Nemyslím si, že Ti předchozí odpovědi k něčemu byly. Já osobně jsem si tam přečetl pouze vypíchnutí vlastních schopností, ale ani náznak něčeho, (kromě Mathieu, který zmínil vůbec tu nejdůležitější věc a tou je schopnost být v plusu na vlastních sázkách), něco co by ti mohlo pomoci. Protože se asie díky ligovým pohárům nějak nemá s vypisováním soutěží nemám zrovna co na práci a tak Ti zkusím poradit jak nejlépe dovedu.
Tak v první řadě musíš oddělit vlastní sázky od těch, které si jen někde opsal. A ty evidovat zvlášť, protože jenom tak získáš opravdu přehled o tom jak jsi a nebo nejsi schopný sázkař. Musíš věřit daleko víc, vlastnímu úsudku, než-li názorům druhých. Až dospěješ do stadia, kdy ti 5 super sázkařů bude radit, dat tým xy ale ty si ve své myslí prosadíš svůj osobní názor a vsadíš proti a to bez snížení vkladu, i když víš, že jdeš proti světu, tak si můžeš pogratulovat. Stal se z tebe hotový a nezávislý sázkař. Nic nejde snadno a hned, ale když tomu člověk věnuje dostatek času, tak opravdu není možné být nějak delší dobu v mínusu. Ale ten čas to je ta nejpodstatnější součást toho všeho co bylo výše pány zmíněno, ovšem ten čas, to jaksi opomenuli zmínit. Takže v první řadě si řekni co od sázení očekáváš a hlavně kolik mu ty sám jsi ochoten obětovat času. Jestli bude tvá odpověď 20 a méně hodin týdně, tak ti doporučím abys ses vrátil k sázení akovek, které jsou ve své podstatě nejziskovější a sázení bral jako koníčka, který si na sebe je schopen sám vydělat. V podstatě od toho kolik hodin navíc jsi ochoten sázení věnovat, tak zároveň s tím, by měli růst tvé nároky na zisky ze sázení. Zároveň podle toho kolik jsi ochoten sázení věnovat času, tak podle toho začni sledovat počet ligových soutěží. Nezabere to zase tolik času. V každém týmu máš tak 2 až 3 key hráče, ty si vypiš a sleduj jestli nebudou zranění, nebo nestojí kvůli kartám. Nic víc vědět nepotřebuješ a ty základní vklady se dají dělat i bez toho. Týdně dám cca 20 až 30 zápasů s menší důvěrou a tak 4 až 5 s větší. Na ty základní sázky, tedy honění banku množstvím zápasů, by celkový yield neměl jít pod 10%. Best zápasy by asi neměli padnout pod 20%. A to uvádím spodní hranici, vše níž je asi opravdu špatný. Nedávno jsem tu psal, že sázení musí být především zábavou a já jsem jí díky Kalimu našel konečně i v sólo sázení. Poradil mi, abych si evidoval každou soutěž zvlášť a tím snadno viděl, která liga je v ten daný moment nejziskovější. Zvláště, když si vytvoříš nepřeberné množství dalších kritérií které se dají potom filtrovat. Pak třeba jako já, zjistíš, že některé line jsou pro tebe hůře odhadnutelné a na jiných zase děláš, až neskuečnej yield. To vše potom zákonitě Tvoje sázení posune zase směrem dopředu. Je to opravdu úžasná věc a všem tento způsob evidence sólo sázek vřele doporučuji. Je to obrovská zábava a přestože i nadále akovky zůstávají daleko nejziskovější sázím teď daleko raději a častěji sóla v asii, protože mě to díky novému způsobu evidence baví daleko víc.
Závěrem bych asi shrnul pro tebe to podstatné:
Eviduj pouze vlastní sázky.
Eviduj každou ligovou soutěž zvlášť
Věř více svému úsudku, než-li tomu co říkají druzí a hlavně se ti nesmí stávat, že cizí názor vezmeš podvědomě za svůj vlastní.
Sázej jenom hodnotné zápasy.
Zastávám sice názor, že zápas se Ti musí v první řadě líbit, ale ruku v ruce s tím musí jít také hodnota kurzů. Takže sázej vše, kde bys sám vypsal kurs o minimálně 0,15 menší. Nesázej fair kurs a nebo kurs, který už dropnul, jenom proto, že se to všude radí. Velmi často, se v takovém případě vyplatí naopak sázet zápas za základní vklad proti. V mínusu na tom rozhodně nebudeš. (trochu sem toto pravidlo rozvedl, protože konkrétně v tvém případě toto asi bude hlavní problém, aspoň tedy podle toho co mohu soudit dle tipů zde na profíkovi)
Vždy je lepší nevsadit, než hloupě prohrát.
A na závěr to hlavní.
Sázení si vyžaduje, pohodu a dostatek volnýho času. K sázení nepotřebuješ žádný talent. K tomu Ti stačí pevná vůle a disciplína, jinak se sázet naučí opravdu každý ucho, stačí jen chtít.
Takže s chutí do toho a GL