Moderátor: Moderátoři
psla píše:Takže jsem si vybral posledních 6 kol španìlské Primera Division. Zde je jejich tabulka (v závorce za umístìním je poøadí v celkové tabulce a na konci øádku v závorce je rating za posledních 6 kol).
Rating opìt velmi vìrnì kopíruje bodovou tabulku. Z øady nikdo nijak øady výraznì nevyènívá. Zajímavé mùže možná být srovnání týmù, které nasbírali 9 bodù - tam je rozptyl ratingu cca 170 bodù, což již nìjakou váhu mít mùže (všimnìme si, že vyšší rating mají týmy s více remízami). Podobnì je to i u osmibodových celkù.
Stejnì jako v pøípadì celkové tabulky od prvního kola a ratingu poèítaného také od prvního kola - nevidím tu nìjaké zásadní výhody používání ratingu - jeho závìry jsou plnì srovnatelné se skuteèným poøadím v tabulkách.
psla píše:Jo, to je dobrá pøipomínka. Taky jsem nad tím pøemýšlel, když jsem ty ratingu poèítal. Asi by ten výsledný systém mìl:
a) brát ohled na jakousi pravdìpodobnost výsledku (výhra, remíza, prohra)
b) v pøípadì výhry a prohry zdùraznit rozdíl branek ve skore - urèitì je rozdíl porazit poslední tým tabulky 1:0 a 5:0
psla píše:
Postup výpoètu je následující. Všechyn týmy mají pøed prvním kolem rating 1000 bodù - v prvním kole jsou si tedy z hlediska pravdìpodobnosti výhry všichni rovní - uznávám, že to není "èisté øešení", ale nìjak se zaèít musí...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 32 návštevníků