Přečetl jsem si všechny přízpěvky a přidám taky svůj názor.
Už to tady padlo od Btipa, základní otázkou je co od toho fóra očekáváme a co z něho chceme mít ??
Já osobně předpokládám, že když se sáhlo k těmto "razantním" změnám s evidencí tipů a yieldu, tak to bylo z důvodu ziskovosti a zkvalitnění fóra, což se myslím daří.
Proto se ptám, proč v tom nepokračovat ???
Osobně jsem jednoznačně pro zvednutí hranice yieldu
na 5% a opět bych to zavedl na nějakou "zkušební dobu" po které bych opět analizoval přínos pro forům a potom bych opět vyvolal diskuzi jak dál postupovat, formou návrhů ... Podle mého názoru yield 5% by neměl být pro solidního tipéra problém.
Co se týče přijímání nových členů tak si myslím, že dosavadní systém hlasování moderátorů je naprosto dostačující a nevidím v něm žádný problém. Myslím si, že moderátorský tým je naprosto bezproblémů schopný posoudit přínosnost nového člena pro fórum, pouze jde o to "nastavit laťku".
Problém, který zmiňoval Kali si myslím je nesmysl řešit hlasováním memberů, když stejně např. u zmiňovaného tenisu není stejně tak polovina memberů schopna posoudit přínosnost.
Osobně bych navrhoval v takovémto případě, aby moderátorský tým oslovil vybrané membery z tohoto oboru o názor ( u tenisu např. Seb, el magico, Pauluso, Soustek, Dragonbase .... )a na základě jejich doporučení potom vynesl konečný verdikt moderátorský tým, který má za chod fóra "svým způsobem zodpovědnost"
Co se týče směru forá "za informativními hodnotami" tak jak už jsem zmiňoval osobně by semi líbila cesta specializací s tím, že by se pokrylo celé spektrum sportů, a přijímání nových memberů by se odvýjelo hlavně od toho, kde fórum "tlačí bota" . Na tuhle cestu už je ale podle mého názoru pozdě, když už se nastavila tyto pravidla. Řada memberů z tohoto pohledu kvalitních už fórum opustilo a osobně mě mrzí např. odchod Erica, který se věnoval Španělským fotbalu a jeho přízpěvky po stránce informativní hodnoty alespoň pro mě byly vždycky obrovským přínosem.
Abych to shrnul
jsem jednoznačně proto zvýšit yield na 5%
Když už jsme se na tuto cestu jednou dali, proč v ní nepokračovat