím si že by to fungovat mělo i pro lidi co o sportu nemají páru :D
Specializuji se hlavně na fotbal, ale rád tipuju i basket, hokej a občas i volejbal a házenou. Dělám tipéra na LIGA.CZ mé výsledky http://www.liga.cz/tipy/tiperi/?tiper=30
Peteas
Exmember
Exmember

Příspěvekod JayJay » pát úno 01, 2008 12:11

Peteas píše:Tak podle mě by se to hodně odvíjelo od nastavené předpokládané value a jak píše Devron chce to mít taky vyzkoušené jak na které sporty. Vyzkoušené to nemám, zkoušet to ani nebudu, ale myslím si že by to fungovat mělo i pro lidi co o sportu nemají páru :D

Asi ano, občas by se našlo i pěkné value, ale na druhou stranu by to snižovaly špatné odhady bookies (kdy to trh upraví až postupem času, zatímco si člověk vsadí nějaký rádoby ulítlý kurz) a pak sázení při nějakém poklesu, který je vyvolaný jen davovým šílenstvím, co se v posledních 2 letech dost množí. A právě zde by leccos odfiltrovala znalost sportu, kdežto člověk sázející takto mechanicky by hupsnul do všeho.
Plus by asi byl, ale očekávám že velice malý s mnoha riziky a navíc by to vyžadovalo poměrně hodně času u kompu, protože trhy se upravují (vyrovnávají) velice rychle; těch lidí čekající na případnou arbitráž je asi dost.
JayJay
Exmember
Exmember

Příspěvekod Gagin » pát úno 01, 2008 13:01

Ještě se chci zeptat, počet zápasů za týden respektivě měsíc? Kolik jich tak podáte? Docela mě šokoval kali, který dává 50 utkání týdně.

Kolik tedy dáváte, vím že je to na každém jak má čas a jak mu to vyhovuje ale zajímalo by mě to. Já podám kolem 15 utkání týdně.
Gagin
Exmember
Exmember

PředchozíDalší

Zpět na HELP - obecní rady