Faktory, ktere zohlednujete pri tipovani fotbalu

Neví­te, jak napsat dopis sázkovce v obchodní­ angličtině

Moderátor: Moderátoři

Příspěvekod JayJay » sob úno 02, 2008 11:48

Gagin píše:Tak ono i při dostatečném protáčení financí i těch 5% stačí ne? (tedy jak komu)

Přesně tak, a asijské trhy jsou v tomto měřítko pro většinu lidí naprosto bez omezení na vkladech :)
JayJay
Exmember
Exmember

Příspěvekod Peteas » sob úno 02, 2008 11:54

Gagin píše:Tak ono i při dostatečném protáčení financí i těch 5% stačí ne? (tedy jak komu)

Peteas: jak sázíš akovky? průměrný kurz? počet zápasů?

Akovky hraju všechno možné, ale nejčastěji asi double a triple. Nejvýhodnější mi vychází dlouhodobě akovky s kurzem někde mezi 3 - 5.
Specializuji se hlavně na fotbal, ale rád tipuju i basket, hokej a občas i volejbal a házenou. Dělám tipéra na LIGA.CZ mé výsledky http://www.liga.cz/tipy/tiperi/?tiper=30
Peteas
Exmember
Exmember

Příspěvekod JayJay » sob úno 02, 2008 11:55

Gagin píše:A ještě jeden takovej můj názor, já si myslím, že dokud žijou asijské handicapy, tak se není čeho bát, jelikož dle mého se na nich dá dlouhodobě profitovat.

Ovšem s tím procentem zcela nižším než nějakých 20%, třeba mezi 5% - 10%

A jelikož asijské sázkovky nabízejí asiany i dobré limity, myslím si že i tak má sázení budoucnost. Samozřejmě odpadnou méně zdatní sázkaři (jako já :lol: )

Ono to vypadá velice jednoduše, margin třeba jen 2-4 % na většinu lig, člověk by si řekl, že to překonat je snadné. Sám jsem se přesvědčil, že opak je pravdou (alespoň pro mě :) ). Téměř rok jsem se plácal v Asii na nule, od ničeho k ničemu, až nedávno (několik měsíců zpět) jsem vstřebal některé fundamenty nezbytné pro alespon základní úspěch zde. Člověk musí být především neskutečně disciplinovaný, protože jakýkoliv vsazený podkurz se neututlá a přinese dlouhodobě mínus, ať se mi ten zápas líbí sebevíce.

Pro mě osobně bylo nejtěžší se naučit sázet plusové asijské handicapy (to trvalo strašně dlouho), dokonce bych řekl, že teď sázím víc plusových než mínusových, což určitě souvisí s všeobecnou lidskou touhou sázet favority, a tak se vytváří value na outsiderech. Druhá věc bylo odmanit se od pocitů, kdy jsem nerad chodil proti nějakému vnitřnímu přesvědčení, že to nevyjde. Podstatné je totiž jediné - je to value / není to value. Tečka. Tím neříkám, že si občas pro zábavu nevsadím i něco, co value zřejmě není, ale nejsme stroje, člověk si občas musí i hrát :wink: Samozřejmě, že podstatná část sázení musí zůstat na čistě racionálních základech, nelze gambleřit celé dny, to by špatně skončilo...
JayJay
Exmember
Exmember

Příspěvekod JayJay » sob úno 02, 2008 11:57

Peteas píše:

Akovky hraju všechno možné, ale nejčastěji asi double a triple. Nejvýhodnější mi vychází dlouhodobě akovky s kurzem někde mezi 3 - 5.

Pod tohle se můžu podepsat; v době kdy jsem ještě aktivně chodil do locals a sázel tam, jsem praktikoval podobné strategie. Ono to vlastně není tak dlouho, cca 1 - 1,5 roku.
JayJay
Exmember
Exmember

Příspěvekod Peteas » sob úno 02, 2008 12:06

Ještě by mě zajímala jedna věc, související s asii, a to která sk vypisuje první kurzy. Zdá se mi totiž, že např. M88, 188bet atd.. není absolutně šance chytit ani přibližně open kurzy v asii. Řekl bych, že opíšou už trhem uprevený kurz z IBC nebo některé jiné SK :?: :?: :idea:
Specializuji se hlavně na fotbal, ale rád tipuju i basket, hokej a občas i volejbal a házenou. Dělám tipéra na LIGA.CZ mé výsledky http://www.liga.cz/tipy/tiperi/?tiper=30
Peteas
Exmember
Exmember

Příspěvekod JayJay » sob úno 02, 2008 12:12

Peteas píše:Ještě by mě zajímala jedna věc, související s asii, a to která sk vypisuje první kurzy. Zdá se mi totiž, že např. M88, 188bet atd.. není absolutně šance chytit ani přibližně open kurzy v asii. Řekl bych, že opíšou už trhem uprevený kurz z IBC nebo některé jiné SK :?: :?: :idea:

liší se to asi, ale drtivou většinu prý určitě singbet
JayJay
Exmember
Exmember

Příspěvekod kali » sob úno 02, 2008 13:14

neni to uplne presne, Singbet neni prvni vypisujici, ale sk prevazne urcujici trend co bude vypsano a co ne... Jinak je to vicemene nahodne, kdo otevre lines jako prvni
kali
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Zdeno » sob úno 02, 2008 13:46

Gagin: Promiň, že odpovídám až teď.. teď jsem se díval (ještě něco nemám vyhodnoceno), ale yield bude cca tuším "slabých" 6%. Ovšem při 270 sázkách je to (na mé poměry) pro mě hodně slušné a hlavně, jak již uváděli ostatní, dříve jsem byl měsíčně hodně nestabilní, takže nyní jsem i spokojenější. Ale ještě se toho musím hodně učit a mám co zlepšovat. I proto jsem rád, že se můžu učit i zde..

GL všem
Obrázek
Zdeno
Host
Host

Příspěvekod barchen » sob úno 02, 2008 14:13

JayJay píše:
Peteas píše:

Pod tohle se můžu podepsat; v době kdy jsem ještě aktivně chodil do locals a sázel tam, jsem praktikoval podobné strategie. Ono to vlastně není tak dlouho, cca 1 - 1,5 roku.

cca před rokem sem chodil z 90% do kamenek... nevim jestli to byla vubec naka strategie ale muj styl byl následovný.... vždy 3 zápasy na tiket... kurs na tiketu se pohyboval v rozemezí 3.35-3.8.... takže prumernej kurs byl 1.55 na zápas.... vklad byl vždy 300 kč...málokdy se stalo že sem trefil min jak 4 tikety z 9... coz predstavuje tisícovku na 3 tisicový vklad... podle me pro ty co zacinaj se sazenim idealni vec.... clovek si zahraje behem dne hodne zápasu takže nemusí davat kombíky a akovky se 7 a více zápasy "na kouknutí" a jeste to hodne slusne vydelava....s timhle sem se vlastne dostal k prvním vetsim vydelkum v sázení....
barchen
Exmember
Exmember

Příspěvekod kali » sob úno 02, 2008 16:09

JayJay píše:
Gagin píše:A jak je to se ziskem?

Udržíte alespoň 10% při takovém počtu zápasů?

Primárně není otázka počtu zápasů, ale na jakých trzích člověk sází. Na BaW není problém udělat profit 50 % (ročně). Na Pinnacle i 60 % při sólech (beze srandy), tak obrovské chyby při opisování okrajových lig od baw někdy mají. Jenže tyto dvě položky mají v sobě ohromné omezení ve vkladech.

Evropský trh (vyjma baw a okrajových lig Pinnacle) už tak příznivý není, leč i zde si dokážu představit 20-25% yield. Záleží SK od SK.

Nejtvrdší je sázení na asijských trzích, tam je 20 % prakticky nedosažitelné sci-fi, v podstatě jakýkoliv dvouciferný výsledek v yieldu je v Asii velice kvalitní počin. Já tam budu tak kolem 12-14 % odhadem, ale je to především díky orientaci na ještě neobsazené trhy, které občas nabídnou vysoce nadstandardní value na zdejší podmínky. Kdybych sázel třeba jen největší evropské ligy, tak se přes 10 % nepřehoupnu ani omylem.

Abych to shrnul - yield nesouvisí přímo s počtem zápasů, souvisí především s tím, na jakých trzích člověk sází (tzn. které mu dostačují). Třeba 20 % na BaW bude pro mě mnohem méně hodnotný výkon než 15 % v Asii, a to proto, že v Asii ten člověk využívá možnosti téměř na maximum, kdežto na baw je to od toho člověka víceméně průměrný výkon, kterého je schopen každý trochu znalejší sázkař.

Urcite nejsnazsi je to na Pinnacle - skvely margin na okrajove ligy, ovsem malicky limit, ani ne 1000 kc. Pro maleho hrace vyborna sk, kde neni problem delat tech 50-70% dlouhodobe, protoze jsou casto o nekolik lines zcela mimo.

Nejvyhodnejsim trhem je early market, at uz je to ten asijsky nebo evropsky. V Evrope tedy bwin... jdou prvni s kuzi na trh a jsou prvni, kteri nabidnou kursy, takze samozrejme nejvetsi chyby lze najit tam. Ty kursy tam u vetsiny lig vydrzi ovsem jen chvili (v radu hodin), protoze na to ceka spousta lidi. Je jasne, ze kdyz pak ostatni SK opisi od bwinu kursy, tak uz jsou ty nejvetsi chyby pryc.
kali
Moderátor
Moderátor

PředchozíDalší

Zpět na HELP - obecní rady