Jdeme spravym smerem?

Neví­te, jak napsat dopis sázkovce v obchodní­ angličtině

Moderátor: Moderátoři

Příspěvekod housenka » stř bře 23, 2005 17:03

Hmmmmmmmmm,vùbec nic jsem nepochopil,tak nedokážu posoudit pøíspìvky Roberta.Ale také to mùže být mým IQ :lol: .Každá teorie mùže mít nìco do sebe.Já nemùžu nabídnout nic,protože veškeré moje teorie selhávají.
Pracuji abych mohl sázet
housenka
Host
Host

Příspěvekod Vladybir » pát bře 25, 2005 22:46

Tak ještì jednou k Robertovu násobení hrušek s jablky. Pro ty ménì chápavé mám smutnou zprávu. Konzultoval jsem to s mojí desetiletou dcerou a ta to po tøech minutách pochopila. Pøedpokládám, že všichni sázíme proto, abychom vyhráli, tak tomu musíme nìjak dopomoci. Napøíklad tím, že si ten který zápas ohodnotíme. Vezmu zítøejší dva s nejlepšími kurzy, které jsem sehnal.
ÈR-Finsko, moje hodnocení 80-15-5, je sice zbyteènì vysoké, ale jsem Èech.
Wales-Rakousko 38-35-27. No, a když už jsem si s tím dal takovou práci, tak bych mìl zjistit, co je pro mne nejvýhodnìjší. Kurzy jsou
ÈR-Finsko 1,30 - 5,14 - 12,28
Walles-Rakousko 2,04 - 3,35 - 3,83
Abych to zjistil, vynásobím hrušky s jablky.
80%x1,3 =104% ÈR-Finsko 1
15%x5,14= 77,1% ÈR-Finsko 0
5%x12,28= 61,4% ÈR-Finsko 2

38%x2,04= 77,5% Wales-Rakousko 1
35%x3,35=117,3% Wales-Rakousko 0
27%x3,83=103,4% Wales-Rakousko 2

Pokud je vaše hodnocení v poøádku, pak 100% znamená, že kurz je pøesnì, všechno pod 100% jsou podkurzy a naopak. Tohle je celé kouzlo toho, co se vám pokusil Robert sdìlit.
Další vìc je, jak kurz ještì vylepšit. Já zásadnì kurzy pod 1,7 ve fotbale nehraji, výjimkou je naše národní mužstvo, to bych urazil sázkoboha. Tak jsem to vyøešil takto: Splašil jsem kurz 4,4 na remízu pøi handicapu Finsko +1 a sázím Èesko -1,5 za 1,926. Tím jsem se vyšplhal na kurz ÈR-Finsko 1 = 1,34. Mám vsazeno 40 eur za 4,4 a 91,40 za 1,926. Takže jestli naši vyhrají, tak beru 44,60, jestli ne, tak jsem 131,4 prohrál. Ten Wales berte pouze jako pøíklad, i když tu nulu asi opatrnì za 20 dám.
Tak hodnì štìstí a pøesnou ruku pøi výbìru pøíležitostí.
Vladybir
Host
Host

Příspěvekod Robert » sob bře 26, 2005 11:52

Vladybir píše:80%x1,3 =104% ÈR-Finsko 1

Vidim ze jsi nepochopil vubec nic tak se po na tvych prikladech pokusim shrnout.
1. Podkurz sazis skoro vzdy protoze jinak by SK zkrachovali.
2. Uspech spociva v tom ze najdes kurz kde bookie ujel a ty profitujes z nadkurzu.
3. Opravdu si myslis ze na CR je vypsan nadkurz, zcela jiste ne a z toho plyne ze tvuj odhad 80% je moc vysoky, nadruhou stranu pokud tomu veris nasel si nadkurz a je dobre to vsadit, ale pouze za predpokladu ze nadkurz za to stoji a to v pripade 104% za to nestoji protoze sazis v realnem kurzu 1,04 a to rozhodne neji kurz ktery bych vyhledaval.

Zaverem abych tuto debatu ukoncil ktera k nicemu plodnemu jak vidim stejne nevede. Mel jsem za to ze budeme spolecne hledat vhodne kurzy a strategie ovsem pokud maji nekteri zvas za poradce 10 lete deti tak Vam preji hodne uspechu pri sazeni kurzu 1,04.

Kazdy ma svoji strategii a i ja mam svoji a chtel jsem se o ni s vami podelit kdo ma zajem at se pouci kdo ne at kritizuje ale prosim vecne. Jiz jsem to psal nekolikrat a pisu to znovu "matematiku neoprcite".
Robert
Host
Host

Příspěvekod Vladybir » sob bře 26, 2005 14:07

No jo, odhalil jsi mne hned napoprvé. Jsem na tomto fóru jeden z mála, (ne-li jediný), který kromì penìz ze sázek nemá jiný zdroj pøíjmù (do práce nechodím) a živím z toho dost velkou rodinu. Ale máš pravdu, opravdu tomu moc nerozumím.
Vladybir
Host
Host

Příspěvekod Drobek » sob bře 26, 2005 14:51

Se zaujetím a èásteènì s hrùzou jsem proèetl tuto debatu ( všechny 3 stránky !!!!!! - prosím obrovský aplaus !!!!!), polkl jsem aspirin, zhluboka se nadechl a rozhodl se, že pøeci jen si neodpustím pár poznámek. Tìm z vás, kteøí to budou považovat za zbyteèné konstatování samozøejmostí, se omlouvám za zabírání místa, zbytek to možná bude zajímat.

Nehodlám debatit o strategiích, pouze bych rád poukázal na nìkolik vìcí, ježto se mi zdá, že tu byl opìt spleten pojem a prùjem.

Takže zaprvé:
Podle èeho posuzujeme, jestli je kurz <b>"dobrý"</b> èi ne (podkurz èi nadkurz) ?

Rozhodnì ne z jeho absolutní hodnoty (tedy 1.20 nebo 5.15), ale z toho, zdali se liší od <b>reálného kurzu </b> ve smyslu + nebo - .

Za druhé:
<b>Co je to reálný kurz?</b> Je to matematické vyjádøení pravdìpodobnosti, že urèitá skuteènost nastane. Zùstaòme u tøícestného sázení bez dvojtipù. Musí nastat buï 1 nebo X nebo 2 a toto dohromady dá 100% možností. Ohodnotím-li tedy pravdìpodobnost, že vyhraje domácí tým 60 %, je mùj reálný kurz na jednièku 1 / 0.60 tj. 1.67 (vynechávám odeèítání MP...).

Za tøetí:
A tím jsem rázem u dvou vìcí najednou. <b>Dùvìra</b> v takovýto tip tedy nikdy nemùže být jiná než 60% !!!!!!!!, jelikož podle dùvìry se ten kurz stanovuje!!!!!!
Jinou vìcí je <b>vklad </b>, který na dùvìøe nemusí ani v nejmenším záviset. Záleží, jak se kdo dívá na využití event. <i> value</i>. A co že to ono value je?

Value je positivní rozdíl mezi reálným a nabídnutým kurzem – tedy nadkurz. Jsme zpátky u bodu 1. Value mùže být kurz 1.20 (je-li pravdìpodobnost dané události vìtší než 83.3%) a value nemusí být v kurzu 5.15 (je-li pravdìpodobnost dané události menší než 19.4 %). Toto jsou všechno konstatování.

Schopnost ono uctívané value najít tedy není nièím jiným, než schopností urèit kurz pøesnìji než bookmaker, jinými slovy – stanovit pravdìpodobnost (a tedy zároveò dùvìru). A tato schopnost / neschopnost vpodstatì dává podklad úspìchu / neúspìchu.

Další už je vìcí osobního náhledu každého tipéra, tj. jestli je ochoten akceptovat kurz, který obsahuje value 15 %, ale absolutní hodnota je napø. pouze 1.30, jakým zpùsobem stratifikuje svùj vklad (podle jakého systmému nahlíží na využití value, jakou metodu poèítání pomìrné sázky z celkového poolu penìz k vsázení urèených upøednostòuje atd.) – (prostì <i> money management</i>) toto už je vìcí debaty a do ní já se nechci pouštìt, ale bez akceptování výše uvedených FAKTÙ je každý pokus o podobnou debatu zcela zbyteèný.

Proè to píšu?

Vím, že napø.bìžná formulace: "hraji domácí v kurzu 2.15 s dùvìrou 7.5 / 10" znamená, že daný tipér považuje tuto nabídku za hodnu vysokého vkladu (pøesnìji 75% svého maximálního možného vkladu na 1 událost), ale toto je už právì ono osobní vyjádøení náhledu na využití value. Správnì by se tedy mìlo psát "hraji s vkladem 7.5 / 10" a v pøedchozím textu uvét, jakou pravdìpodobnost (která je zároveò dùvìrou) vítìzství domácích pøikládám. Jinak totiž dochází k tomu, že se pletou dvì naprosto odlišné vìci v jednu.

Je to problém nejen tohoto fóra a tvrdí se o nìm, že je obtížnì øešitelný. Nemyslím si to, jelikož od toho píšeme ke každému tipu analýzu, kde by v závìru mìlo být shrnuto, proè doporuèuji danou výši vkladu a každý prùmìrnì uvažující Homo Sapiens si už sám zhodnotí, jestli se mu uvedené argumenty a kritéria zdají odpovídající a vyhovující èi nikoliv.

Abych to celé shrnul: základem úspìchu je stanovit co nejpøesnìji reálný kurz (tedy urèit pravdìpodobnost, že daná událost nastane) a porovnat ho s nabídkou. Je-li nabízený kurz vyšší než reálný, obsahuje urèité value (je výhodný).
Zpùsob jeho zhodnocení – èili urèení výše vkladu – je vìcí osobní preference, která ani v nejmenším nemusí záviset na dùvìøe v daný tip.

Prosím tedy o to, aby pøi VEØEJNÌ VEDENÉ DEBATÌ NA SÁZKAØSKÉM FÓRU byly elementární pojmy respektovány a používány v jejich pravém smyslu, jinak je každé teoretizování zhola zbyteèné.
Zdají-li se nìkomu pøedchozí vìty arogantní, pak má asi pravdu, doporuèuji tedy pozornosti pøedevším vìcný obsah první èásti a znovu se omlouvám tìm z vás, kteøí jste hledali v èláneèku nìco nového a nenašli.

Skládám poklonu všem, kteøí se dopracovali až sem, dìkuji za pozornost a pøeji nejen v sázkaøském životì Hodnì štìstí.
Drobek
Exmember
Exmember

Příspěvekod quinton » sob bře 26, 2005 14:57

mluvíš jako mùj uèitel kterého sem mìl na STATISTIKU A PRAVDÌPODOBNOST :wink:
Pìkná prácièka.
quinton
Exmember
Exmember

Příspěvekod kali » sob bře 26, 2005 19:38

Well done, Drobku :thumbup1:
kali
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod mobil » sob bře 26, 2005 20:08

Chlapci, hodte tam Drobèekovi este nejaku hviezdièku, dve su malo. Presne Drobek. :shock:
mobil
Exmember
Exmember

Předchozí

Zpět na HELP - obecní rady