k akovkam (pokusim se o objektivni nazor a rady, aniz bych do toho promitl svou averzi k aku sazkam
) : pises, ze sazis 3-4 do mesice, v prvnim prispevku jsi zminoval, ze resis bilanci "noveho systemu sazeni" tohoto roku, tedy tri mesice. Z toho tedy vyplyva, ze tech akovek bylo rekneme 12 treba, tudiz vypovidajici hodnota statistiky z aku sazek je nulova, protoze u 12 sazek je to dilo nahody a stesti (at uz se jedna o singly, doubly nebo trebly)
V pripade, ze by ses rozhodl pro sazeni akovek a zmenil system, tak nekolik poznamek
akovky muzou byt v teoreticke rovine vyhodnejsi, pokud bude vysledne EV vyssi, nez kdyz to nasazis jednotlive (coz lze jen v nekterych pripadech, nebot vetsinou najdes vyhodnejsi kursy na singly diky moznosti nasazet to jako asiany, navic za vyuziti vice SK)
Ovsem konkretne u tebe je jeden problem: po trech mesicich na singlech jsi na nule. Z toho mi vyplyva, ze nesazis jen sazky s pozitivni EV (nebo mas tech sazek malinko a je to ovlivneno faktorem nahody). Kdyz to vezmu v souctu, tak vysledne EV tvych vsech letosnich sazek je treba bud to negativni, nebo 0, nebo malinko pozitivni (nevim jak presne na korunu na tom jsi)
Z toho plyne, ze v takoveto situaci ti aku sazky vysledky
jen zhorsi. Proc? Protoze pokud sazis sazky s negativni EV, tak se matematicka vyhoda nasobeni pozitivni EV jednotlivych sazek obrati v nevyhodu a tvuj vysledny yield nebude treba -0,1% ale bude vynasobeny a vyssi a tudiz vice prohrajes.
Abych to shrnul: pokud po trech mesicich (mas-li dostatecny pocet sazek) nejsi v plusu na singlech, tak akovky te stahnou do vetsich problemu, protoze u aku se ti overround SK nasobi a jestlize tedy nehrajes jen values, tak bohuzel snizujes vyrazne sve sance.
Druhy problem je to, ze akovky s sebou prinasi vyssi riziko bankrotu pri spatnem money-managmentu a ty mas pomerne vysoke vklady v pomeru k banku, takze tobe by pri techto vkladech ten bankrot realne hrozil. Nemluve o nervech, ktere by cekani na to, az ti vyjde akovka pri tomto money-managmentu a hrozbe bankrotu s sebou prineslo
Zaverem bych tedy dodal, ze ma rada v tvem pripade je vyhnuti se akovkam,
dokud nebudes dlouhodobe v plusu na singlech, tak to bude na akovkach jen horsi. Az v tom plusu dlouhodobe budes a budes-li mit pevne nervy a nehledas konstatni % profit, tak akovky lze doporucit. Drive ne.
Ja osobne akovky nesazim prakticky vubec - vadi mi nervy s tim spojene, chci pracovat v klidu a bez nervu, t.j. s konstantni navrantnosti a v neposledni rade uz je nemam ani kde sazet, protoze v Evrope sazim minimalne. To vsak neznamena, ze bych to odsuzoval, pokud jsou splneny vsechny predpoklady vyse uvedene, tak to povede k vyssi % navratnosti, avsak paklize podminky nejsou splneny, pak je to cesta opacnym smerem a vysledky jsou horsi nez u singlu.
P.S. timto prispevkem nemam v planu rozpoutat bourlivou diskusi na tema single vs aku, ani nijak napadat ci zpochybnovat sazeni akovek. Prispevek je urcen na aktualni Gaginovu situaci, nic vic