Jdeme spravym smerem?

Neví­te, jak napsat dopis sázkovce v obchodní­ angličtině

Moderátor: Moderátoři

Jdeme spravym smerem?

Příspěvekod Robert » úte bře 15, 2005 21:34

Vcera jsem jakxi nemohl spat a tak jsem se trosku zamyslel nad dvema zapasy ktere se hraly v nedeli a v pondeli. Ikdyz jsou mozna moje mozkove pochody zcestne pokusim se vam nastinit kudy se ubiraly moje cerne uvahy.

Predem takem predesilam ze pokud budu mluvit o foru nemam na mysli pouze toto furum ale i jina sazkarska fora na internetu kde naleznu "zarucene" tipy a analyzy. Ale rychle k me uvaze.

Prvnim zapasem meho myslenkoveho pochodu je sazkarsky slagr nedele Chievo vs. Juventus, druhym zapasem je stretnuti 2. fr. ligy Creteil-Troyes.

Kurzy
Juve
5.00 3.10 1.70
Troyes
2.60 2.70 2.80

Ted si dame takovou malickou alanyzu:
1.Oba tymy bojuji ve sve lize o preni ci vedouci pricky a jsou favority svych soutezi.
2. Oba tymy hraji venku a to na pude outsaidera ligy a tymum hrozi realna hrozna sestupu. Pasivni skore hrozna bilance vyhra x remiz x prohra. Proste SKODA MLUVIT.
3. Dle me je pravdepodobnost uspechu a to u obou zapasu asi nasledovna
vyhra domacich 15%
remiza 25%
vyhra hosti 60%

Predesilam ze neni cilem me uvahy se s vami dohadovat sem tam o nejaky procenticko tak me nekamenujte.

No a abychom trosku pokrocili mame tu prvni rozdil v tomto zapase zatimco mene znama druha fr. liga a pomerne vysoky kurz nas svadi k opatrnosti a zapas pomerne velmi do hloubky analyzuji a rozhoduji se pro volbu 2 ovsem s duverou 4/10, kurz je lakavy a tak do toho jdu.

Zapas z Juve tak trosku odflaknu je to prece Juve ten neprohrava a co navic vice ci mene fundovane analyzy tvrdi ze to je 9/10 2. Fajn jdu do toho.

Oba zapasy byly nervak dopadly schodne 2 v 83 respektive 87 minute 0:1. Zapasy vskutku velmi podobne ale se znacnymi rozdily. Jen pripomenu:

Duvera
4/10
9/10
Kurz
2,8
1,7
Dokonalost alanlyzy
na 1
z dostupem Juve skoro na propadnuti mozna horzi 4
Zisk
4 x 2,8 = 11,2 tj. 7,2
9 x 1,7 = 15,3 tj 6,3

Rekneme ze 10/10 = 100% mozneho kapitalu
Zisk srovnatelny avsak v prvnim pripade pouze za 40% kapitalu a v pripade ze tip nevyjde to preziju avsak v druhem pripade za 90% kapitalu? Kazdy at si udela zazor sam.

Dalsim vec nad kterou jsem se zamyslel je asi tato. Jelikoz vysledku zapasu verim takto
vyhra domacich 15%
remiza 25%
vyhra hosti 60%
neni kurz u Juve 1,7 ale
1,7 x 0,60 = 1,02
respektive
2,8 x 0,60 = 1,68

To jsou dle meho nazoru realne kurzy ve kterych opravdu sazim. Kdyz vsude ctu ze sazet tutovky typu 1,01 - 1,25 je v podstate sebevrazda a nesmysl tak proc pul naroda sazi v kurzu 1,02?

No at to neni moc dlouhy tak to shrnu. Nemelo by se toto forum odvijet spise smerem kvalitnich analyz na kurzy 2,2 a vetsi? Neni toto ta prava cesta ke kyzenym ziskum?

Taky se mi nelibi ze nekteri (nemyslim pouze toto forum) nepovazuji za analyzu jeden radek. Sorry ale je sice pekny ze se v analyze dozvim ze FC Barcelona je v super forme a ma 100% kadr kdyz se nedozvim ze hraje v Rusku na oranisti a momentalne tam fouka vitr 120 km/h a je minus 25 stupnu. Tim chci rici to ze kvalitni analyza je treba ale nezapominejte take ze vice hlav vice vi.

PS: please kde sezenu statistiky rohovych kopu, primych kopu, cervenych a zlutych karet, atd.

Doufam ze vas muj grafomanskej vytvor aspon trosku potesi a inspiruje.

Hodne stesi pri sazeni.
:lol:
Robert
Host
Host

:-)

Příspěvekod AC_28 » úte bře 15, 2005 23:15

Hmmm... neviem ci som spravne pochopil... skor je jasne ze nechapem o co ide... par omylov a trosku by som ich poopravil, a nakoniec sa zameral na tvoje vypocty, a zodpovedal na otazku ktoru si dal aj v nazve topicu...

nemam na mysli pouze toto furum ale i jina sazkarska fora na internetu kde naleznu "zarucene" tipy a analyzy

sice mozno vytrhnute z kontextu, ale ak niekto, niekde spravi analyzu ktorej sa venoval seriozne, a netipuje prvy patek, nikdy neoznaci svoj tip za zaruceny... uz len kvoli tomu, ze staci ak nam po vynalozenej namahe nevyjde tip, ale aby sme sa navyse zhovadili... Vzdy sa snazim /a vsetci kolegovia tuna, seriozne tipujuci/ dodat co najviac informacii na zaklade ktorych vyjadrim svoj osobny nazor, a nepouzivam superlativy...

Spomenuty zapas Juve som nepovazoval za slager... :-)

Druhy zapas z francuzskej II ligy by som natipoval snad tak vtedy ak by mi to niekto koho tu poznam podlozil argumentami a logickou analyzou /nemusela by byt ani siahodlha, sam nie som ich zastancom/

Jedine v com s tebou suhlasim je to co aj dlhe roky praktizujem, ze nejdem do podkurzov... co je pre koho podkurz, nechavam na kazdeho... pre mna osobne menej ako 1,7 doma a 1,9 vonku... ale nachadzam casto value s nadhernymi kurzami cez 2... hlavne v mojej lige ich je dost vela...

dalsi podstatny detail je trosku skreslena predstava o dovere k zapasu... tuto si vsak mylne ,,skonvertoval" do vysky vlozeneho kapitalu... :lol: niet tipera ktory vlozi 90% svojho banku... snad okrem dvackarov... ale spat k podstate. Dovera je vlastne vyjadrenie v skale od 1-10 nakolko tomu zapasu niekto veri. superlativy o 9/10 ci dokonca 10/10 su na pousmiatie, ale co uz... sam nedavam viac ako 8/10. Takze dovera nema nic spolocne s vyskou vlozeneho kapitalu...

add vice hlav vice vi... Clovek ktory sa zaobera analyzami podstatne veci nezabudne, doplnenie analyzy je vzdy vitane, aj ked malokedy prinesu nieco noveho, co by ovplyvnilo podrobnejsiu analyzu... Cize podrobna analyza prinasa mnoho aspektov ktore podporuju vysledny tip, a navyse nezabudaju pripomenut aj uskalia, a eventuelne okolnosti ktore hraju proti nasmu preferovanemu tipu. Takze neverim, ze dvomi vetami typu: chlad zima a oraniste a 100% na forma a zohranost mancaftu B -vyvratis analyzu ktora sa na to pozera komplexnejsie. Na to informacia by musela byt od velmi dobreho zdroja alebo hodnotna last minute sprava... aj to je vsak diskutabilne.

Len tolko som chcel, ciastocne rozptylyt pochybnosti, forum a jeho smerovanie je OK, nevidim problem, a v kurzoch tiez nie. Clovek sam musi rozhodnut, co za kolko a v akom kurze da na tiket, toto sa uz vazne zvalovat na forum neda. Napriek tomu ze opisujes ako pol naroda dava tutovky s kurzom 1,10 a menej :lol: nespominam si ze by tu niekto podobny uvadzal, analyzoval...

GL pratele, sorry ze sa to vydarilo cez pol strany :-))))
AC_28
Exmember
Exmember

Příspěvekod noucamp » stř bře 16, 2005 0:07

tak proc pul naroda sazi v kurzu 1,02

ano, verim, ze znacna cast "normalnich smrtelniku" sazi kurzy typu 1.08, ale uz potom neverim, ze tato cast muze byt dlouhodobe ziskova ...

naprosto souhlasim s Ejsim, ze duvera v tip nijak nesouvisi s vysi vlozene castky ... je ale otazka, jak definujes (cituji) "100% mozneho kapitalu" ... pokud to beres "otrocky" a tech 100 procent bude znamenat veskere Tve penize, tak potes koste ... nicmene v pripade, ze ten "mozny kapital" je definovan jako maximum subjektivniho limitu kazdeho jednotlivce (pro zajimavost u me se jedna o max. 10% momentalniho konta a i tak, abych byl ochoten vsadit takovou sumu, tak tomu musim hodne, ale opravdu hodne verit a musi tam byt solidni kurs ... a to sem si vedom, ze tech 10% jde nad obecne uznavane maximalni limity, ktere se pohybuji nekde kolem 2-3, max 5%), tak by se s tim mozna dalo souhlasit ...
noucamp
Exmember
Exmember

Příspěvekod AC_28 » stř bře 16, 2005 0:26

...az teraz som si precital tie kurzove ,,machinacie" :-))))) kolego, nie si ty uctovnik????

co je toto???? nechapem:

Dalsim vec nad kterou jsem se zamyslel je asi tato. Jelikoz vysledku zapasu verim takto
vyhra domacich 15%
remiza 25%
vyhra hosti 60%
neni kurz u Juve 1,7 ale
1,7 x 0,60 = 1,02
respektive
2,8 x 0,60 = 1,68

???? ako mozes nasobit kurz pravdepodobnostou???? ved tam su len 2 moznosti /teraz iba z otocky bez MP/ Juve vyhra a ty ziskas +70% vkladu, alebo nevyhra a ty stracas 100% vkladu... ako sem prichadza kurz 1,02 nejako neponimam... :-)))))

podla mojho skromneho nazoru paradne miesanie jablk s hruskami... prepac, nechcem urazat, akurat podotykam a poukazujem na fakty ktore nesedia ani pri najlepsej voli... GL!!! :-))))[/b]
AC_28
Exmember
Exmember

Příspěvekod brumla83 » stř bře 16, 2005 11:45

jj, taky koukám na to násobení.... násobí se možná tak pravdìpodobnost mezi sebou, ale kurs s pravdìpodobností nee...

Když je tøeba pravdìpodobnost na 1. zápas 60 % a na 2. zápas 65%, že tøeba vyhraje domácí a když to vsadíš jako AKOvku, tak ty procenta vynásobíš 0,6*0,65=0,39=> 39% pravdìpodobnost, že ti vyjdou oba dva.....myslím, že to tak je....

Kurs jako takový s tím momentálnì nemá co dìlat.. :)

Kursy bývaj dost èasto podseklý a v podstatì s.k. oblbují sázející nízkým kursem a lákají to vsadit i za víc penìz. Ve skuteènosti ten kurs je tøeba hooodnì neopdpovídající, nízký...
brumla83
Host
Host

Odpoved na dotazy

Příspěvekod Robert » stř bře 16, 2005 19:15

Dobry den vsem,

pokusim se to trosku objasni a obhajit. Cilem prispevku bylo abychom si uvedomili (a to vcetne me ja na Juve sazel taky) ze si vybirame spatne zapasy k sazeni. Zapasy s prevazne malymi kurzy a zvucne jmeno favorita yva casto povazovano za polovinu analyzy. Ted "dobri" sazkari budou namitat ze oni to nedelaji ale panove ruku na srdce.

Clanek nemel napadat nikoho z vas konkretne takze nechapu nektere reakce na ktere se pokusim nize reagovat. Podotykam vsak ze i cilem meho dnesniho prispevku je pomoci vam vsem a to vcetne me. Pokud nekdo s mym nazorem nesouhlasi tak mu to neberu a pokud ma chut se vyjadrit tak jiste muze ale prosim o vecne argumenty jedine tak se spolecne dopracujeme k zlepseni uspesnosti sazeni.

AC_28
Spomenuty zapas Juve som nepovazoval za slager...

Tvuj nazor statistiky CZ SK mluvi jinak. Ale pokud jsi nesazel je ti to ke cti.
Druhy zapas z francuzskej II ligy by som natipoval snad tak vtedy ak by mi to niekto koho tu poznam podlozil argumentami a logickou analyzou

Ja mam na fr. ligy dobrej odhad a proto je sazim ale kazdymu podle gusta.
Never analyzam jinych ty jsou dobre pouze pro podporu analycu tvoji vlastni.
dalsi podstatny detail je trosku skreslena predstava o dovere k zapasu... tuto si vsak mylne ,,skonvertoval" do vysky vlozeneho kapitalu

Toto byl pouze predpoklad nikoli dogma. Ovsem musis uznat ze system 10/10 je nesmysl a nema zadnou vypovidaci hodnotu. Ovsem pokud napises ze jsi na tento zapas vsadit 5% vveho kapitalu to je o necem jinem. Nezalezi na tom kolik ten kapital je a nerikej ze zadnej nemas. Kazdej ma svuj vnitrni strop ci tydeni limit k prosazeni.
Predstav si ze ti manager s prijmem 50 000 mesicne napise 9/10 a vsadi na zapas 20,- a predstav si nezamestnanyho kterej bere 2600 mesicne a napiste 9/10 a bude sazet 5000,-. Mam za to ze uz vidis ten rozdil. Takze ty procenta kapitalu ber z rezervou a pokus se pochopit princip ktery jsem chtel nastnit.

noucamp

pro zajimavost u me se jedna o max. 10% momentalniho konta

To je velmi zajimave ale pokud to nenapises ze davas 9/10 a to za 10% je vyjadreni 9/10 bezcene. Vyz vyse.

No doufam ze jsem nikoho neprehlednul v dilcich odpovedich a ted to nejdulezitejsi a to muj prepocet kurzu. Netvrdim ze jsem neomylny ale pokusim se vam to vysvetlit jinak a doufam ze nasledna debata bude plodna.

To ze zapas ma mozne varianty jak dopadne je jasne. Sebelepsi analyza nezmeni nic na tom ze to proste nevyjde. A tady jsme u toho ze nasobeni kurzu pravdepodobnosti je opotrtatnene. Pokud to shrnu tak na 60% beru a na 40% to dopadne prohrou nebo remizou cili prohra. Nezabyvejte se detajlne temi procenty je to muj osobni nazor pokud mate jiny dosadte si svoje cisla.

Predpokladejme ze se bude hrat takovy maly turnaj Chievo-Juve o 10 zapasech. Potom Juve 6x vyhraje a 4x prohraje. Predpokladejme ze budeme zazet za 100 Kc. A ted v reci cisel:

100 x 1,70 = 170 - 100 = 70 x 6 = 420
V sesti vyhranych zapasech bude cisty zisk 420 Kc

100 x 4 = 400
Ve ctryrech zapasech vznikne ztrata 400.

420 - 400 = 20
Nas cisty zisk pri 10 zapasecj bude 20.

Pokud sazim 10 x za 100 tak jsem za prosazenych 1000 Kc vydelal 20 Kc.

Pokud nechci nervy jak to dopadne prozivat desetkrat za sebou potom nemusim protoze prostym vypoctem 1,7 x 0,6 = 1,02 zjistim tolik diskutovany realny kurz a je to opravdu tak protoze pokud vsadite 1000 Kc prave v kurzu 1,02 ziskate onech vyse uvedenych 20 Kc.

Pochopitelne se mnou nemusite souhlasit nicmene pro me z toho plyne jedine ponauzeni a to kurzy pod 2,2 proste nebrat protoze ja opravdu nejsem ded vseved a nejsem schopen trefit 100% svych tipu potom jedina cesta ke zvyseni uspesnosti je tipovani takovych zapasu na ktere jsou vypsany opravdu kvalitni kurzy.
Robert
Host
Host

Příspěvekod AC_28 » stř bře 16, 2005 20:28

Neviem, co napisat, ako reagovat... podla teba je nezmysel hodnotenie zapasu zlomkom v skale klasicke xx/10, no na druhej strane argumentujes akymsi vykonstruovanym miniturnajom... Skusal som ti vysvetlit ze fotbal ako aj ligy osebe sa neriadia akousi logikou, tudiz akesi teoreticke roviny a sablony zlyhavaju. Suhlas znova nebrat podkurzy. No a na margo nezamestnany & manager tiez asi nic rozumneho nepoviem... to mam akoze viac verit nezamestnanemu, ktory sice vlozil 2nasobok svojho mesacneho zarobku, cize podla teba je to istejsie... podla mna vobec... takyto clovek tipuje pod stresom, a robi viac chyb ako clovek ktory berie tipovanie ako zabavu...

GL!!!
AC_28
Exmember
Exmember

Příspěvekod Btip » stř bře 16, 2005 20:40

Trochu se nudím a tak se zapojím 8)

Mì totiž již od prvního pøeètení nejde na rozum, proè srovnáváš Juve a Troyes.
Já jsem to sice nehrál, ale nìkolik mých pøátel toto utkání hrálo a to pøedevším over a potom domácí Creteil. Mùžeš mi prosím napsat na základì èeho si sázel na hostující Troyes ?
Creteil hrál v plné sestavì vraceli se jim hráèi základu Diomen a Gregory.
Troyes.bez útoèníka Grax a obránce Nivet oba základ. + ta obvyklá omáèka, že oba soupeøi potøebují bodovat ….

No ale výsledkem byla dvojka kterou si hrál, mì by tedy zajímalo na základì èeho si jí sázel rád se nìco pøiuèím, dìkuji a pøeji GL :wink:
Btip
Exmember
Exmember

Re: :-)

Příspěvekod Robert » stř bře 16, 2005 20:47

AC_28 píše:podla teba je nezmysel hodnotenie zapasu zlomkom v skale klasicke xx/10, no na druhej strane argumentujes akymsi vykonstruovanym miniturnajom...

Na miniturnaji jsem chtel demonstrovat skutecnou hodnotu kurzu. 100% s tebou souhlasim ze hrat podhodnocene kurzy je blbost. Je vsak treba si uvedomit ze kurz 1,7 neni dobry protoze v reale sazis za 1,02 a jelikoz jste to nebyli schopni akceptovat snazim se na priladu miniturnaje ukazat ze mam pravdu (podle me).
Robert
Host
Host

Re: Odpoved na dotazy

Příspěvekod qwertyy » stř bře 16, 2005 20:50

Robert píše:Predpokladejme ze se bude hrat takovy maly turnaj Chievo-Juve o 10 zapasech. Potom Juve 6x vyhraje a 4x prohraje. Predpokladejme ze budeme zazet za 100 Kc. A ted v reci cisel:

100 x 1,70 = 170 - 100 = 70 x 6 = 420
V sesti vyhranych zapasech bude cisty zisk 420 Kc

100 x 4 = 400
Ve ctryrech zapasech vznikne ztrata 400.

420 - 400 = 20
Nas cisty zisk pri 10 zapasecj bude 20.

Pokud sazim 10 x za 100 tak jsem za prosazenych 1000 Kc vydelal 20 Kc.

z toho co tu píšeš to vypadá, že v sázení upøednostòuješ statistiky, no døív sem jim taky dával urèitou váhu, ale te¡už na nì neberu skoro žádný ohled....
statisticky pøes 90% sázkaøù prodìlává a když vezmeš v úvahu že sázkovky vyplatí cca. 85-95% vložených prostøedkù tak se nemùžeš dostat do plusu :wink:
takže statistikám zas tak moc nevìøím

a takhle to brát nemùžeš, protože v tìch 10ti zápasech budou pokaždý úplnì jiný faktory, jako tøeba forma, zranìní a poèasí, který zápas ovlivní mnohem víc než statistika :wink:

to? mùj názor, ale nikomu ho nevnucuju, jen si zpestøuju èas strávený u sledování livescoreèka :roll:
"Práce je poslední zpùsob jak si vydìlat peníze"

MOD: fotbal - Itálie
qwertyy
Host
Host

Další

Zpět na HELP - obecní rady