richardt píše:Myslím,že na to upozoròoval sporttipy,že nìkteøí moderátoøi píší své tipy na forum,ale do skriptu je nepíší.
Nevím pøesnì,koho mìl na mysli,ale já jsem si všimnul,že to nìkolikrát udìlal nedo.
Byl jsem na tuto vìc upozornìn a postavil jsem se k ní podle svého svìdomí. Podobnì jako Ty, tak já nastavená pravidla respektuji i když s nimi nesouhlasím. Tedy - respektuji je v tom smyslu, že o nich jako o pravidlech nepolemizuji - ale pøesto je porušuji.
V tomto konkrétním pøípadì se jedná o to, že pùvodnì se do skriptu dávaly jen tzv. TOP tipy, tedy tipy s opravdu velkou dùvìrou, za které autor "dá ruku do ohnì". V tom pøípadì mi pøišla existence tohoto skriptu fajn a hlavnì mìla svùj smysl. Ještì loòskou sezónu v Rakousku jsem to tak dìlal i já. Teï se po mì chce, abych dával všechny své tipy které z Rakouska publikuji do skriptu. Dùvod? Prý aby se získal pøehled o úspìšnosti... No - mùj názor je, že o každém moderátorovi a o vìtšinì members má každý z nás svùj názor. A je úplnì jedno, jaké èíslo má u yieldu. Navíc silnì pochybuji, že moderátoøi v reálu sází pouze zápasy soutìže kterou moderují. Já napøíklad sázím témìø dennì, pøièemž Rakousko se mi hraje jen dva dny v týdnu. Takže ten yield neøíká vlastnì vùbec nic. A pokud mám potøebu si udìlat nìjakou pøedstavu o komkoliv, tak si radìji než studování nìjakého yieldu nalistuju tipy toho èlovìka. Zjistím tak tedy nejen tipy OK a KO, ale hlavnì zjistím zdùvodnìní tìch tipù, u mnohých i pár slov k samotnému prùbìhu zápasù. To mi podle mého názoru øekne mnohem více o sázkaøi než yield, tvoøený jen z asi 10% jeho reálnì podaných sázek. A pokud jde tedy jen o to, aby byl pøehled o èlovìku ne jako o sázkaøi, ale èistì jen o jeho úspìšnosti v soutìži kterou moderuje - tak tam vidím odpovìï úplnì stejnou. Chci-li si o nìkom takový obrázek udìlat protože ho doposud nemám, tak nalistuji jeho pøíspìvky a ètu. V každém pøípadì to má mnohem vìtší vypovídací hodnotu.
To je tedy mùj pohled na vìc a to jsou moje dùvody proè nepovažuji povinnost psaní všech tipù které uvádím na fóru i do skriptu za š?astné.
Ale jak jsem øekl - pravidla jsou pravidla a já je jako pravidla
respektuji i když s nimi nesouhlasím. Takže jsem už na patøíèné místo napsal, že jsem si vìdom že toto pravidlo porušuji a že ho budu porušovat i do budoucna - z èehož jasnì vyplývá že mi musí být status moderátora odebrán. Já osobnì tedy nijak nebazíruji na tom jestli jsem nebo nejsem moderátor - a pokud nový moderátor Rakouska vèas otevøe téma k Rakousku, rád svým pohledem na zápasy pøispìji.
Ale tak jako v jiných èinnostech - kdo porušuje pravidla mìl by být potrestán, pøípadnì by mìly být vyvozeny dùsledky, tak i v tomto pøípadì považuji za logické a jedinì správné, že pokud porušuji pravidla (a v budoucnu bych je porušoval i nadále - protože do skriptu bych uvádìl jen tzv. TOP tipy jako tomu bylo ještì minulou sezónu), nemìl bych moderovat.
Neberu to jako nìjaký útok na svoji osobu (jak mi již také bylo naznaèeno), beru to opravdu jen jako dùsledek toho, že nìco porušuji. Jsou-li tedy pravidla jaká jsou a je-li tedy tak naprosto nezbytné aby
vše co je na fóru se kopírovalo i nìkam bokem, nemohu být z dùvodu jejich neustálého porušování moderátorem.