CO MI VADÍ
Slovo forum pochází ze starověkého Říma a znamená náměstí.V antice se na náměstích scházeli lidé,aby si vyměňovali názory a dověděli se co je nového.
Sázkařská fora fungují na podobném principu - jen místem už není náměstí,ale medium nejmladší a nejdemokratičtější - internet.
Je samozřejmé,že na takovém foru musí být někdo,kdo dává pozor na to,aby se diskuze nezvrhla špatným směrem ( vulgární urážky,hanobení národa,rasy,atd ).Vždy se bohužel najdou jedinci,kteří chtějí zneužít svobodu projevu...
Nevadí mi,že je zde tým lidí (modereátoři),který má mimo jiné i funkci dozírat na ostatní,jestli jejich projev nepřekračuje stanovená pravidla.
Nevadí mi,že se neustále mění pravidla - naposledy úlevy ohledně počtu tipů pro members kterým se hraje v jejich lize play off,nebo jejich liga končí.Byť účelovost tohoto opatření je do očí bijící.
Vadí mi ( ale jsem to ochoten překousnout ) že se nepovažuje za nutné oznámit ostatním members,jak se moderátoři rozhodli řešit některé případy,které se v nedávné době vyskytly.Zavání to arogancí - MY jsme rozhodli,protože MY máme tu pravomoc a vám do toho nic není !
Vadí mi (ale ještě pořád jsem ochoten akceptovat ) že pravidla jsou vykládána velmi podivně.Někomu je neúplný tip smazán ze skriptu,někomu je ponechán,jiný je nucen přidat neúplný tip do skriptu !?
Co ale naprosto nekompromisně odmítám je mazání nebo dokonce pozměňování příspěvků bez souhlasu autora.
O co jde ? Vyjádřil jsem se k situaci na foru - reakce nebyla vedena vulgární formou.Někdo z moderátorů ( nevím který - učinil tak anonymně ) aniž by se mě zeptal jestli s tím souhlasím,mou reakci smazal a příspěvek upravil podle svého vkusu.
Celkem prkotina,že ?
Ano,byla by - jenže je zde jedno velké ALE.Až příliš se to podobá cenzuře a tu rozhodně nejsem ochoten akceptovat v jakékoli formě ! Byl to můj názor a za tím si stojím ! Kdokoli se mnou může polemizovat,ale NIKDO mi nebude upírat právo svobodně se vyjádřit !
Možná zmíněný moderátor namítne - neudělal jsem to ve zlém úmyslu, já jsem nevěděl,že ti to bude tak vadit.V mých očích to ale není omluva ! Je to jednání, kdy se přezíravost a arogance stává normou !
Pokud se toto forum hodlá ubírat tímto směrem ( tvůj názor se nám nelíbí,takže ho mažeme nebo přepíšeme k obrazu svému ) nemám tady už dále co dělat.Ono by to totiž nakonec mohlo skončit tak,že by někdo mým jménem urážel někoho jiného.
Byl bych rád,kdyby se k tomu někdo kompetentní vyjádřil.
Uvítám i názory ostatních members - jestli by jim něco podobného vadilo nebo ne.