Dvojtipy - výhodné èi nevýhodné tipování

Neví­te, jak napsat dopis sázkovce v obchodní­ angličtině

Moderátor: Moderátoři

Dvojtipy - výhodné èi nevýhodné tipování

Příspěvekod Johnny.Rebel » ned dub 16, 2006 19:49

k tomuto topicu mì inspiroval tento èlánek ZDE

a to proto, že jsem velkým zastáncem tipování dvojtipù a prakticky jen vyjimìènì hrají èisté výhry na mainu (když hraje Lazio :D) a to z jednoho prozaického duvodu, podobnì jako u tenisu èi zápasù NBA jsou tam jen dvì možnosti "bud a nebo" a aè kurzovì nejsou tak atraktivní, není všechno zlato, co se tøpytí 8)

musím øíci, že si zatím na to nestìžuji, naopak když jsou rùzné zápasové "výjeby" (Tøeba dnes jsem hrál neprohru Osasuny jako konstantu) , tak mì to mnohdy pomùže .. kolikrát se mi už stalo, že mì neprohra zachránila tikety , a kdybych hrál zápasy jako èisté výhry, jen bych zbyteènì prohrával s tím, že jednou za èas by se zadaøilo chytit pìkný kurz, ale celkovì bych poøád byl jistì ve ztrátì, aspon podle mých stats a výsledkù

co na to, že výsledný kurzy nejsou kolem 3.00 èi výše, ale tøeba jen kolem 1.60 èi ménì, pøi patøièném vkladu máte vždy pìkný zisk a já radši ty vrabce v hrsti (je logické, že dvojtipy hraji ve vice-AKU .. ale tøeba nìkdy dám jako solo nìjaký dvojtip v kurzu 1.15-1.20)

neøíkám, že dvojtipy jsou nìco super, ale rozhodnì bych je takto nezatracoval a neøíkal, že jsou o nièem 8) (stejnì jako asiany)
Johnny.Rebel
Host
Host

Příspěvekod sandokan » ned dub 16, 2006 20:49

Ta Ossasuna mnì to podìlala taky 100% tutuvka a prd.jenže jsem mìl na dalším tiketu dvojtip zaragoza 1,0 a taky prd za tyto tøi dny si myslím že je to o výbìru a štìstí je asi lepší dát 1 zápas na kurz 1,9 jak tøi dvojtipy na kurz 1,25 ale je otázka jaká cesta vede ke spokojenosti sázkaøe je to pouze matematika.
sandokan
Host
Host

Re: Dvojtipy - výhodné èi nevýhodné tipování

Příspěvekod pat » pon dub 17, 2006 9:54

Johnny.Rebel píše:k tomuto topicu mì inspiroval tento èlánek ZDE

a to proto, že jsem velkým zastáncem tipování dvojtipù a prakticky jen vyjimìènì hrají èisté výhry na mainu (když hraje Lazio :D) a to z jednoho prozaického duvodu, podobnì jako u tenisu èi zápasù NBA jsou tam jen dvì možnosti "bud a nebo" a aè kurzovì nejsou tak atraktivní, není všechno zlato, co se tøpytí 8)

musím øíci, že si zatím na to nestìžuji, naopak když jsou rùzné zápasové "výjeby" (Tøeba dnes jsem hrál neprohru Osasuny jako konstantu) , tak mì to mnohdy pomùže .. kolikrát se mi už stalo, že mì neprohra zachránila tikety , a kdybych hrál zápasy jako èisté výhry, jen bych zbyteènì prohrával s tím, že jednou za èas by se zadaøilo chytit pìkný kurz, ale celkovì bych poøád byl jistì ve ztrátì, aspon podle mých stats a výsledkù

co na to, že výsledný kurzy nejsou kolem 3.00 èi výše, ale tøeba jen kolem 1.60 èi ménì, pøi patøièném vkladu máte vždy pìkný zisk a já radši ty vrabce v hrsti (je logické, že dvojtipy hraji ve vice-AKU .. ale tøeba nìkdy dám jako solo nìjaký dvojtip v kurzu 1.15-1.20)

neøíkám, že dvojtipy jsou nìco super, ale rozhodnì bych je takto nezatracoval a neøíkal, že jsou o nièem 8) (stejnì jako asiany)

Naprosto tebou souhlasím nevím proè by mìl dvojtip být nìco ,, ménìcenného".Nìjaké matematické výpoèty a rozbory o výhodnosti a nevýhodnost jsou stejnì na nic.Podstatou stále zustává že ten TIP musí vyjít at už je jakýkoliv.
Takže dvojtipy sázím taky a rád.Vèera jsem si chtìl dát dvojtip 10 na Hanoover-Stuttgart.Nakonec jsem hloupì pøemýšlel podle právì tìch uvah a názoru že kurz na 10 je pøíliš malej a nemìl by ho dávat atd...Tak jsem dal èistou 1 !! No jak to dopadlo každý ví.. za stavu 3:1 ještì v 83. min z toho bylo 3:3 v 89.min.Moje hrdinská èistá 1 !! šla do kopru a jak bych v tu chvíli bral ten NEVÝHODNÝ dvojtp...že.
No a Asijské handicapy proti favoritovi 0:1 1/2 to je to nejlepší co muže být.....
pat
Host
Host

Re: Dvojtipy - výhodné èi nevýhodné tipování

Příspěvekod longevyl » úte dub 18, 2006 10:33

pat píše:
Johnny.Rebel píše:k tomuto topicu mì inspiroval tento èlánek ZDE

Naprosto tebou souhlasím nevím proè by mìl dvojtip být nìco ,, ménìcenného".Nìjaké matematické výpoèty a rozbory o výhodnosti a nevýhodnost jsou stejnì na nic.Podstatou stále zustává že ten TIP musí vyjít at už je jakýkoliv.
Takže dvojtipy sázím taky a rád.Vèera jsem si chtìl dát dvojtip 10 na Hanoover-Stuttgart.Nakonec jsem hloupì pøemýšlel podle právì tìch uvah a názoru že kurz na 10 je pøíliš malej a nemìl by ho dávat atd...Tak jsem dal èistou 1 !! No jak to dopadlo každý ví.. za stavu 3:1 ještì v 83. min z toho bylo 3:3 v 89.min.Moje hrdinská èistá 1 !! šla do kopru a jak bych v tu chvíli bral ten NEVÝHODNÝ dvojtp...že.
No a Asijské handicapy proti favoritovi 0:1 1/2 to je to nejlepší co muže být.....

já teda v této souvislosti ještì více preferuji Asiani 0-0, tedy vlastnì sázku draw no bet...jinak ve fotbale i hokeji hraju hlavnì under/over a ty asiany, což souvisí s teorií pouhých dvou možných výsledkù, kterou 100% schvaluji
longevyl
Member
Member

Příspěvekod Johnny.Rebel » stř dub 19, 2006 7:31

já myslím, že daný autor toho èlánku se do toho tak zamotal, že ani poøádnì neví, proè ne dvojtipy :mrgreen: .. no, to je tak, dkyž chce nìkdo dìlat chytrýho a ohromit lidstvo ruznými "special" formulacemi a frázemi o valuebettingu a ruz.matem.super teoriích o pravdìpodobnosti atd, každopádnì proti gustu žádný dišputát, a pokud nìkdo má rád "toto" , tak at to má rád, hlavní je, aby mu to neslo zisk 8)

jsem rád každopádnì, že nejsem jediný, kdo se rád sveze na dvojtipech a kdo je preferuje (JaraP ví svý,že? :wink: ) .. a co se týèe asians, od té doby, co jsem do nich prokouknul a pochopil, co a jak, tak na nì nedám dopustit :) jen škoda, že nejdou ve vìtšinì pøípadù hrát ve více AKU (což je ale pochopitelné a logické,že? :D )

abych si dokázal, zda dvojtipy jsou èi nejsou dobré, tak jsem si schválnì udìlal stats mých posl.tiketù za mìsíc unor, bøezen a duben (do vèerejška) .. do vyhodnocení jsem zapoèítal jen výherní tikety s dvojtipy, protože mì zajímá , zda bych byl ziskový i kdybych mìl místo dvojtipù èísté tipy :) a samosebou jsem do vyhodnocení zapoèítal jen takové tikety, kde byly zápasy, o kterých jsem si byl naprosto jist, že èistá výhra nemá kam utéci, ale pøesto, jistota je jistota (Takže tam jsou všechny :D).. tady jsou výsledky :arrow:

18 usp.tiketù s dvojtipy x 10 usp.tiketù s èistými výhrami (logicky 8 jich bylo KO,mimochodem vždy tam byla remíza u té nej.tutovky,at už hokeje èi fotbalu)
zisk dvojtipù :arrow: + 34.18 jednotek
zisk èistých výher :arrow: +17.85 jednotek

-samosebou to nic nemusí øíkat, ale vynechám-li faktor ziskovosti a uspìšnosti , tak aspon pro ten psychologický pocit, že se mi daøí (u èistých tipù je každý druhy tiket) :mrgreen:
Johnny.Rebel
Host
Host

Příspěvekod quinton » stř dub 19, 2006 7:54

JR, Tvé názory mì èím dál tím více usvìdèují, že totálnì nechápeš systémy valuebettingu apod. Už jsme toto probírali jednou (urèitì víš na co narážím).

Autor výše zmiòovaného èlánku popsal vše dokonale. Má ve všem pravdu a pod jeho slova se klidnì podepíšu. A myslím si že nejsem sám.
Nemùžeš být ziskový, když vìènì sázíš podkursy. A to z 99% dvojtipy jsou. Nemluvím tu teï o asijských handicapech u netových SK. Mluvím tu o našich kamenných, které mají margin 10% + manipulaèní poplatek. Dostaneš se skoro na 20%. To znamená rovina kursù 2,4-2,4-2,4 (po odeètení MP)

Vsadíš kombinaci 2 šílených podkursù -> MEGA podkurs

Daleko lepší varianta je vsadit èistý tip u jedné SK s nejvýhodnìjším kursem a jistit napø X u SK s nejlepším kursem na remízu. Získáš tím tzv AH0-0, ale z nejlepších (nebo nejlepších dostupných) kursù na trhu. NEOMEZUJEŠ SE NA JEDNU KANCELÁØ.

Pøedpokládám že dokumentaci tiketù, kde jsi vykázal na dvojtipech zisky nemáš. :roll:
Jestli mì chceš dokázat opak, založ si v sekci Chat a pokec svùj topic a piš tam tikety které sázíš. Samozøejmì složené z dvojtipù.
Pokud mi tam v delším èasovém horizontu dokážeš, že na tom jsi ziskový, upøímnì se ti omluvím :!:

Pøedpokládám ale, že budeš argumentovat tím, že nemusíš nikomu nic dokazovat. I to mi bude staèit jako odpovìï. :roll:

Není to žádný osobní útok vùèi tobì. Jen už mì celkem vytáèí názory nìjakých lidí, kterých se potom mohou chytnout ne tak zkušení sázkaøi. Jsou to názory, které nemohou vést k ziskovému sázení. A pokud ano, tak je ten èlovìk dítì štìstìny a radil bych mu sázet spíše sportku :!:
1/10 small, 2/10 med, 3/10 big
quinton
Exmember
Exmember

Příspěvekod quinton » stř dub 19, 2006 8:10

PS: Ještì jsem nepochopil proè by AH nešly kombinovat :roll:
1/10 small, 2/10 med, 3/10 big
quinton
Exmember
Exmember

Příspěvekod Johnny.Rebel » stř dub 19, 2006 8:24

quinton píše:PS: Ještì jsem nepochopil proè by AH nešly kombinovat :roll:

to já taky nechápu , ale u GB lze vìtšinu AH tipovat jen solo :roll: anebo jde i do vice AKU, ale nepøišel jsem ještì do ted , jak na to :oops:
Johnny.Rebel
Host
Host

Příspěvekod Johnny.Rebel » stř dub 19, 2006 8:59

to quinton :arrow: jak jsem øekl, každý at si tipuje po svým, hlanví je být v plusu .. autor možná ví (za to se omlouvam, nesprávne jsem to formuloval a tak nepøímo oèernil autora :oops: ), o èem píše, ale tak jako mì neopravnuje øíkat, že valuebetting je nanic (což nedìlám) , tak nikoho neopravnuje øíkat, že nìco jiného je nanic (což autor dìlá) a když to nìkdo dìlá, tak se prostì postavím proti 8)

taky jsem neøíkal, že dvojtipy jsou nìco best, ale jen jsem naznaèil, že dvojtipy nejsou tak ztrátové, jak se o nich píše a øíká a že nìkdy mohou naopak být ziskové, když se ví, jak s nimi naložit , a to je rozdíl :!: .. jistì jsou jiné systémy, ziskovìjší, lepší, ale dvojtipy bych rozhodnì nezatracoval , podle mì mají svou váhu a význam , kteýr mùže zajistit pìknou ziskovost, a za tím si budu stát 8)

samosebou je rozdíl hrát dvojtipy na netu a v kamenaèkách, díky netu jsem zjistil, jaká výhoda mùže být , když není ten manipulák a možná to nìkomu pøijde jen jako pár korun navíc, ale opravdu je to zásah nejen do penìženky, ale i do celého systému tipování a vybìru zápasu (mistrnì vymyšleno od kamenaèek :ave: )

rozhodnì bych netvrdil, že tu uvádím nezkušené sázkaøe v klamné myšlenky a "odkláním" je od vyvolené cesty :mrgreen: , ani mi o to nejde, jen prostì selským rozumem pøedkládám to, co mám odzkoušené praxí a zkušenostmi, a že ne vždy teorie pøedèí praxi, mužu snad za to, že to tak je ?

nijak se nechci dotknuot valubettingu a podobných matem.systémù tipování, mají své plusy a jsou jistì výhodné a když nìkdo podle toho tipuje a má uspìchy, je to jen a jen dobøe :thumbup1: (trošku mì to pøijde, jako by vadilo, že si vubec dovoluju nìco øíkat na adresu valuebettingu, o kterým opravdu nevím nic, ani to, v jakém jazyce to slovo je) 8)

P.S.: jj, všechny ty èísla s tikety jsem si vycucal z prstu, abych udìlal vìtší dojem , doopravdy jsem jeden velký looser - dvackáø, který je rá, že je rád :shutup: 8)
Johnny.Rebel
Host
Host

Příspěvekod nedo » stř dub 19, 2006 10:21

Naprostý a 100%ní souhlas s Johnny.Rebelem
Každý a? si pøece sází to, co sám uzná za vhodné - a hlavnì to co mu pøináší zisky. Každý má svoji taktiku jak na sázkovky - a tak to má být. Kdyby mìli všichni taktiku stejnou, pak se bookies dostanou do ještì vìtší výhody než jsou nyní... :wink:
Ale chtìlo by to trochu respektu. Takže to že já používám nìjakou taktiku naznaèuje, že ostatní taktiky mi nevyhovují. Ale neopravòuje mne to k tomu, abych o nich psal že to jsou taktiky špatné - když tøeba nìkomu pøináší zisky. A když si tu ètu vìty jako "totálnì nechápeš systémy valuebettingu" nebo "nemùžeš být ziskový, když vìènì sázíš podkursy" a jiné - tak vidím jen jedno. Sázkaøe který má pøed oèima jen nìjakou pseudovìdeckou valueteorii a podle ní (více èi ménì úspìšnì) jede a pro kterého je vše ostatní špatné. A vidím v tìch vìtách také nulovou toleranci a pøesvìdèení že jen to moje je správné. Tak to vidím já a tak to na mne pùsobí - ale samozøejmì že to mohu vidìt špatnì a pùsobí to na mne tøeba jinak než to bylo myšleno.
Já sám sázím dvojtipy velice èasto. A nemyslím si, že bych na to nìjak doplácel. Protože dokud jsem ziskový, nemám dùvod mìnit strategii. Jistì - zápas který jsem jistil køížem nìkdy skonèí výsledkem 5:0 a já si pak nadávám za zbyteènou opatrnost. Jindy ale nìjaký zápas skonèí 1:1 a na rùzných místech ètu jen nespokojence, kterým nevyšel ostrý tip. V souètu jsme na tom nakonec tøeba srovnatelnì - protože já jsem vyhrál dvakrát s nízkým kursem, zatímco oni jen jednou - s kursem vyšším (minus prohra u druhé sázky). Netroufám si posuzovat co je lepší a co ne. Ani nepíšu nic o podkursech, protože ten výraz vlastnì nic neznamená (podkurs znamená nižší kurs než nìjaký imaginární optimální kurs. jenže tento optimální kurs si urèí sám sázkaø - takže logicky u každého sázkaøe je tento optimální kurs v jiné výši. Proto já osobnì neuznávám nìco takového jako je podkurs). Netroufám si ani posuzovat co kdo mùže sázet a co ne. A už urèitì bych nepsal nic v tom smyslu, že s nìjakou jinou taktikou než jakou používám já èlovìk nemùže být ziskový (pokud ji dlouhodobì nezkusím na vlastních penìzích nemohu posoudit její ziskovost). Prostì snažit se všem vnutit to, že jedinì ten styl jakým sázím já je ten správný...
Je mnoho sázkaøù, kteøí dìlají z tipování zbyteènou vìdu a snaží se spoustu vìcí zaplétat do rùzných tìch rádoby vìdeckých pohledù na vìc. Je jen jejich vìc, jestli to dìlají proto že tomu sami vìøí, nebo proto aby vypadali zajímavìji. Z jejich pohledu já jsem buran, který sází ty tzv. "podkursy" a který tak neví o sázení vùbec nic. Neberu jim jejich názor (tak jako nikomu neberu jeho názor na mne osobnì), protože pro mne je nejdùležitìjší jen to, abych ze sázkovky odnášel víc penìz, než kolik tam nosím. A dokud tomu tak je, nemám dùvod nic mìnit. Ale i když tomu tak je - tak mne nic neopravòuje k tomu, abych odsuzoval taktiky a strategie jiných tipérù.
Každá taktika a strategie která vede k dlouhodobé ziskovosti je správná.
A to, jak která taktika zisková je, to mùže vìdìt jen ten, kdo ji používá. Je velice jednoduché napsat o nìèem "nemùžeš být dlouhodobì ziskový" a pøitom to nezkusit. Je to jednoduché - ale hlavnì je to špatné, nekorektní a pro ostatní zavádìjící.
Proto si myslím, že a? si tu klidnì každý pochválí svoji strategii a zdùvodní proè ji považuje za správnou - ale zároveò a? také respektuje taktiku a strategii ostatních. Protože i když je nìkdo veleúspìšný a v super plusu - neznamená to že jen ta jeho strategie je jediná správná...
Nechtìl jsem do tohoto tématu vùbec zasahovat, ale pokud tu velice dobøe podané vìci nìkdo odsoudí s tím, že se toho mohou chytnout ménì zkušení sázkaøi, tak to mne prostì mrzí. Jak øíkám - nulová tolerance a zaslepená sebedùvìra. Pøesvìdèení o tom, že jedinì mùj systém je správný. Právì z této netolerance ale mluví ta nezkušenost. Já osobnì jsem pøesvìdèen o tom (a vím o èem mluvím :wink:), že obdobím valuebettingu a hraním si s procenty a s desetinkama - tím si projde každý. Ale postupem èasu (nìkdo døíve a nìkdo pozdìji) a s nabíráním zkušeností každý uzná, že dùležitá je dlouhodobá bilance a tedy pragmatický pohled na vìc : plus nebo minus.
Už tu radìji psát nebudu (protože vím že moje sázení není dostateènì "vìdecké" :oops:), jen bych si dovolil apelovat na tu toleranci k názorùm ostatních, k otevøení oèí, k tomu že i jiný systém mùže být ziskový - prostì k tomu nebýt zaslepený vlastní pravdou (jak jsem tu vyèetl u nìkterých pøíspìvkù) :oops:

Všem ziskovým strategiím proto pøeji hodnì štìstí! :thumbup1:
0,5/10-zkouska
1/10-small
2/10-middle
3/10-big
3,5 and more/10-extraordinary
nedo
Host
Host

Další

Zpět na HELP - obecní rady