Naprostý a 100%ní souhlas s
Johnny.Rebelem
Každý a? si pøece sází to, co sám uzná za vhodné - a hlavnì to co mu pøináší zisky. Každý má svoji taktiku jak na sázkovky - a tak to má být. Kdyby mìli všichni taktiku stejnou, pak se bookies dostanou do ještì vìtší výhody než jsou nyní...
Ale chtìlo by to trochu respektu. Takže to že já používám nìjakou taktiku naznaèuje, že ostatní taktiky mi nevyhovují. Ale neopravòuje mne to k tomu, abych o nich psal že to jsou taktiky špatné - když tøeba nìkomu pøináší zisky. A když si tu ètu vìty jako "totálnì nechápeš systémy valuebettingu" nebo "nemùžeš být ziskový, když vìènì sázíš podkursy" a jiné - tak vidím jen jedno. Sázkaøe který má pøed oèima jen nìjakou pseudovìdeckou valueteorii a podle ní (více èi ménì úspìšnì) jede a pro kterého je vše ostatní špatné. A vidím v tìch vìtách také nulovou toleranci a pøesvìdèení že
jen to moje je správné. Tak to vidím já a tak to na mne pùsobí - ale samozøejmì že to mohu vidìt špatnì a pùsobí to na mne tøeba jinak než to bylo myšleno.
Já sám sázím dvojtipy velice èasto. A nemyslím si, že bych na to nìjak doplácel. Protože dokud jsem ziskový, nemám dùvod mìnit strategii. Jistì - zápas který jsem jistil køížem nìkdy skonèí výsledkem 5:0 a já si pak nadávám za zbyteènou opatrnost. Jindy ale nìjaký zápas skonèí 1:1 a na rùzných místech ètu jen nespokojence, kterým nevyšel ostrý tip. V souètu jsme na tom nakonec tøeba srovnatelnì - protože já jsem vyhrál dvakrát s nízkým kursem, zatímco oni jen jednou - s kursem vyšším (minus prohra u druhé sázky). Netroufám si posuzovat co je lepší a co ne. Ani nepíšu nic o podkursech, protože ten výraz vlastnì nic neznamená (podkurs znamená nižší kurs než nìjaký imaginární optimální kurs. jenže tento optimální kurs si urèí sám sázkaø - takže logicky u každého sázkaøe je tento optimální kurs v jiné výši. Proto já osobnì neuznávám nìco takového jako je podkurs). Netroufám si ani posuzovat co kdo mùže sázet a co ne. A už urèitì bych nepsal nic v tom smyslu, že s nìjakou jinou taktikou než jakou používám já èlovìk nemùže být ziskový (pokud ji dlouhodobì nezkusím na vlastních penìzích nemohu posoudit její ziskovost). Prostì snažit se všem vnutit to, že jedinì ten styl jakým sázím já je ten správný...
Je mnoho sázkaøù, kteøí dìlají z tipování zbyteènou vìdu a snaží se spoustu vìcí zaplétat do rùzných tìch rádoby vìdeckých pohledù na vìc. Je jen jejich vìc, jestli to dìlají proto že tomu sami vìøí, nebo proto aby vypadali zajímavìji. Z jejich pohledu já jsem buran, který sází ty tzv. "podkursy" a který tak neví o sázení vùbec nic. Neberu jim jejich názor (tak jako nikomu neberu jeho názor na mne osobnì), protože pro mne je nejdùležitìjší jen to, abych ze sázkovky odnášel víc penìz, než kolik tam nosím. A dokud tomu tak je, nemám dùvod nic mìnit. Ale i když tomu tak je - tak mne nic neopravòuje k tomu, abych odsuzoval taktiky a strategie jiných tipérù.
Každá taktika a strategie která vede k dlouhodobé ziskovosti je správná.
A to, jak která taktika zisková je, to mùže vìdìt jen ten, kdo ji používá. Je velice jednoduché napsat o nìèem "nemùžeš být dlouhodobì ziskový" a pøitom to nezkusit. Je to jednoduché - ale hlavnì je to špatné, nekorektní a pro ostatní zavádìjící.
Proto si myslím, že a? si tu klidnì každý pochválí svoji strategii a zdùvodní proè ji považuje za správnou - ale zároveò a? také respektuje taktiku a strategii ostatních. Protože i když je nìkdo veleúspìšný a v super plusu - neznamená to že jen ta jeho strategie je jediná správná...
Nechtìl jsem do tohoto tématu vùbec zasahovat, ale pokud tu velice dobøe podané vìci nìkdo odsoudí s tím, že se toho mohou chytnout ménì zkušení sázkaøi, tak to mne prostì mrzí. Jak øíkám - nulová tolerance a zaslepená sebedùvìra. Pøesvìdèení o tom, že jedinì mùj systém je správný. Právì z této netolerance ale mluví ta nezkušenost. Já osobnì jsem pøesvìdèen o tom (a vím o èem mluvím
), že obdobím valuebettingu a hraním si s procenty a s desetinkama - tím si projde každý. Ale postupem èasu (nìkdo døíve a nìkdo pozdìji) a s nabíráním zkušeností každý uzná, že dùležitá je dlouhodobá bilance a tedy pragmatický pohled na vìc : plus nebo minus.
Už tu radìji psát nebudu (protože vím že moje sázení není dostateènì "vìdecké"
), jen bych si dovolil apelovat na tu toleranci k názorùm ostatních, k otevøení oèí, k tomu že i jiný systém mùže být ziskový - prostì k tomu nebýt zaslepený vlastní pravdou (jak jsem tu vyèetl u nìkterých pøíspìvkù)
Všem ziskovým strategiím proto pøeji hodnì štìstí!