Velmi zajimava diskuse, obecne i co se tech zen tyce
.
Ja co bych rekl k sobe, zacal jsem sazet nekdy pred 5 ti lety kdy mi bylo 15-16, samozrejme jako kazdy asi za dvacky v Chancich a Tipsportech. Vzdycky jsem sazel nake obrovske plachty na favority a nevyhral jsem snad nikdy, verim, ze ty dvacky mohly dat klidne -5000 ve vysledku, ale bylo to za velmi dlouhou dobu.
Nekdy pred 3 roky jsem prisel na PS, to jsem o sazeni vlastne nevedel vubec nic, vybral sem si nakou ligu co budu sazet a ani te jsem poradne nerozumel. Sazeni jsem zacal brat vazne az cca pred rokem a ctvrt, kdy jsem si poslal 2500 CZK na bwin a pinnacle. Ze zacatku jsem sazel za obrovsky vysoke % (10% z budgetu klidne), jelikoz sem nemel zadny money management a kdyz si tu historii projizdim, vidim tam takove chyby, ze bankrot se asi nestal jen zazrakem, no ale to krusne obdobi jsem prezil. V soucasne dobe sice nemam bank moc vysoky, ale dari se mi ho pravidelne navysovat a uz to pomalu zacina narustat do solidnich cisel. Pravda, omezuje me trochu to, ze nemam vedlejsi prijem a tudiz cas od casu musim neco vybrat (obvykle vybiram do 30% z mesicniho zisku, kdyz je mesic lepsi tak i min) a v soucasnosti mam kapital asi 25x vyssi nez pred rokem a ctvrt i po odecteni tech vyberu.
Pro me je v sazeni dulezite :
1) prubezne se osamostatnovat, jak rikam, zacal sem s 1-2 ligami a sice pomalu, ale prubezne se snazim si ligy pridavat, nektere znam podrobneji, nektere zatim ne, uz to pro me ve skloubeni s VS a ted znovu s fotbalem zacina byt problem casove, ale do budoucna bych si chtel pridavat dalsi a dalsi ligy. V soucasnosti jich je tesne pod 10.
Myslim, ze to je velim dulezite, pokud chcete sazeni zacit brat opravdu jako obzivu a zdroj prijmu, tak se nespolehat na ostatni, ale na vlastni sily. Jednak vis, do ceho investujes, jednak si to vsadis kdy chces a chytas early odds a necekas, az ti to nekdo postne na forum atp. A taky se ti pak samozrejme zvysi pocet zapasu - rollover - zisk.
2) rovnez jsem zacal s vysokym % sazky z budgetu, ktere po kazdem mesici snizuju s umyslem minimalizovat rizikovost, ale zaroven navysuju vklady (ale jen do te vyse, aby bylo splneno planovane snizovani % sazky z budgetu). Ted porad sazim za docela dost a jsem kolem 1,5-3%, finalne bych se chtel dostat nekam k 0,2-0,5%, ale to je samozrejme dost vzdalena budoucnost.
3) opravdu dulezite je, jak mi Kali poradil asi pred rokem, si svoje sazky psat nekam do excelu a mit tak prehled jednak o tocich penez a vlastnim hospodareni a pak take mas moznost zpetne analyzovat a zkoumat, proc treba tady se darilo a tady ne, jak jsem premyslel nad tim tipem, kdy se nedarilo a vyvodit z toho dusledky a dalsi veci..
K tomu obrazu jak to bere verejnost. Kali to nastinil dobre, gambling atd. Ja bych rekl jeste jednou veselou historku co se stala me
. Jednu moji kamosku to docela zajimalo a tak jsem ji to laicky vysvetlil a libilo se ji to (v tom smeru, ze me podporuje), ale pote to rekla doma sve matce, ze "on sazi na sport" a jeji matka uz mi vzkazovala, ze mi sezene dobreho psychologa (ci psychiatra) a ze se tomu musi zamezit dokud je cas no
. Takze od te doby uz se nesnazim moc rozsirovat co delam a zdaleka ne vsichni v mem okoli to vedi, i kdyz ti nejblizsi samozrejme vedi.
Osobne neberu jeste sazeni jako obzivu, jelikoz v soucasnosti +- 20K mesicne, co vydelam, vybiram treba ze tretiny a staci mi to tak tak, kazdopadne do budoucna je to to, co chci po dodelani VS delat. Bylo tu nastineno asi milion a pul duvodu..
A co se tyce tech zenskejch, ja s tim zatim problem nemam, jelikoz zadnou nemam, ale za tu dobu co sazim ta jedna co sem s ni byl s tim ani problem nemela, naopak me podporovala v tom, kdyz si clovek dokaze nejak privydelat, tak proc ne. Horsi by to bylo ale asi v pripadech kdy bych ji mel nastehovanou doma, jak tu uvadeji nekteri nade mnou
.
No rozepsal jsem se, snad to nevadi, GL vsem
"Kdyz vyloucite nemozne, pak to, co zbyva, musi byt pravda, byt je to sebenepravdepodobnejsi"
<b>Staking :</b> 2/10 small, 2,5/10 small-medium, 3/10 medium, 3,5/10 medium-high, 4-5/10 high