tak nový týden máme před námi, v něm plno fotbalových a tenisových událostí (ale i hokejových - viz NHL) , a tak snad bude dost možností, jak každý si může udělat radost nad sportem i díky tipování, ne jen tím, že mu vyhraje jeho oblíbený tým (či hráč) .. snad i u mě nastanou lepší časy, ten uplynulý týden byl totiž pro mě stejně tak černým, jako pro americkou ekonomiku (na svém banku jsem de facto přišel o to, co jsem získal před 2 týdny) .. a tak s nadějemi a úsměvem ve tváři hurá do pondělí
z hlediska tenisu jsou asi pro každého nejvíce zajimavé začínající 3 turnaje ATP - Moskva, Vídeň, Stockholm .. čistě na tipování asi bude nejvíc "rizikový" turnaj v Moskvě, kde rok co rok dochází vždy k zajímavým výsledkům
když ve stručnosti se podívám na turnaj v Moskvě, tak jako vždy je tu franc. kolona vedená Santore, překvapivě letos tentokrát nepřijeli prakticky žádní Němci (vyjma Zvereva s Gremel), za to ruských hráčů, potažmo hráčů ze zemí bývalého SSSR je tu požehnaně .. celkem mě překvapilo , že třeba pro Bubku jr. se nenašlo místo ani v kvaldě, ani v hl.soutěži (dyž už tam hraje Donskij či Kudravcev) .. celkem zajímavě působí starty Ginepriho, G.Lopeze s Hanescem a Y.H.Luem, kteří jako by do té sestavy hráčů moc neladili, a tak uvidíme, jak daleko to dotáhnou .. favorité jsou jistě domácí hráči, vedení triem Davyděnko, Andrejev, Tursunov, ze zadu by mohl se přidat i Safin s Južným, ale čert ví, co se honí všem 5 tenistům v jejich hlavách .. já doufám, že jen fair-play a touha vyhrát na kurtě za každou cenu
.. ze zápasu prvního kola mě nejvíc zaujalo toto
Sela vs Hanescu (57% : 43%)
-Dudi před asijským tripem chytil dobrou formu, což ukázal nejen na D-cupu, kde výrazně přispěl k uspěchu své země, ale i v následujícím týdnu v Pekingu, kde prohrál až ve finále s roddickem .. min.týden pak uhrál "jen" 2.k. v Tokyu, kde ovšem chytil Del Potra, a tak se asi ani nic jiného nedalo čekat .. nyní po necelém týdnu volna je snad dost odpočatý a hlavně stále při chuti , i v pohodě .. věřím , že ano, a na tomto velkém turnaji bude opět chtít něco předvést .. proti sobě má sice Hanesca, který díky své postavě má nepříjemný servis, ale to je tak asi vše, co může nabídnout , protože je to rozhodně větší antukář, navíc zas až tak nehraje v oslnivé formě .. když to dám dohromady, kurz kolem 1.70 na Dudiho není tak špatný a jistě se dá zkusit
-můj tip :
-výhra Sela (1.70 - Synot, 5/10)
-z dalších zápasů bych se rád zmínil o zápasech některých favoritů , kde bych čekal vyrovnané průběhy, zejména mám na mysli duel
Južnyj vs Gabashvili, kde Miša zas tolik rozehraný není, a to nemluvě o nějaké té formě, naopak Gaba má za sebou dobrý týden v Mons, jako outsider zápasu má i pár dalších plusů , a tak handicap (+4.5 games .. 1.80, Synot) je prakticky povinností zkusit
.. onen handicap (+4.5 games) by se mohl zkusit i v zápase
Tursunov vs Kunicin, kde Dima je sice rozjetý z turnaje v Métách, ale hraje s kamarádem Kunicinem doma v Moskvě, spolu navíc hrají i debla, a Kunicin už v minulosti dovedl v hale několikrát zahrát solidně, prostě je toho opět celkem dost, aby se to zkusilo
-z Čechů je v singlu jen Vaněk, který hraje o postup z kvaldy, a pak dva deblisté Škoch (Zelenay), čermák (Wassen) .. tolik o turnaji v Moskvě
===============================================
nyní pár slov o Stockholmu.. ve Svédsku je asi největší zajímavostí start "Pim pima" Joachima Johanssona - 2 metrového zabijáka, který poslední sezony ne příliš mnoho hrál skrz své vleklé zdrav.potíže, a tak jsem velmi zvědav, s jakou se předvede po dlouhé pauze , snad už to bude trošku v pohodě, a na okruhu bude někdo další vedle Karloviče
.. vedle Pim pima musím zmínit start i veterána Bjorkiho .. vedle očekávané "skandinávské" kolony tenistů přijeli do Stockholmu v hojném počtu i antukoví Spanělé, kde opravdu jejich jména jasně napovídají, že tenis je opravdu to, co je přivedlo sem
(Andujar, Hernandez, Granollers, Navarro, Montanes atd) , za zmínku pak ještě stojí belgická kolona, která se ovšem ztenčí hned po 1.k., protože Darcis bude hrát s Ch.Rochusem, a O.ROchusem s nasaz.dvojkou Ančičem , no a pak argentinská kolona vedená Nalbou a Acasusem .. jinak má turnaj plno zajímavých hráčů, kde je třeba zmínit nasaz.jedničku Nalbandiana, který sice možná ulétne podobně jako loni v závěru sezony, no jeho nadváha stále není dole, zápasy D-cupu taky něco napověděly, a tak asi bude lepší moc nečekat od něj, jen se nechat překvapit .. hodně lze ale čekat od domácího černého koně Soderlinga, který si asi zahraje předčasné finále s Ančičem ve CF(to je moje věštecká prognoza
) .. jinak ale turnaj nemá žádného dalšího velkého favorita, což je ale jen a jen dobře, protože se dá najít plno zajímavých zápasů k tipování , a začneme tímto
Mahut vs J.Johansson (56% : 44%)
-řekněme, že Joachim je dost zdravotně v pohodě na to, aby šel do zápasu aspon na 75%, věřím, že ano, a pokud toto připustím, nevidím důvodu, proč by nemělo jít o dost vyrovnaný zápas, kde nejspíš sety budou končit v tajbrejcích .. Mahut má za sebou turnaj v Bangoku(CF) , a min.týden pak Méty (2.k.), tedy zas tak mega-formu nemá, a tak proč nezkusit hratelný handicap na Joachima
-můj tip :
-výhra Johansson v hcp +4.5 games (1.80 - Synot, 5/10)
-z dalších zápasů bych se zmínil o Nalbovi vs Reynoldsovi, kde David je jasným favoritem, ale známe ty jeho zápasy, kde je jasným favoritem, ted má navíc po delší pauze před níž nebyla kdo ví jak oslnivá forma, něco mi říká, že onen hcp +5,5 games (1.80) by mohl být v pohodě hratelným
... Schuttler na asijském tripu opět předvedl, že chut má pořád i po WIM a stále mu to jde (Peking - SF, Tokyo - CF) .. nyní se tedy přes víkend stěhoval k nám do Evropy, konkrétně do haly ve Stockholmu , a tak vlastně půjde o několik přechodů - z prostředí, a z povrchu, což by mohlo trošku komplikovat situaci v zápase s Guccim, který je celkem rozehrán z turnaje v Mons , navíc ten jeho servis - volej by mohl zlobit Reinera, a tak by neuškodilo někam do kombi šupnout Gucciho (škoda jen toho nízkého hcp +2.5 games)
-z Cechů v singlu hraje jen jeden hráč - Ivo Minář, který má v 1.k. Hernandeze, a tak snad zahraje svůj standard a přejde přes celkem hratelného soupeře .. v deblu je pak Levinský (Schuttler)
===============================================
no, a hurá na závěr do Vídně
.. zde už konečně se sešlo trošku víc Čechů v čele s naším Štěpánkem, kterému bude jistě zdatně sekundovat kvalifikant Hernych (Meffert, De Voest), a na kurtě pak v 1.k. čelit Šnobel (Rosol, Ulihrach), který vlastně by se mohl nazvat katem českých tenistů, tak jsem zvědav, jak dopadne Štěpec
... v deblu se pak předvede Damm/Vízner .. jinak vedle očekávané rakouské kolony (kde asi domácí hodně věří Melzerovi) se tu objevuje ta "lepší" část španělské skupiny (Robredo, Verdasco, Moya, Ferrero atd), jako i argentinská (Del Potro , Canas, Calleri) , objevují se zde i Italové (Volandri, Seppi, exilant Bolelli atd), a Chorvaté Karlovič s Ljubičičem .. zajimavé, že jindy Ančič doprovází své dva krajany, letos je ovšem jinde
-aspiranté na finále jsou zde povícero - od haluzáře Wawrinky po náladového Gonzaleze, přes Verdasca či zmínovaného domácího divočáka Melzera a ohnivého milovníka Stěpánka .. nesmíme ovšem ignorovat i oba frantíky - Simona s Monfilsem .. a tak jak vidno zde oproti Stockholmu je plno a plno tenistů, kteří by mohli .. a co zápasy? .. snad jen tento stojí za zmínku
Ljubičič vs Melzer (47% : 53%)
-o LJubovi jsem napsal něco v min.příspěvku, a tak jen dodám,že mě v zápase s Hanescem dost zklamal, pořád je to bohužel ten stejný Ljuba, co ho letos známe
.. v zápase s Melzerem by se asi moc trošku víc vyhecovat, ale když k tomu přidám jeho nulovou rozehranost a formu, včetně herní pohody, těžko asi něco světoborného předvede, a tak jen bude záležet na tom, zda se Melzer neporazí sám .. ale zatím an svých posl.turnajích hrál solidně, snažil se, a prostě podlehl těm lepším, a tak snad tomu bude i ted, když hraje doma .. vzáj.zápasy taky leccos napovídají, a tak je jen škoda, že ty kurzy jsou tak trošku na hraně , no ale do akovky za střed, proč ne
-můj tip :
-výhra Melzer (1.60 - Synot, 5/10)
-z dalších zápasů mě už nic moc nenadchnulo (snad jen duel Karlovič vs Ferrero, kde bych možná radši počkal s tipem na Iva), a tak je třeba si počkat na 2.k., kde už pavouk dá k sobě plno zajímavých dvojic, pokud tedy postoupí favorité
.. tolik prozatím, ještě se pokusím něco málo napsat o chall., pokud tedy tam najdu něco zajímavého , hezký den!