kurzy - value

Neví­te, jak napsat dopis sázkovce v obchodní­ angličtině

Moderátor: Moderátoři

Příspěvekod jurgen » sob kvě 22, 2004 22:33

teraz jedna statistika(click here) zase z ineho sudka.

yield = vynos, trebarz yield 120% znamena, ze na kazdu vsadenu korunu sa mi vrati 1.20 (v priemere).
wrate = winrate = percento uhadnutych zapasov (won/total)
total = pocet zapasov
won = pocet uhadnutych zapasov

asi o tom, do jakej miery sa da spoliehat na SK pri typovani vysledku. v prvom pripade vyberam NAJNIZSI (min) kurz (1, X, alebo 2), bez ohladu na to ci hra team doma alebo vonku.

druha tabulka je zase opacna, jak zle vedia SK ohodnotit pravdepodobnost a vyberam NAJVYSSI kurz pri vsetkych zpasoch daneho teamu (jedno ci doma, vonku, vyhry, prehry alebo remizy..)

teda ak by som napriklad podaval na vsetky zapasi bari a riadil sa kurzami SK, tak mam zisk 35%. zase naopak, pokial by som sa riadil presne opacne a vyberal najvyssi kurz, tak vpripade tenerife som vpluse 50%.

ak je zle ohodnotene muzstvo v jednej sezone da sa to este pochopit, ale napr. taky bochum, na 101 zapasov, zisk 124%, to uz je docela zajimave.

z praktickeho hladiska sa to da pouzit asi tak, ze kuknem zapas, zda sa mi moc vysoky kurz - pokial je dotycne muzsto v MAX tabulke vysoko (teda kurz nezodpoveda realite), malo by to byt gut, resp. naopak, pokial sa mi naky kurz zda moc mali, resp. vysledok neisty a muzstvo je v MIN tabulke vysoko, malo by to dopadnut ok.
jurgen
Host
Host

Příspěvekod jurgen » pon kvě 24, 2004 20:32

teraz zase jeden iny sudok, konretne serie.
vsimol som si ze pravdepodobnost si vyklada kazdi po svojom, niekdo povie ze po 5 vyhrach je vacsia pravdepodobnost ze bude dalsia vyhra, niekdo ze uz by aj stacilo a bude skorej prehra..
tak jak to je vrealite.. (okolo 130tisic zapasov)

Obrázek
Obrázek
Obrázek

w=vyhra, l=prehra, x=remiza.. cislo pred pismenom znamena pocet kolko krat sa dany vysledok zopakoval, teda napr. 5X znamena 5 remiz sazebou a percenta ukazuju jaka je pravdepodobnost jakeho vysledku)

no a odpoved je jasna, cim viacej rovnakych vysledkov zasebou, tym vacsia pravdepodonost ze dalsi vysledok bude zase ten isty..
na remizach je zajimave to, ze pravdepodobnost sa vpoctate nijak nemeni... ked si niekdo mysli ze po 3 remizach je ina pravdepodobnost remizy ako po 1 alebo 5, tak sa myli.
jurgen
Host
Host

Příspěvekod zirkonxx » pon kvě 24, 2004 21:02

jurgen píše:teraz zase jeden iny sudok, konretne serie.
vsimol som si ze pravdepodobnost si vyklada kazdi po svojom, niekdo povie ze po 5 vyhrach je vacsia pravdepodobnost ze bude dalsia vyhra, niekdo ze uz by aj stacilo a bude skorej prehra..
tak jak to je vrealite.. (okolo 130tisic zapasov)

perfektní a ještì jednou perfektní...
jak jsi to analyzoval to je poèet výher v rade?

užasna je i tvoje db 130 tis zápasù kde se to dá sehnat?
Zbyněk, program Tipni a můj deníček viz http://vysledek.cz/blog/ ICQ 338999418
zirkonxx
Host
Host

Cista statistika

Příspěvekod MPV » čtv kvě 27, 2004 18:48

Musim Jurgenovi skutecne pogratulovat, protoze je v tom spousta prace. Myslim, ze cesta vedouci k minimalizaci rizika je kombinaci obou statistik resp. jejich vysledku. Nepochybuju, ze o tom uz Jurgen premysli.

Chtel bych k tomu jeste dodat, ze tak, jak jsou statistiky pocitany, tak myslim nezarhnuji poplatky, ktere napriklad u Tipsportu cini 10% coz je 0,1 kurzu dolu.

Dalsi otazkou ke zvazeni je vhodnost tohoto druhu sazeni pro jednotlive typy soutezi. Jiste to neni pouzitelne pro ME ve fotbale, ale na druhou stranu souteze, kde se hraje hodne zapasu, jsou ze statistickeho hlediska vice vhodne. Dokonce napr.anglicka liga je diky poctu tymu samozrejme vyhodnejsi nez ceska.

Na druhou stranu podobna statistika by mohla byt zajimava pro hokej. Tam se hraje vice zapasu pro mene tymu. A to liga nejen ceska, ale treba i NHL (navic v NHL se moc neda pocitat s manipulaci s vysledkem, coz u nas bych za to ruku do ohne nedal). Pripadne takova NBA, kde se hraje hodne zapasu, take neni od veci.

Kdybychom principelne pristoupili na ciste pravdepodobnostni sazeni, pak se otevira siroke pole, ktere skutecne neni omezene na Evropu a ani fotbal.

Tak jako tak: Jurgene, klobouk dolu.
MPV
Host
Host

Příspěvekod kali » čtv kvě 27, 2004 22:22

Souhlasim s tim co napsal MPV, NHL a NBA by byla jiste co do rozsahu utkani velmi velmi zajimava pro statistiku.

Jeste jsem premyslel nad jednou statistikou, u ktere ani neni treba zpetne dohledavat kursy. Za prve to neni mozne, za druhe nektere SK, napr. BaW vypisuji v podstate konstantni kursy.

Mam ted na mysli sazeni na presny vysledek... Co myslite? Jsou tam vysoke kursy a mozne by to byla zajimava cesta, kterou se ubirat :wink:
kali
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod jurgen » pát kvě 28, 2004 0:49

MVP: dik... stymi poplatkami mas samozrejme pravdu, ale myslim ze tu vacsina ludi podava na internete.. ono platit 10% manipulacny poplatok to je hodne drze..

statistiky este nekoncia, minimalne bude asi 15lig a potom aj napr. to skore co spominal kali.. a nak vymyslim aj ten basketball atd.. vsetko bude..

teraz sa ale venujem trocha inej veci... najprv som sa zacal babrat z under/over. povodne som si myslel ze to musi ist lahko, sak len 2 moznosti a na 50% si mozem hadzat korunu, tak staci naky primitivny system a bude.. ovsem na moje velke prekvapenie som zistil, ze ten total 2.5 gola neni vybraty nahodou, ono to je docela presny ligovy priemer, takze statisticky nic moc. tak som skusil typovat podla priemernych vysledkov a vysla mi ztoho docela mizera, dokonca v anglicku uspesnost 46%.. nachvilu som to zabalil ze to asi nepojde...
vcera som sa ktomu vratil, trocha system vylepsil a dostal som sa na nakych 62%, co je teda o dost lepsie a dalo sa hovorit o nakom zisku. z kurzami GB vynos +1%, co je mizeria, ovsem ak zoberem najlepsie kurzy co su vacsinou k dispozicii, da sa najst zhruba +10%, co by bol celkovy vynos +11% a to uz nemusi byt take spatne, aj ked to neni zazrak..

lenze jak som dalej kukal te over/under kurzy a ratal si kdo ma jaky margin, atd. objavil som ameriku a zistil ze surebety nesu az take sci-fi jak by sa mohlo zdat, ono ich existuje hodne...
kukol som napr. nhl (tampa - calgary) - over/under, jasny surebet -
over 4.5 - ladbrokes za 1.9
under 4.5 - willhill za 2.2
(ak podam prachy v dobrom pomere je uplne jedno jak to skonci, som vpluse)

dneska rano som si zosrandy pozrel tenis:
mantilla - safin - eurobet za 4.0 (1), centrebet za 1.4 (2)

tak trocha mi neni jasne preco betbrain.com teto surebety nepise (no mozno trocha jasne mi to je, pretoze dost casto tam su bludy (prehodene kurzy 1 a 2 u nakej SK), niekedy neaktualne cisla, atd.)

no ale nic mi nebrani v tom aby som si napisal soft kery mi te kurzy bude stahovat a vyhodnocovat a ja to potom skontrolujem u danych SK jaka je realita a jeto..

a ono aj logicky tych sure betov musi byt hodne. pretoze ak SK maju tak mali margin jak napr. pinnaclesports (trebarz 2%, max 5%.. narozdiel od GB kde to je casto cez 10% - staci si porovnat vyrovnane kurzy na vysledok z dvoma moznostami - u GB to je napr. 1.85 1.85 (v lepsom pripade), u pinnaclesports a napr. pointbet 1.95 1.95..) a ak tam maju byt nake rozdiely v ponuke, tak staci minimalny rozdiel a je to surebet.

vedel som ze surebetmi sa da zivit, ovsem mi to pripadalo take "nudne", vpoctate manualna praca.. ale zase, ono dostavat za manualnu pracu iste prachy a riskovat z kreativnou pracou stratu, je tiez rozdiel...

takze momentalne kukam te surebety, ale statistik bude este plno...
jurgen
Host
Host

Příspěvekod kali » pát kvě 28, 2004 1:00

Surebets jsou skvela vec a jak sam pises, jedna se predevsim o NHL a tenis.

Problem je trochu v tom, ze na NHL se zda, ze se o surebets jedna jen v pripade play-off, kde vetsina bookmakeru dela UNDER/OVER 4.5.

V zakladni casti je velky rozptyl od 4.5 az 5.5, ale mozna se tam da neco najit.

Tenisy jsou na tohle vyborne, predevsim super SK je na to BetandWin, ktera ma zdaleka nejhorsi kursy na favority, ale to ma samozrejme pro nas tu vyhodu, ze kursy na outsidery jsou pak vysoke :wink:

Myslenka je to rozhodne skvela, vubec bych si nedelal hlavu s tim, ze to neni zabavny sazet tyhle surebets. Je to sice prace najit takove zapasy, ale v cem se to lisi od hledani infa na zapasy, ktere chces sazet?

Oboji stoji cas, u surebets mas alespon jistotu, ze je "zaplaceny". Vynosy se pohybuji tak kolem 5%, ale pri vetsich castkach je to OK. Zridka se najde i 15% a to uz je parada.
kali
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod kali » pát kvě 28, 2004 1:12

Myslis, ze se ti podari napsat soft, ktery by stahoval vsechny kursy od vsemoznych SK? Ja totiz vlastne vubec netusim jak na to :oops:

Samozrejme tohle je specificka kapitola sama pro sebe, ale pokud by se vyskytla rekneme jedna surebet denne, muzem se (jen) tim regulerne zivit.

Jediny problem je v tom, ze je treba mit ucty u vsech moznych SK. To tedy neni zas az takovy problem, ale horsi je to, ze bud se to musi resit:

a) mit vsude balik, treba na 10 BIG sazek. Jednou to vyjde tam, jednou tam, ale kazdopadne tak jako tak se ti stane, ze nejaky ucet cas od casu zruinujes

b) mit pripravene penize na 2 BIG sazky na Moneybookers a presouvat je z jedne SK na druhou. Transakce by vysla tusim na 1,5 eura * 2 (nebo 0,5 ?? nejsem si jist). To neni moc pri sazce za 1000 euro na obe strany, pri 5% vydelku z 1000 euro = 50 euro - 3 euro Moneybookers fee.

Porad krasny zisk, 47 euro, tedy 1500 Kc. Kdyby byla jedna sazka denne, je to slusny prijem :)
kali
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod kali » pát kvě 28, 2004 1:15

Jeste pozor na jednu vec:

Nektere SK vyhodnocuji skrec pri tenise jako void bet, jine ji uznavaji.
Modelovy priklad:

Safin - Calleri Gamebookers 1
Safin - Calleri BaW 2

Calleri skrecuje, Gamebookers zrusi sazku = penize zpet a zadna vyhra, BaW vyhodnoti jako vyhru Safina a JE PRUSER :roll:
kali
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod jurgen » pát kvě 28, 2004 1:35

soft ktory by mi stahoval kurzy z betbrain.com a kontroloval ich 24h denne by realne byt malo. pokial viem te kurzy su vacsinou aktualne a aj ked je tam obcas zopar bludov, ked prejdem vsetky sporty/vsetky zapasy/atd. aj gulecnik na marse a co ja viem co, tak nieco, co bude gut aj v realtite urcite najdem. (ten soft sa prave pokusam napisat, takze coskoro budem vedet)

ktym prachom v roznych SK, to uz je vacsi problem.
urcite to nebudem podavat za 5korun, a bud to bude generovat slusne prachy alebo to robit nebudem. (cely den kukat do nakych cisel za 20 halierov.. to racej pojdem kopat kanale).

jedna vec je mat prachy, potom ich tam dostat, potom ich moct podavat a nakonec nebodaj este dostat spatky. trebarz spominany bet&win, tak co som pocul, po par vyhratych zapasoch ti obmedzia vysku vkladu a je prakticky konec, pri surebetoch te vklady musia byt vysoke..
dalej samozrejme, dostat te prachy von tez nemusi byt sranda pri niektorych SK, takze aj to je dost obmedzenie..

povodne som mal taku prectavu ze by sa spravila skupina ludi, nieco jako firma.. a ty ludia by dali dokopy prachy a manualna cinnost by sa rozdelila tak aby to zaberalo minimum casu, atd.. (naprd mi je robota, ktora mi bude zrat denne 23hodin casu a za 2 tyzdne skoncim na psychiatrickom oddeleni kde budem omielat dokola nake cisla..)..

toto by samozrejme muselo byt zalozene aj na nakych zmluvach, atd. neze niekdo vybere prachy a uz ho nikdy neuvidim(e). blbe je ze sa nedaju vkladat/vyberat prachy jako pravnicka osoba ale len fyzicka (pokial viem, ucet musi byt presne na meno), takze by tam musela byt naka dovera.. ale naco ja budem sam cumet donecoho 20hodin, ty tez, ked to mozme robit spolu a cumet kazdi len 10, pricom zisk bude prekazdeho rovnaky.
jurgen
Host
Host

PředchozíDalší

Zpět na HELP - obecní rady