Podniká tu z vás někdo mimo sázení?
Rád bych se zeptal na něco, mám možnost mít pasivní příjem, což pro mě není zlé na to, že se tomu nebudu věnovat, zdrav. a soc. mi to zaplatí tak proč ne, ale ted k mému dotazu, jsem totiž v tomhle začátečník a účetního jsem si zatím nenašel, ale měl bych rád trochu jasno.
Peníze budu příjímat na moneybookers stejně jako sázky, s tím že peníze z podnikání si budu posílat z MB na podnikatelský účet, který si zřídím (nechci aby finančák koukal na můj soukromý účet). Peníze ze sázek budu posílat na soukromý účet. Jako doklad použiju výpis z MB, kde tedy bude vyznačena část pro soukromé účely a část pro podnikaní (peníze z reklamy).
Jedná se mi o to, jestli se nebude FÚ zajímat i o peníze na soukromém účtu, v tomto případě za sázek. Víme jak je to tady se sázením, tak nechci mít případné problémy a starosti.
Je tu i možnost, že reklama se dá platit na PayPal, tzn. že bych peníze ze sázek měl na MB, a posílal na soukromý účet, tzn. FÚ by neviděl výpis z MB. A klasicky PayPal výpis bych přikládal k podnikatelskému účtu. Ale radši bych měl peníze na MB.
Jak to řešíte vy? podnikání a sázení?
PS: Nejsem v tomhle zkušený ani zběhlý tak sorry za případné triviality.