no, a protože už na Synotu vypsali kvaldu na A-open, tak se podíváme i na ní, zda tam náhodou nebude něco, co by stálo za řeč .. v případě nějakého tipovaného zápasu dávám nížší jistotu, přece jen jde o kvaldu a ještě ani není rozběhnutá tenis.sezona, takže žádné velké vklady
.. a prominte překlepy a místy slovní nelogičnost, korektora nemám a pročítat to po sobě fakt nehodlám
Bachinger vs Riba
-těžko soudit, kurzy jsou vyrovnané a není tomu náhodou, Bachinger má sice víc solidních výsledků z rychlejších povrchů, ale i tak mě přijde jako hráč do haly nebo antuku, zas na druhou stranu má přece jen toho více odehraného oproti Spanělovi, který zas pro změnu toho více odehrál ted před A-open, ač tedy s nevalnými výsledky ... asi bych zde šel proti antukářovi a jeho menším zkušenostem
Crugnola vs Ionita
-Ital měl loni svou nejvydařenější sezonu, když zejmena v období jara a leta na antuk.chall. měl dobré výsledky, pak sice v hale na závěr sezony už to byla mizérie, no i tak oproti Rumunovi má k dobru menší přípravu a aklimatizaci na austr.prostředí, když min.týden sehrál kvaldu v Brisbane..Ionita se poslední dvě sezony potýkal se zraněními a na okruzích toho sehrál opravdu málo, letos zatím bez odehraného zápasu, navíc na hardu, a tak myslím, že zkusit kurz kolem 1.60 na Itala není špatným nápadem
-můj tip :
výhra Crugnola (1.63 - Synottip, 5/10)
Kim vs Ouanna
-zde jsou kurzy celkem vyrovnané, ač trošku více se věří Kimovi a právem, zkušeností má mnohem více, a v případě grand-slamů má i větší motivaci než u jiných turnajů, a tak i jeho hra vypadá motivovaněji .. oba neměli kdo ví jakou dobrou přípravu před kvaldou, a i když Ouanna měl loni nejlepší svou sezonu s dobrými výsledky, ty byly vesměs z dom.turnajů (respektive Maroka a Tunisu), a tak bych se zde přikláněl ke Kimovi a jeho zkušenostem , ale na tip to nebude
Kindlmann vs Lindahl
-loni se Němcovi celkem dařilo, zejména v druhé polovině sezony a v závěru , navíc min.týden na chall. v Noumea prošel kvaldou a vypadl ve 2.k., takže i ta rozehranost by nějaká byla, otázkou je, nakolik se stihl adaptovat na austr.prostředí a zda se mu podaří udržet rozehranost a pohodu, Lindahl je domácí 20-letý mladíček, který v posl.sezonách se jen tak rozkoukával po futurech, sem tam i po chall, kde to vsměs stačilo jen na kvaldy, no na rozdíl od K. má k dobru právě výhodu prostředí i povrchu, ale zda to bude stačit na výhru, těžko říci .. rozhodně bdue mít moje sympatie, protože K. fakt nemusím
Naso vs J.Ward
-kurzy celkem dost favorizují Brita, který sice min.týden si zkusil dva zápasy na chall. v Noumea, ale že by to byl nějaký velký hráč, se říci nedá, už jen proto že v min.sezonách sehrál jen pár chall. bez valných výsledků , to naopak Naso měl loni dobrou sezonu, a i když jeho výsledky se týkají výlučně antuky, přece jen ty zkušenosti by mohly promluvit .. zápas vidím vyrovnaný, se stejnými šancemi pro oba, a tak value je jistě na straně Itala, který se dá zkusit za ten kurz
-můj tip :
-výhra Naso (2.15 , Synottip, 4/10)
Phau vs Smeets
-kurzy favorizují Phaua, a není divu, do plusu má svoje zkušenosti, lepší výsledky a přece jen lepší i rozehranost před Aopen, když v Chennai vypadl až ve CF, Smeets zas pro změnu hraje doma, ale to je asi tak vše, příprava nebyla asi nejlepší, prohra od antukáře Kukuškina a našeho Hernycha asi není ničím povzbudivým, stejně jako fakt, že na něj nevyšla divoká karta pro hlavní soutěž a musí jít do kvaldy .. nicméně do kurzu na Němce bych nešel, přijde mě nízký
Recouderc vs Brands
-kurzy sice více věří Brandsovi, no já bych to viděl tak 185 na 175, přece jen i když Brands měl loni vydařenou sezonu a má nějaký potenciál, i R. není zas až tak špatným a svými kvalitami se může rovnat B. , oba měli podobnou přípravu a oba mají stejný vztah k hardu na Aopen, a tak opravdu v tom vidím vyrovnaný duel
Satchko vs Reid
-S. si zkusil kvaldu v Chennai min.týden, k tomu už má nějaké ty zkušenosti z chall. i turnajů ATP , Reid je mladý teenager, který teprv jde poznávat tenis.svět a krom dom.prostředí a povrchu asi těžko může mít víc výhod, kurz je ovšem nehratelný
Sweeting vs Schukin
-právem je favorizován Američan, min.týden došel v Noumea do SF, čili připraven je víc než dost, navíc povrch mu jistě bude sedět oproti Schukinovi, který mimo antuku zas až tak nebzepčným není, navíc ten letos ještě ani nikde nehrál ... kurzy kolem 1.50 se dají zkusit do nějaké akovky
Sirianni vs Soeda
-oba si jistě přáli někoho lehčího v 1.k., bohužel se tak nestalo a tak bude muset jít z kvaldy ven někdo z těch lepších tenistů ... zdali to bude Japonec, který v min.sezoně válel na chall. jak zběsilý a i v závěru sezony měl dobré výsledky, anebo Sirianni, který na dom.turnajích pravidelně hraje dobře, a min.týden v Brisbane prošel kvaldou a vypadl v 1.k. , těžko říci, šance obou jsou vyrovnané, no Soeda má co oplácet Siriannimu , navíc mi je sympatická jeho hra, a tak mu budu fandit
Lisnard vs Alvarez
-téměř 30letý Lisnard si prakticky po 3 letech zkusí i jiný grandslam než jen Roland ... min.týden se celkem slušně rozehrál na chall. v Noumea, a ted jistě by rád zkusil zabodovat i v této kvaldě, soupeře má hratelného, zkušenosti taky , a i když se nehraje na antuce, mladý Argentinec je ještě více bezzubý mimo antuku , navíc hrozbou bude asi nulovou, škoda jen toho malého kurzu, který kazí jinak dobrý dojem z tohoto zápasu
Bastl vs Voest
-oba mají zkušenosti na rozdávaní , ovšem Voest oproti Bastlovi rok co rok pravidelně startuje na grandslamech ve kvaldách a povětšinou se v nich i dobře prezentuje, Bastl měl sice vydařený závěr lonské sezony, ale to byl spíš jen výkřik do tmy, navíc šlo o halu, v tomto zápase bych se tedy přikláněl i já k favorizovanějšímu hráči , ale na tip to stačit nebude
Chaunac vs Lugassy
-souboj mezi krajany může dopadnout jakkoliv, no přece jen více bych se přkiklánel k Ch., který min.týden si zkusil onen franc.chall. a na hardu má přece jen více odehráno, jako i celkově toho má více za sebou, kurz ale i tak na zkoušku není dobrým , dle mě bych to tak viděl někam k 1.70
Desein vs Vemič
-zajímavé, že kurzy více věří D. než zkušenemu deblistovi Vemičovi, který ovšem když chytí chut a formu, tak i v singlech se neztratí, konečně i loni to párkrát ukázal, a i když letos vypadl min.týden v 1.k. kvaldy s antukářem Ribou, pořád bych to viděl spíš naopak, aspon co se týče kurzů, no ale tipovat si to nebudu
Ilhan vs Dolgopolov
-Ilhan sice patří na hard a D. je více antukářem, nicméně co se týče potenciálu a kvalit, je to na straně D., který ovšem jako vetšina tenistů z "východu" má potíže s tím budovat svou kariéru a často do svých zápasů plete "jiné" zájmy .. kurzy více dávají Ilhanovi, no já bych oběma dával stejné šance na postup
H.T.Lee vs M.Lopez
-vida, kam to dopracoval svými "divokými" výsledky zkušený veterán Lee, musí bojovat o hl.soutěž v kvaldě , no snad zabojuje a kvaldou projde, každopádně za těch směšných 1.20 do něj nejdu
Montcourt vs Lopez Jaen
-na první pohled jasná záležitost, ale Spaněl měl také celkem slušnou přípravu na Aopen, a sice neuhrál tolik, co M., na rozehraní a zvyknutí si na hard a prostředí to asi postačí, a tak kurz kolem 1.30 je zbytečným rizikem
Odesnik vs S.Gonzales
-těžko soudit, s jakou se oba předvedou, Odesnik má jistě na to aby kvaldou prošel do hl.soutěže, otázkou je, co jeho psychika , forma a zdraví ... Gonzalez na kvaldu přijel z Brazílie, kde si min.týden zkusil chall., ale i tak není zcela tak bez šancí , i proto od kurzu mírně přes 1.50 radši upustím, ono dostat kanára od Mináře není známkou nečeho dobrého
Galung vs Ventura
-mladý Holandan má asi více v tomto zápase, ale prohra v min.týdnu s Gregorcem asi není dobrou vizitkou a známkou formy, Spaněl sice taky není kdo ví jaký zabiják na hardu a o nějaké formě ani nemluvě, přesto bych radši nechodil do HOlandana
Bogdanovic vs Kukuškin
-i zde si asi oba přáli někoho lehčího, nicméně nestalo se, a tak zas půjde jeden z těch lepších ven .. ALex měl závěr sezony otřesný, ale tu dnešní zatím začal dobře, min.týden si uhrál CF ve Francii, a tak asi přijel do Austrálie spokojen , Kukuškin si pro změnu zkusil ted kvaldu v Aucklandu, a tak i on je slušně rozehrán, právem jsou kurzy vyrovnané,a tak je těžké tipovat vítěze .. no já budu fandit Kukuškinovi, Alexe nemám moc rád
Crivoi vs Sorensen
- těžko soudit, co tipovat .. Sorensen si zkusil min.týden kvaldu v Chennai, povrch mu sedí , naopak Crivoi je antukářem, ale zas ty jeho lonské výsledky jasně ukazují, že má své kvality a je na tom herně líp .. letos ovšem Rumun nikde nehrál a mimo tu antuku opravdu zatím moc nezlobí, a tak se z tohoto zápasu stává celkem nejasná věc , kde ale budu fandit talentovanému Rumunovi
Dlouhý vs Fleishman
-první český zástupce kvaldy , který jistě má na to, aby prošel do hl.soutěže, otázkou je, co jeho přístup, motivace a jak se vyspí na ten zápas, no Fl. má daleko od své topformy, navíc letos je bez přírpavy, a tak by to mělo našemu hráči vyjít, nicméně za ten minikurz nemá cenu riskovat
Bozoljač vs Kavčič
-takříkajíc souboj mezi krajany, kde Srb Bozoljač narazí na SLovince Kavčiče, který není zcela tak bez šancí, už loni ukázal, že mu austr.hard nevadí, a že má potenciál uhrát něco solidnějšího na turnajích ,ovšem na Srba to ale nestačí, a Ilja je právem favoritem, ale ten kurz mě nijak neláká
Udomchoke vs Pashanski
-P. je mimo antuku o ničem, navíc loni zas až tak nehrál ve velké formě, závěr sezony o ničem, letos nic nehrál, naopak U. hraje na svém povrchu, min.týden prošel kvaldou v Chennai a potrápil v 1.k. Moyu, a tak má jistě více v tomto zápase, škoda jen, že kurz nebyl vyšší, ale i tak se dá zkusit někam do akovky
Berrer vs Kamke
-starší a zkušenější Němec má rozhodně na to, aby nejen porazil Kamkeho, ale i prošel kvaldou do hlanví soutěže .. věřím, že Berrer po lonské proflákané sezoně letos znovu na sobě zapracuje a bude se snažit něco málo uhrát, a to se projeví i zde v tomto zápase, má za sebou kvaldu z Chennai,a tak snad je i rozehrán , škoda jen toho kurzu kolem 1.40, ale i tak se to dá pořád zkusit
-můj tip:
výhra Berrer (1.40 - Synottip, 6.5/10)
Bohli vs Stoppini
-zde bych si dal pozor na tip na Svýcara, ne že by neměl hrát dobře, ale Stoppini min.týden na kvaldě v Brisbane porazil Isnera i Bellucciho, což jistě nelze opomíjet, Bohli naopak min.týden moc nevynikl
Dorsch vs Flock
-celkem mě zde překvapily kurzy, kde jsem čekal nižší, Bennie má přece jen už něco málo odehraného , loni se mu navíc zadařilo a i když letos zas až tolik nezahrál dobře, pořád by to mělos stačit na flocka, který loni měl pár uletů,ale vesměs na antuce a doma v Německu, zkušenosti, povrch a dle mě i lepší herní potenciál mluví pro Dorsche, kterého si i tipnu v dobrém kurzu
-můj tip :
výhra Dorsche (1.60 - Synottip, 6/10)
Stadler vs Faurel
-Stadler měl loni pár dobrých zápasů i výsledků, ale to bylo loni, letos je třeba, aby na to navázal, zatím tedy se moc neukázal, no a ani ted v kvaldě na Aopen to envypadá nějak super, protože Faurel ač přes nulové výsledky v min.sezoně, ted min.týden na chall. v Noumea prošel kvaldou a vypadl až ve CF s pozdějším finalistou Evansem , a tak bych si rozmyslel tipovat Němce
Patience vs Przysiezny
-vyrovnaný zápas, na jedné straně zkušenosti, kvalita , na druhé straně rozehranost a asi i větší motivace, ale Poláka nemusím, naopak Olivierovi celkem fandím, a tak zápas tipovat nebudu
Chiudinelli vs Jenkins
-Svýcar má jistě na to, aby v kvaldě došel daleko, a sice AMeričan loni hrál skoro každý týden, vyjma tři turnajů, kde se dostal do SF zas až tolik nepředvedl, ted min.týden si zkusil turnaj v Noumea, no tam hned vypadl, když ho vyřadil Slabinsky, což mi napovídá, že by Chiudinelli mohl vyhrát, ovšem vzhledem k tomu, že nevím nic o jeho formě, nasazení atd, tak jde spíše o pocitovku , ale v hratelném kurzu
Peya vs Lammer
-divím se, proč jsou kurzy tak vysoké na Peyu, možná mi uniklo něco, každopádně Svýcar je o ničem, loni sem tam zabodoval na chall. hraných na antuce , ale to je tak vše, Peya sice taky není kdo ví jak dobrý hráč, ale zkušeností má na rozdávání, na hardu se neztratí, navíc v min.týdnu si v Doha prošel kvaldou a vypadl až ve 2.k. hl.soutěže, rozehranost, zkušenosti, to vše jsou věci, které mě nutí jít do tipu
-můj tip :
výhra Peya (1.60 - Synottip, 6/10)
Malisse vs R.Ram
-těžko soudit, co Xavi bude předvádět v kvaldě, každopádně jeho výkonnostní a výsledkový propad v lonské sezoně bude třeba letos hodně odčinit, zatím tedy ale to moc nevypadá, i když tedy v Brisbane i Sydney v kvaldě nehrál špatně .. věřím, že ted na Aopen se postupně chytí a rozehraje tak, aby uhrál hl.soutěž, kvality na to má, tak sand jeho horká hlava taky bude v pohodě .. ovšem ten kurz je na tip malý
Evans vs Zemlja
-Evans min.týden došel do finále v Noumea, a tak asi formu i rozehranost chytil, věřím, že i motivace uspět v kvaldě na Aopen bude u něj velká, a tak se až divím, jakto, že kurzy na Evanse jsou kolem 1.50 ... mimochodem, taková perlička, Slovinec Zemlja má celkem příhodné jméno na tenistu, zemlja je totiž v jugoslávštině antuka
můj tip :
-výhra Evanse (1.45 - Synottip, 6.5/10)
Dev Varman vs Amritraj
-Varman sice v Chennai uhrál skvělý výsledek, a i loni ukázal,že má talent, ale i Amritraj když se dobře vyspí, dovede zahrát výborně (viz loni Newport), a tak bych do podkurzu na varmana radši nešel a počkal si na případné další kolo
Cipolla vs Olejniczak
-moje sympatie patří jasně Italovi, už jen proto, že O. je haluzář prvního kalibru, Flavio ted před aopen nehrál nijak špatně, a tak věřím, že si rozehranost zachoval , jako i nasazení a pořádně to nandá Polákovi, škoda jen toho kurzu
Vasselin vs Kubot
-těžký zápas na tipování, kde bych ale kurzy viděl spíše nějak kolem 180 na 180, přece jen Kubot když se zblázní, dovede zahrát dobrý tenis, a Vasselin je spíš do haly a na antuku , než na hard, kde naopak mě přijde, že více vyniká hra Kubota, čert ví, jak to bude, no v tomto případě zas budu fandit Polákovi, ale bez tipu
Luczak vs Coelho, Delic vs Marrai, KOrolev vs Nielsen, Dancevic vs Koning, K.Beck vs Gregorc, Greul vs Ghedin, Hrbatý vs Ianni, A. Beck vs McKenzie, Capdeville vs Middelkoop, Sela vs Pospíšil, Mayer vs Bubka-zde nebude asi co řešit, hráči jsou favority a snad na tom nejsou tak špatně, aby nestačili na své soupeře, nicméne kurzy jsou nezajímavé
Sidorenko vs Thomas, Guez vs Ouahab, Goodall vs Cervenák, Šnobel vs Bemelmans, Ebden vs Petrazzuolo, Polansky vs Eitzinger, Gradhin vs Ito, Jun vs Elgin, Veic vs Verryth, G.Lapentti vs Matosevic, Milman vs Marčenko, Vagnozzi vs Propoggia, Fischer vs Im, Prodon vs Niland, Kudravcev vs Slabinski, Ascione vs Jones
-tyto zápasy jsem už neměl sílu a chut rozepsat , snad prominete
a to je pro dnes opravdu vše, GL !