Faktory, ktere zohlednujete pri tipovani fotbalu

Neví­te, jak napsat dopis sázkovce v obchodní­ angličtině

Moderátor: Moderátoři

Příspěvekod kali » pát úno 01, 2008 19:05

Gagin píše:Jaký si dáváte minimum při value... ?

Teda sázíte ikdyž je value třeba 1% dle vás nebo sázíte např. pouze zápas kde je value třeba 10% a výš?

tak uplne optimalni hranice je 15%++, pokud budes dodrzovat tuto hranici a tve estimations budou na alespon trochu slusne urovni, tak bys mel mit profit garantovany. Samozrejme je otazka kolik takovych zapasu dokazes najit. Cim lepsi estimations mas, tim nizsi hranici si muzes nastavit. Optimalni je vychazet z dlouhodobych vysledku, kterych jsi dosahl. Problem je, ze se zpresnuje i ruka trhu i bookmakeri, takze predchazejici vysledky mohou byt zavadejici a spolehat se na ne muze v konecnem dusledku vest k pohrome. To je kamen urazu, nekteri lide predpokladaji, ze jestli dosahli rekneme v predchazejicih letech 10% zisku a dalsi rok se neustale placaji kolem nuly, tak zatim hledaji vsechno mozne (nahodu, smulu, docasnou krizi) a neuvedomuji si, ze svym vyvojem prochazi i trh a za jejich horsi vysledky muze prave tento vyvoj trhu.
kali
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod kali » pát úno 01, 2008 19:14

true.monk píše:jinak, proc mi doporucujes sazet na vsechny zapasy, kde je chyba v kursu, i kdyz je nadeje, ze mnou sazeny tym vyhraje, minimalni ?

urcite je treba si stanovit hranici EV, t.j. napr. to, ze budes sazet pouze zapasy, kde bude 10% value. Lze predpokladat, ze z pocatku budou tve odhady velmi spatne - neznam nikoho, kdo by zacal sazet a hned by mel presnejsi odhady nez bookmaker. Tudiz pokud bys sazel 2% value, tak bys pravdepodobne skoncil v minusu, prestoze bys na to sel po strance teoreticke spravne.

Uplne optimalni (ac mene zabavne) je nasledujici:

:arrow: delej si estimations na zapasy, preved na kursy, porovnej s nabidkou sazkovych kancelari napr. na oddsoddsodds.com, pokud nektera sk nabizi vyhodnou sazku na zaklade tvych odhadu, zapis si ji (penize nesazej). Sleduj jaka by byla navratnost tvych tipu - z pocatku budou tipy urcite ztratove (proto nema smysl je sazet za penize - pravdepodobne prohrajes a sazeni si rychle znechutis). Delej si mezistavy treba po kazdych 100 tipech, ktere jsi "vsadil". Prestoze je 100 tipu relativne maly vzorek uz se z toho da neco vykoukat. Postupem casu se budou tve estimations zlepsovat, jak budes ziskavat zkusenosti, poucovat se z vlastnich chyb atd. Az dosahnes okamziku, kdy zjistis, ze tve tipy zacinaji byt v dlouhodobem hledisku ziskove, zacni je sazet za penize.

Vim, ze to neni moc zabavne, ale je to dobre minena rada, rozhodnuti je na tobe. Pokud budes mit trpelivost, vuli a chut, pevne verim, ze se ti vysledky dostavi.

Vyhravat jen tak z fleku coby zacatecnik - zklamu te, ale tomu moc neverim. Trh se rok od roku zlepsuje, k tomu pricteme overround SK... zacatecnik nema sanci...

Jen muj nazor - mozna spatny
GL
kali
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod kali » pát úno 01, 2008 19:20

Peteas píše:
JayJay píše:Já dlouhou dobu sázel na základě statistik - podmínkou je ale, že tam jsou poměrně značné chyby bookies, u rozvinutého trhu typu italské ligy dneska podle stats člověk nemá nárok.
Poslední dobou jsem začal relativně k hodně zápasům shánět info a řekl bych, že se mi to v mých úspěších v sázení pozitivně projevilo.

Takže na základě stats jde myslí sázet, leč jen některé trhy. Třeba v asii už i na středně rozvinutém trhu bez šance.

Myslel jsem to trochu jinak, podle mě může sázet value i člověk naprosto neznalý sportu. Např. bude sázet value čistě matematicky, přičemž bude brát fair kurz třeba asii nebo třeba betfair. Nemám to sice vyzkoušené, protože by mě tohle strojové sázení nebavilo, ale myslím si, že tímto způsobem bude dlouhodobě určitě plus :wink:

Ja osobne bych do tohoto nesel. Nikde neni psano, ze hranice, kde se ustali trh, je ta spravna. Jak by rekl JJ, je to otazka nazoru. Je zde treba brat v potaz velke mnozstvi gambleru, velke mnozstvi "sazkaru", kteri sazeji tym co "urcite vyhraje" atd. Rada gambleru v Asii ma vyrazne vyssi vklady, nez profesionalni sazkari a tak jsou schopni sami ovlivnit trh natolik, ze vysledny kurs, kde se ruka trhu ustali ma daleko od fair kursu (ktery samozrejme nadale zustava neznamy a pouze subjektivni)

Z podobneho soudku je sazeni "valuebets", ktere jsou napr. na betbrainu, tedy sazky, ktere vezmou kursy z x sazkovek a ten prumerny povazuji za "fair" (vic hlav vic vi a tudiz je uvazovano, ze ten stred je nejpresnejsi). Tento kurs pak upravi na nulovy juice a je-li nekde "vyhodna" sazka v porovnani s vysledkem, doporuci to jako valuebet. Videl jsem vysledky tohoto ... vysledkem je ztrata. Sice mala, ale ztrata. Vzorkem byly tisice fotbalovych zapasu evrospkych lig za nekolik let
kali
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod kali » pát úno 01, 2008 20:06

Gagin píše:Ještě se chci zeptat, počet zápasů za týden respektivě měsíc? Kolik jich tak podáte? Docela mě šokoval kali, který dává 50 utkání týdně.

Kolik tedy dáváte, vím že je to na každém jak má čas a jak mu to vyhovuje ale zajímalo by mě to. Já podám kolem 15 utkání týdně.

to cislo je zcela nedulezite. V principu, vezmu-li jako priklad opet tu kostku, pokud mi nekdo nabidne 100x za tyden kurs 8,00 na to, ze hodim 1cku, pak tu sazku prijmu 100x. Pokud mi vzdy nabidne kurs 5,00, pak nevsadim ani jednou.

Se sportovnim sazenim je to obdobne, najdu-li 100 zapasu s pozitivni EV tydne, vsadim jich 100. Najdu-li jich 5, vsadim jich 5.

Je vyhodnejsi vsadit tipu co nejvice, samozrejme za predpokladu, ze me estimations generuji dlouhodobe profit a za predpokladu, ze budu sazet jen tipy s pozitivni EV. Treti a posledni podminkou je vhodny money managment. Pri splneni vsech techto podminek dosahnu s vetsim poctem tipu jednak vetsiho rolloveru a druhotne bych mel dosahnout konstantnejsich vysledku. Je jasne, ze dam-li 20 zapasu mesicne, tak faktor nahody vyrazne ovlivni mesicni profit. Naopak dam-li tech zapasu 400 mesicne, tak bych mel dosahovat konstantnich vysledku kazdy mesic.
kali
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod kali » pát úno 01, 2008 20:19

Gagin píše:A jak je to se ziskem?

Udržíte alespoň 10% při takovém počtu zápasů?

nekteri matadori jako JJ i 20% pri nasazeni cele nabidky - nad tim zustava rozum stat :dunno

=========================================

K tomu vypisovani kursu bookmakerem, tam je to trosku slozitejsi. Cilem bookmakera (hovorime-li ted o fixed odds) neni presne stanoveni odhadu moznych vysledku, ale odhadnuti ruky trhu tak, aby na vsechny mozne vysledky (napr. 1 X 2) byly vklady sazkaru rovnomerne rozdeleny a vysledkem by byl konstantni profit pro SK rovnajici se jejich marginu. To vede k tomu, ze byva velmi casto znevyhodnen favorit, protoze se ocekava, ze 90% "sazkaru" vsadi tym, ktery "urcite vyhraje". Na druhou stranu, u 1x2 byva marginem nejvice zkrouhnuty outsider, protoze tam je to mene poznat, respektive to v tom mene zkuseny sazkar nevidi.

Dobry matematik dokaze na zaklade svych matematickych schopnosti urcit presnejsi fair kurs nez bookmaker, castecne i proto, ze bookmaker se primarne snazi odhadovat ruku trhu, coz neni uplne jedno a totez jako urcovani fair estimations
kali
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Peteas » sob úno 02, 2008 10:59

Tak ted jsem to schválně počítal, hraju akovky a v hlavní sezonu za týden i kolem 120 zápasů. Několikrát už se mi povedlo za týden udělat při tomto počtu zápasů yield nad 50%.
Ovšem jsou týdny, kdy je yield i hluboko pod bodem mrazu :cry:

Ovšem já jsem břídil, je tady na PS jeden borec, který měl loni za rok v reálu yield přes 40% :shock:
Specializuji se hlavně na fotbal, ale rád tipuju i basket, hokej a občas i volejbal a házenou. Dělám tipéra na LIGA.CZ mé výsledky http://www.liga.cz/tipy/tiperi/?tiper=30
Peteas
Exmember
Exmember

Příspěvekod JayJay » sob úno 02, 2008 11:10

Primárně není otázka počtu zápasů, ale na jakých trzích člověk sází. Na BaW není problém udělat profit 50 % (ročně). Na Pinnacle i 60 % při sólech (beze srandy), tak obrovské chyby při opisování okrajových lig od baw někdy mají. Jenže tyto dvě položky mají v sobě ohromné omezení ve vkladech.

Evropský trh (vyjma baw a okrajových lig Pinnacle) už tak příznivý není, leč i zde si dokážu představit 20-25% yield. Záleží SK od SK.

Nejtvrdší je sázení na asijských trzích, tam je 20 % prakticky nedosažitelné sci-fi, v podstatě jakýkoliv dvouciferný výsledek v yieldu je v Asii velice kvalitní počin. Já tam budu tak kolem 12-14 % odhadem, ale je to především díky orientaci na ještě neobsazené trhy, které občas nabídnou vysoce nadstandardní value na zdejší podmínky. Kdybych sázel třeba jen největší evropské ligy, tak se přes 10 % nepřehoupnu ani omylem.

Abych to shrnul - yield nesouvisí přímo s počtem zápasů, souvisí především s tím, na jakých trzích člověk sází (tzn. které mu dostačují). Třeba 20 % na BaW bude pro mě mnohem méně hodnotný výkon než 15 % v Asii, a to proto, že v Asii ten člověk využívá možnosti téměř na maximum, kdežto na baw je to od toho člověka víceméně průměrný výkon, kterého je schopen každý trochu znalejší sázkař.
JayJay
Exmember
Exmember

Příspěvekod Peteas » sob úno 02, 2008 11:34

V tomto má JJ naprostou pravdu, v asii takových to výsledků dosáhnout není absolutně žádná šance a vcelku mám i strach jak to bude dál, protože všechno se přizpůsobuje asii a pravděpodobně to pro nás bude těžší a těžší.
Ty hodnoty co jsem uváděl výše jsou u mě z akovek vsazených ze 70% v kamenkách a je už odečten i mp.(takže žádná sláva :D )
Specializuji se hlavně na fotbal, ale rád tipuju i basket, hokej a občas i volejbal a házenou. Dělám tipéra na LIGA.CZ mé výsledky http://www.liga.cz/tipy/tiperi/?tiper=30
Peteas
Exmember
Exmember

Příspěvekod Gagin » sob úno 02, 2008 11:39

Tak ono i při dostatečném protáčení financí i těch 5% stačí ne? (tedy jak komu)

Peteas: jak sázíš akovky? průměrný kurz? počet zápasů?
Gagin
Exmember
Exmember

Příspěvekod Gagin » sob úno 02, 2008 11:42

A ještě jeden takovej můj názor, já si myslím, že dokud žijou asijské handicapy, tak se není čeho bát, jelikož dle mého se na nich dá dlouhodobě profitovat.

Ovšem s tím procentem zcela nižším než nějakých 20%, třeba mezi 5% - 10%

A jelikož asijské sázkovky nabízejí asiany i dobré limity, myslím si že i tak má sázení budoucnost. Samozřejmě odpadnou méně zdatní sázkaři (jako já :lol: )
Gagin
Exmember
Exmember

PředchozíDalší

Zpět na HELP - obecní rady