Zmínil jsem se i o Serii A, a tak se pokusím v pár řádcích něco říci k některým zápasům , začneme těmi dnešními - sobotními zápasy
(kurzy použity od Synotu)
Catania vs Bergamo (sobota - 18h, 2.35 - 2.85 - 2.95)
-domácí tým jistě bude chtít uhrát svou druhou výhru v sezoně, poté co v 1.k. porazili Janov , no v min.kole už to byla očekávaná prohra na Interu, kde víc než zápas, asi víc zaujala ona "slovní přestřelka" mezi kaučem Mourihnem a šéfem sicil.klubu Monacem .. kauč dom. týmu - legend.golman Zenga má kompletní kádr, a tak je to jen a jen na hráčích, jak naloží se zápasem
-hosté po šokující výhře v Miláně minulý týden doma potvrdili onen výsledek další výhrou, tentokrát nad Sienou , a tak se v uvodu sezony dá o týmu mluvit, že je v dobré pohodě a při chuti , konec konců tým je zatím první, ač tedy odehrány jsou jen dvě kola .. i přesto je ale kauč Del Neri při zemi a v médiích se nechává slyšet, že pro tým je stále prioritou vyhnout se bojům o záchranu, současnou situaci vnímá jen jako dobrý prostředek k získání psychické pohody a motivace pro hráče .. kauč Del Neri má kompletní kádr , vyjma "maroda" Vieriho (mimochodem jen přestup do klubu fanoušci vypískali a místní noviny zkritizovaly) , a tak v útoku bude úřadovat ve skvělé formě hrající Floccari (2 g) s Donim
sestavy :
Catania : Bizzarri; Silvestri, Silvestre, Stovini, Sabato; Biagianti, Ledesma, Tedesco; Martinez, Paolucci, Mascara
Atalanta : Coppola; Garics, Talamonti, Manfredini, Bellini; Ferreira, Cigarini, Guarente, Padoin; Doni; Floccari
-resumé :
- na Sicílii se vždy hraje těžko týmům z pevniny, a tak asi Bergamo bude rádo za bodík, napovídá tomu i očekávaný, defenzivní systém 4-4-1-1 , proti němuž naopak domácí vyrukují nejspíš se zaběhlým 4-3-3 .. bude tedy záležet, zda obrana hostí zvládne ofezivní snahy domácích, no myslím, že když to zvládnula na Miláně, mohla by i v Sicílii , a naopak slabší obrana domácích by mohla být něco pro brejkově založené útočníky hostí
můj tip : -
těžké vybrat něco na tipování, no nabízí se remíza v poločase (2.10), možná Bergamo dá gol (1.40) , ale radši no bet
AS Roma vs Reggina (sobota - 20:30, 1.29 - 4.50 - 8.90)
-AS Roma si asi nepředstavovala takový vstup do sezony, v lize zatím jen utrápená domácí remíza s Neapolí , v min. kole pak porážka v Palermu a jako třešnička na dortě pak úterní domácí blamaž v Lize Mistrů proti Cluji .. v čem je problém, je nasnadě, domácího kauře sužuje marodka, když mu chybí dva obranné pilíře - Mexes s Juanem , dříc Perotta, a pak hlavně král Totti .. ten sice už nastoupil proti Cluji na poločas, ale nebylo to ani zdaleka ono, a i do tohoto zápasu s Regginou nastoupí na lavičce, či dokonce jen v hledišti .. při takových výrazných absencích pak není až tolik divu, že aspirant na titul se takto herně i výsledkově trápí , a něco mi říká, že i v tomto zápase se to příliš měnit nebude
-bude hodně záležet, nakolik toho využijí hosté, a jak oni zahrají proti římskému velkoklubu .. no, Reggina po prodeji domácího guru - Amorusa nehraje kdo ví jak dobře, což jasně potvrzuje porážka v Chievu, a upocená remíza s Turínem v min.kole .. navíc kauč hostí má také slušnou marodku , chybí hráči užšího kádru jako třeba záložníci Cozza a Berretto, nebo obránce Giosa, no ale nejsou to rozhodně zas až tak citelné ztráty jako třeba u AS Romy .. tým se tak bude opírat o rychlého utočníka Corradiho a zkušené stopery Valdese s Cirillem
sestavy :
-
Roma : Doni; Cicinho, Panucci, Loria, Riise; De Rossi, Pizarro; Taddei, Aquilani, Tonetto; Vucinic
Reggina : Campagnolo; Lanzaro, Valdez, Cirillo, Costa; Vigiani, Tognozzi, Carmona, Hallfredsson; Brienza, Corradi
-resumé :
-dá se čekat "prešovský" beton od hostí, a marné dobývání domácích s nakopávanými centry a dlouhými balony (počasí asi nedovolí moc kombinovat) s tím , že pokud ROma nedá brzo gola, bude se zvyšovat jejich nervozita, která by mohla vyustit nejen v další sokující výsledek, ale hlavně pak v karetní urodu .. jít za ten mini-kurz do Romy je adrenalin na urovni sky-surfingu, a tak za tipování stojí nějaké ty hcp na hosty , a jeden z nich si i nakonec tipnu , bohužel jen netovky nabízí onen asian
-můj tip : -
výhra Regginy v asianu (+1.25 - 2.00, Gamebookers,4/10) .. při prohře Reg o gol se vyhrává vklad a k tomu polovina z celkové výhry, pokud prohraje o 2g, tip je neuspěšný, remíza a výhra hostí dělá tip uspěšným v celé míře)
AC Milán vs Lazio Roma (neděle - 20:30, 1.65 - 3.35 - 4.70)
-no , a určitě se zmíním o zápase, který mě nejvíce zajímá, neboť jde o můj oblíbený tým Lazio
.. ale nejdřív několik slov o milánském velkoklubu
-ten se podobně jako AS Roma nachází v solidní krizi, způsobenou podobně jako u AS Romy marodkou , ale i očividnou nesohrou několika individualit, respektive jejich nedostatečnou přípravou a natrénovaností (o nadváze Ronaldihna toho asi bylo napsáno více než dost) ... situace v klubu po velmi sebevědomých prohlášením v srpnu a úvodu září je hodně ohnivá , vice-prezident klubu Galliani dal nůž na krk "nedotknutelnému" kauči Ancelottimu po dvou ostudných prohrách (doma s Bergamem, venku v Janově) .. mluvil jsem o marodce na citelných místech - Pirlo, Nesta, Gattuso , Inzaghi, Viudez , navíc Kaká hraje s drobnými šrámy, a ostatní hráči nemají kdo ví jak oslnivou formu (Zejména golman Abbiati), prostě situace nikterak vábná, přesto tým jde do zápasu s jediným cílem - vyhrát
-v cestě jim bude ale stát zatím dobře rozjetý tým z Ríma, který nejdřív nčekaně naložil domácím v Cagliari a pak doma porazil Sampdorii, v obou zápasech se zaskvěla rodící se domácí hvězda Zarate, který už nasázel 3 goly, až se po zranění vrátí do hry i Rocchi, bude to asi pořádně úderný utok .. i o to je více překvapivá pozice u Lazia, že tým má celkem velké absence (rocchi, Matuzalem, Firmani, Del Nero, Dabo) , přesto se mu daří
-sestavy :
Milan : Abbiati; Bonera, Maldini, Senderos, Zambrotta; Flamini, Seedorf Ambrosini; Kaka, Ronaldinho, Shevchenko
Lazio : Carrizo; Lichtsteiner, Siviglia, Rozehnal, Kolarov; Brocchi, Ledesma, Meghni, Mauri; Zarate, Pandev
resumé:
-AC je jasný favoritem, nicméně forma žádná, marodka nepříjemná, situace v týmu taky není kdo ví jaká, k tomu velký tlak od médií a fanoušků, naopak hosté jsou v pohodě, ve formě, nemají co ztratit, přijedou s betonem a rychlými brejky , kde hodně budou řádit Zarate s Panděvem, suma sumárum opět se nabízí nějaký ten tip proti favoritovi (pro ty odvážnější i neprohra hostí), eventuálně sázka na počet golů, kde asi slabší golman a obrana domácích , naopak dobrá ofenziva obou týmů, mohou zajistit golové hody
-můj tip :
over 2.5 g (1.80 - Synot, 5.5/10)[/u]
-výhra Lazia v asianu (+0.75 - 1.99,Gamebookers, 5/10 .. při výhře Lazia nebo remíze tip vyhrává, při prohře Lazia o 2 goly tip prohravá , při prohře o gol se vrací polovina vkladu)
pokud jsem ty asiany vysvětlil špatně, prominte mi ono nedopatření .. do zítřejších začátků ostatních zápasů se pokusím přidat další komentáře , pokud to již nestihnu, snad to tolik vadit nebude , zatím se mějte a hodně štěstí !!