Faktory, ktere zohlednujete pri tipovani fotbalu

Neví­te, jak napsat dopis sázkovce v obchodní­ angličtině

Moderátor: Moderátoři

Příspěvekod Peteas » čtv bře 20, 2008 14:34

Gagin píše:tak jsem to přelouskal... kali díky moc za ukázku, která mi dá hodně , hlavně co se týče těch vkladů právě četnosti KO apod.

Sázím jen solo zápasy, někdy 3-4 tikety do měsíce mám AKO, což je zanedbatelné a nemělo by se to tak projevit do statistik, jelikož je sázím za míň a navíc ty akovky mají lepší bilanci než jakékoliv SOLO zápasy.

Ovšem myslím si, že jsem našel problém, který možná bude součástí toho, kde jsem ted. Všechny zápasy sázím se stejným vkladem, když jsem se podíval na tebe a máš tam zápasy za 333 euro ale také za 1000 tak se možná dělá profit lépe, když ti to vychází. Možná bych se měl zaměřit na důvěry, mít např. 3 nebo 4.

Malý vklad
Střední vklad
Velký vklad

apod. možná by to stačilo mít tyto tři. případně přidat ještě něco mězi. Vždy jsem sázel 3,5% banku na jeden zápas.

Jelikož nemám moc času, tak jsem si tuhle diskuzi ani celou pořádně nepřelouskal, ale nechápu jednu věc, proč sázíš zanedbatelné množství akovek, když uvádíš, že jsi na nich nejvíc plus ?? :shock: Ono na akovkách totiž, vždycky uděláš vyšší yield než na solech.
Specializuji se hlavně na fotbal, ale rád tipuju i basket, hokej a občas i volejbal a házenou. Dělám tipéra na LIGA.CZ mé výsledky http://www.liga.cz/tipy/tiperi/?tiper=30
Peteas
Exmember
Exmember

Příspěvekod kali » čtv bře 20, 2008 14:37

3,5 % banku je pomerne hodne podle meho nazoru. Pokud chces zmenit level (flat) staking na jak pises maly,stredni, vyssi vklad a zaroven chces drzet takto pomerne vysoky vklad v % vuci banku, tak bych mozna byt tebou zauvazoval nad Kellyho vkladovou strategii, ktera by byla podle meho nazoru v tomto pripade pomerne vhodna.

Jinak tech 333, 666 apod., to nejsou eura, ale libry, jak jsem predesilal (je to IBC), tak aby te to nejak nematlo pri zkoumani.

Ja jsem tak premyslel, nad tim, co jsi psal a vratil jsem se v myslenkach ke starsim casum a byl jsem na tom podobne. Mel jsem pristup k dobrym tipu jinych sazkaru (kvalitnich), mel jsem pomerne slusne vysledky na vlastnich tipech (avsak jejich pocet byl nizky - byly limitovane pouze na Brazilii) a presto jsem se nejakou dobu motal v bludnem kruhu, v jakem se motas ty.

Snazil jsem se i premyslet nad tim, co byla tehdejsi pricina tech problemu. Po pravde receno nevim, takze ani nevim moc co ti poradit. Urcite nejvice zlomovy byl okamzik prechodu na "full-time", pokud se tim zivis a travis u toho treba 60 hodin tydne misto 10, tak se to zakonite zacne dost projevovat, jak na zkusenostech, tak na tom jakemsi know-how.

Mozna zkus sazet vice zapasu, za predpokladu, ze jiz ted sazis values, tak ty minusove mesice musi byt zpusobeny tim, ze mas maly objem sazek. Aby ses zaroven vyhnul zvysenemu riziku bankrotu pri vetsim poctu sazek (obzvlaste v pripade, pokud by to nebyly values), tak zkus snizit vklady, protoc klidne stejny objem penez jako ted, ale treba trojnasobny pocet tipu a mesicni vysledky by mely byt konstantnejsi nez pri malem objemu tipu.

Na flat vkladech neni nic spatneho, pokud sazis hodnotne kursy, tak plus musi byt u flat vkladu.

Pokud mas velky objem zapasu jiz ted a zaroven takto nekonstantni vysledky, pak bude problem jinde a to v tom, ze pravdepodobne u rady tipu, ktere sazis neni pozitivni EV, ale negativni
kali
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Btip » čtv bře 20, 2008 14:37

Gagin píše:akovky mají lepší bilanci než jakékoliv SOLO zápasy.

Co k tomu dodat. To je prostě tak. :P Na sólech se budeš jen těžko dostávat přes hranici 30% yieldu. To naopak v akovkách, by to měl být cíl.

Gagin píše: Možná bych se měl zaměřit na důvěry, mít např. 3 nebo 4.

Malý vklad
Střední vklad
Velký vklad

Na to pozor, dost jsem v tomto bodě tápal a vlastně stále trochu tápu, ale už mi pomalu krystalizuje fakt, že mít u sólo sázek (a to zdůrazňuji u akovek je to zcela diametrálně rozdílné), více důvěr je spíš na škodu. Myslím si, že nejlepší je, používat dvě roviny. Například já před chvilkou vsadil Bern -1,5 @2,02 celkem za dost. To je zápas kategorie A. Pak mám kategorii B, kde jsou vklady o poznaní menší, tam sem třeba teď dal LASK Linz -1 @2,07. Ovšem nesázím úplně každé value, dříve jsem měl ještě kategorii small. Tam by spadala dnes například Basel -1,5 @2,16. bylo mi jasné, že zápas dropne, ale sure bety nehraji a k ničemu jinému by mi tato sázka nebyla. Zápas je to nejistý a mě se nelíbí. Pořád tvrdím, že zápas se mi musí v první řadě líbit. Ovšem v tomto bodě stojím úplně proti všem se kterými se o sázení bavím, takže je to jen můj postoj k sázení a hned tak ho nezměním, protože v kategorii small, jsem se plácal kolem 6% max a to mě nebaví. Dávat ovšem všechno za konstantní vklad, je ještě horší, nežli mít hned několik různých kategorii. Aspoň myslím. :roll:
Btip
Exmember
Exmember

Příspěvekod kali » čtv bře 20, 2008 14:42

Peteas píše:
Gagin píše:tak jsem to přelouskal... kali díky moc za ukázku, která mi dá hodně , hlavně co se týče těch vkladů právě četnosti KO apod.

Sázím jen solo zápasy, někdy 3-4 tikety do měsíce mám AKO, což je zanedbatelné a nemělo by se to tak projevit do statistik, jelikož je sázím za míň a navíc ty akovky mají lepší bilanci než jakékoliv SOLO zápasy.

Ovšem myslím si, že jsem našel problém, který možná bude součástí toho, kde jsem ted. Všechny zápasy sázím se stejným vkladem, když jsem se podíval na tebe a máš tam zápasy za 333 euro ale také za 1000 tak se možná dělá profit lépe, když ti to vychází. Možná bych se měl zaměřit na důvěry, mít např. 3 nebo 4.

Malý vklad
Střední vklad
Velký vklad

apod. možná by to stačilo mít tyto tři. případně přidat ještě něco mězi. Vždy jsem sázel 3,5% banku na jeden zápas.

Jelikož nemám moc času, tak jsem si tuhle diskuzi ani celou pořádně nepřelouskal, ale nechápu jednu věc, proč sázíš zanedbatelné množství akovek, když uvádíš, že jsi na nich nejvíc plus ?? :shock: Ono na akovkách totiž, vždycky uděláš vyšší yield než na solech.

tusim, ze duvodem je mozna to, ze u 1x2 bettingu je vyrazne horsi overround SK nez u spread bets, takze prevazne je vzdy vyhodnejsi zahrat spread s kursem o desetinku az dve vyssi nez to lepit dohromady do aku na 1x2 marketu. Pokud se nepletu Gagin hodne sazi na Pinnaclu a pri jejich overroundu je to prevazne vyhodnejsi tam
kali
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Gagin » čtv bře 20, 2008 15:07

Proč nesázím akovky, je jednoduché, jelikož si myslím, že při vyšším počtu akovek, které bych dával nebudou už ty výsledky tak slavné, jde o to že se mi jednou týdně libí zahrát dva zápasy, které nejsou moc hratelné solo a ono to vychází, ale dávat denně 5 akovek asi bych nedopadl tak dobře.

Co se týče těch tipů, jak jsem psal mám jich kolem 20 týdně, což proti vám není moc, vlastně je to málo. Někdy dám dokonce a méně nežli 20 třeba 14 - 15, což je asi také chyba.

Ono já vlastně zatím mínusový měsíc neměl, jelikož se sázení SOLO jsem začal od nového roku jakoby na plno a chci zvýšit bank a postupně vklady, takže první dvě měsíce s plusem, nic moc plusem, ale i tak plusem a mě osobně nějakých 6% bohatě stačí. Jenže jak jsem předesílal v tomto měsíce jsem ztratil vše a to bude asi zároveň můj první mínusový měsíc.

Právě také proto bych sázky rozdělil maximálně na ty tři důvěry... něco jako 1/10 - 2/10 - 3/10 přičemž např. 3/10 by bylo těch 3,5%... nejčastěji bych tedy sázel střed, 2/10 což by dělalo nějaký 2,33% z banku. Potom bych mohl rozdělovat tedy sázky na ty tři důvěry, jelikož mnohokrát se mi stalo, že jsem vsadil zápas, kterýmu jsem až tak nevěřil a přesto dostal sázku jako tip, kterému jsem věřil více než normálním tipům. Proto nejspíše zkusím praktikovat tento způsob.

Včera jsem začal podávat vyšší počet zápasů a hned včera jsem jich podal 10, včerejší den dopadl dobře, takže možná se blíská na lepší časy.

Zajímalo by mě jak tedy máte výšku vkladu nastavenou vy? jaké máte důvěry a kolik? Btip napsal svoji stake strategii, jakou tedy používáte vy?
Gagin
Exmember
Exmember

Příspěvekod kali » čtv bře 20, 2008 15:15

k akovkam (pokusim se o objektivni nazor a rady, aniz bych do toho promitl svou averzi k aku sazkam :lol: ) : pises, ze sazis 3-4 do mesice, v prvnim prispevku jsi zminoval, ze resis bilanci "noveho systemu sazeni" tohoto roku, tedy tri mesice. Z toho tedy vyplyva, ze tech akovek bylo rekneme 12 treba, tudiz vypovidajici hodnota statistiky z aku sazek je nulova, protoze u 12 sazek je to dilo nahody a stesti (at uz se jedna o singly, doubly nebo trebly)

V pripade, ze by ses rozhodl pro sazeni akovek a zmenil system, tak nekolik poznamek

:arrow: akovky muzou byt v teoreticke rovine vyhodnejsi, pokud bude vysledne EV vyssi, nez kdyz to nasazis jednotlive (coz lze jen v nekterych pripadech, nebot vetsinou najdes vyhodnejsi kursy na singly diky moznosti nasazet to jako asiany, navic za vyuziti vice SK)

Ovsem konkretne u tebe je jeden problem: po trech mesicich na singlech jsi na nule. Z toho mi vyplyva, ze nesazis jen sazky s pozitivni EV (nebo mas tech sazek malinko a je to ovlivneno faktorem nahody). Kdyz to vezmu v souctu, tak vysledne EV tvych vsech letosnich sazek je treba bud to negativni, nebo 0, nebo malinko pozitivni (nevim jak presne na korunu na tom jsi)

Z toho plyne, ze v takoveto situaci ti aku sazky vysledky jen zhorsi. Proc? Protoze pokud sazis sazky s negativni EV, tak se matematicka vyhoda nasobeni pozitivni EV jednotlivych sazek obrati v nevyhodu a tvuj vysledny yield nebude treba -0,1% ale bude vynasobeny a vyssi a tudiz vice prohrajes.

Abych to shrnul: pokud po trech mesicich (mas-li dostatecny pocet sazek) nejsi v plusu na singlech, tak akovky te stahnou do vetsich problemu, protoze u aku se ti overround SK nasobi a jestlize tedy nehrajes jen values, tak bohuzel snizujes vyrazne sve sance.

Druhy problem je to, ze akovky s sebou prinasi vyssi riziko bankrotu pri spatnem money-managmentu a ty mas pomerne vysoke vklady v pomeru k banku, takze tobe by pri techto vkladech ten bankrot realne hrozil. Nemluve o nervech, ktere by cekani na to, az ti vyjde akovka pri tomto money-managmentu a hrozbe bankrotu s sebou prineslo

Zaverem bych tedy dodal, ze ma rada v tvem pripade je vyhnuti se akovkam, dokud nebudes dlouhodobe v plusu na singlech, tak to bude na akovkach jen horsi. Az v tom plusu dlouhodobe budes a budes-li mit pevne nervy a nehledas konstatni % profit, tak akovky lze doporucit. Drive ne.

Ja osobne akovky nesazim prakticky vubec - vadi mi nervy s tim spojene, chci pracovat v klidu a bez nervu, t.j. s konstantni navrantnosti a v neposledni rade uz je nemam ani kde sazet, protoze v Evrope sazim minimalne. To vsak neznamena, ze bych to odsuzoval, pokud jsou splneny vsechny predpoklady vyse uvedene, tak to povede k vyssi % navratnosti, avsak paklize podminky nejsou splneny, pak je to cesta opacnym smerem a vysledky jsou horsi nez u singlu.

P.S. timto prispevkem nemam v planu rozpoutat bourlivou diskusi na tema single vs aku, ani nijak napadat ci zpochybnovat sazeni akovek. Prispevek je urcen na aktualni Gaginovu situaci, nic vic
:wink:
kali
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod kali » čtv bře 20, 2008 15:18

Gagin píše:Zajímalo by mě jak tedy máte výšku vkladu nastavenou vy? jaké máte důvěry a kolik? Btip napsal svoji stake strategii, jakou tedy používáte vy?

v principu vysi vkladu davam podle vyse value

========

jak jsem psal, doporucil bych ti Kellyho strategii. Nabizi presne to, co hledas. Konstatni prijmy + nejvetsi bezpecnost
kali
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod kali » čtv bře 20, 2008 15:20

Gagin píše:Včera jsem začal podávat vyšší počet zápasů a hned včera jsem jich podal 10, včerejší den dopadl dobře, takže možná se blíská na lepší časy.

snizil jsi vklady? Rozsazet kazdy den 35% banku je hodne velke riziko :idea:
kali
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Gagin » čtv bře 20, 2008 15:32

Ano vklady jsem snížil a včera jsem sázel 1,33% banku konstantně na všechny zápasy, tudíž když přemýšlím nad tou důvěrou, ještě bych musel ubrat a dát maximum vkladu třeba na 2%. Potom by vycházela střední sázka na nějakých 1,33% jako včera a to si myslím, že bylo hratelné. Také bych si omezil vklady na např. 15% denně ne více.

Zatím se mi líbí rozvrhnout ty mé vklady na vyšší, střední, nižší ale zase nevím jak by to vypadalo v praxi. Také se více zaměřím na value, jelikož jsem zjistil, že jsem kolikrát sázel i zápasy kde bylo value minimální, tedy třeba 0,05 nebo dokonce fair kurz. A to také není dobře. Ono je to také dost o té disciplinovanosti.

Zkoušel jsem najít něco o kellyho strategii v češtině ale bohužel, tak jsem zkoušel i angličtinu a když mi na wikipedii vylezli různé vzorce, tak jsem se trochu zděsil. Nemáte někdo nějaký článek o této strategii? V češtině pokud možno pro lepší moje pochopení.

Co se týče akovek, jak říkám nesázím je, a ani mě to nebaví, mám rád to, že vyjde a já vím že jsem vydělal. Nemám rád jedno z mnoha. Takže akovky u mě odpadají.
Gagin
Exmember
Exmember

Příspěvekod Btip » čtv bře 20, 2008 15:46

A co kdyby si to zkusil bez peněz ?

Já jsem se takto naučil sázet v asii. Trvalo to doslova několik let, než jsem přišel na to jak správně využívat line v asii.
Btip
Exmember
Exmember

PředchozíDalší

Zpět na HELP - obecní rady