tak máme tady nový týden, na který jsem měl už v neděli rozepsaný krásný předturnaj. preview, ale co čert nechtěl, spadl mě internet , když jsem to měl rozepsané (a neuložené
), a tak holt celá 2h práce šla , víte kam
.. no, a tak aspon pár slovy se zmíním o dnešním zápasech na všech turnajích, at trošku zkompenzuji .. znovu to píši bez ukládání, takže asi jsem dostatečně nepoučen
ACAPULCO
-po vzoru píšničky od M.Tučného "Všichni jsou už v Mexiku", vyrazilo plno tenistů do tamního rekreačního (a luxusního) tenis. centra, aby si tam užilo krásnou několika-denní dovolenou, a tak se tam z ničeho nic objevují takoví tenisté jako třeba Monfils, který ještě před pár dny třepal zimu v Marseille nebo Kim, který se potil v Memphis.hale min.týden a pár dalších adeptů .. nutno ale dodat, že onu dovolenkovou motivaci může mít i plno tenistů, kteří v min.týdnech obíhali jihoamer.antuk.turnaje, a tak bude zatraceně těžké se vyznat v tom, kdo ano a kdo ne .. a moc to neulehčí ani postavené kurzy, kde je plno velkých favoritů, a tak jsem jen zvědav, kolik se nám narodí výjebů
Monaco vs Kim
-zde to snad bude vše tak, jak má
Nalbandian vs Kollerer
-tady bych si dal pozor, Koll. prošel kvaldou , kde jako nasaz.jednička vyřadil Elizonda a Kubota, což jistě neznamená, že by měl hned rozmetat Nalbu, ale určitě bude v celkem slušné rozehranosti, o motivaci a vysokém nasazení nemluvě, kdy se zas poštěstí hrát K. proti hráčovi jako Nalba , navíc v zápase, kde má celkem slušné naděje , protože Nalba jaksi nezvládl svůj turnaj v Buenos Aires, a věřím, že takto prohrát dobře rozehraný zápas v SF, že to určitě zanechá následky na psychice, obzvlast u Nalby, neříkám, že prohraje, ale bude to hodně drhnout, a tak bych si zkusil nějaké ty overy, anebo hcp na Koll.
Robredo vs Ramirez Hidalgo
-je už dostatečně namlsaný Robredo, anebo by si dal ještě další finále ?
riskovat toto nehodlám, obzvlast když hraje proti krajanovi v tak silném kurzu, a v zápase, ve kterém kdyby prohrál, nikdo by mu nic nevyčítal .. Hid. je sice hrozná tenis.lama, ale čert ví, jak ten zápas dopadne
A.Martin vs M.Daniel
-oba toho mají už dost za sebou, ač M. je o trošku víc zkušenějším a hlavně jeho uspěchy jsou i z turnajů ATP, které naopak Daniel spíše jen objíždí , a spíše se snaží uhrát něco pořádného na chall., kde se mu vesměs i daří .. těžko soudit, co v tomto zápase, šance větší vidím stejně jako bookies, u M., který přece jen více je vyhraný a rozpinkaný, ale vsázet na to určitě nebudu
Granollers vs Fognini
-Gr. pořád čeká na ty lonské výsledky z tohoto období, no třeba zde na tomto posl.amer.antuk.turnaji se už chytí a vzpomene si, zápas s Fogninim je celkem ideální, ne že by F. byl nějaký slabý, ale i on spíše se víc vyřadí na těch chall., hlavně pak v Evropě .. ovšem nelze ho nijak podcenovat, hrál na všech předešlých 3 turnajích v J.Am., a vypadl s pozdějšími finalisty, takže i zde bych nesázel na Gr. ani vindru, ale papír.favoritem je určitě
Almagro vs S.Gonzalez
-nerozumím Al., v singlech hraje tak nějak nevyrovnaně a vypadá v uvodu turnajů, za to v deblu uhrává SF či finále, doufám, že se nenakazil nemocí , kterou jsme mohli vidět (a ještě i uvidíme) u jeho krajanů Hernandeze, Hidalgda či F.Lopeze, kteří také tak rádi předvádí nevyrovnanost ve výkonech a výsledcích .. v tomto zápase je jasným favoritem, ale po těch předešlých nezdarech jsem už u něj více skeptickým a radši bych ho netipoval, resp. si zkusil hcp či over
Moya vs Andujar
-Carlos zatím letos nic moc, však taky už má leccos za sebou a nepotřebuje se nijak speciálně hnát za body a price-money .. i tak věřím ale, že by si rád čas od času ještě připomněl hrát top-tenis s kvalitními výsledky, zde by to třeba mohlo být, Andujar sice naopak hraje o body, zkušenosti a peníze, ale práv zkušenosti jsou to, co mu chybí , a tak není divu, že v tomto zápase je M. favoritem, a vidím ho i já, ovšem i zde tipovat nehodlám, kurz je krapet malý vzhledem k riziku
Acasuso vs Dabul
-věřím, že A. naváže na své výkony z min.turnajů , přece jen ta antuka mu sedí víc, a jde o posl.turnaj na ní, pak se bude hrát na hardu, kde sice se taky občas dovede uplatnit, ale přece jen , než si oklepe antuku z tenisek, bude po těch masters turnajích, a tak věřím, že i v Acapulcu bude chtít dojít co nejdál .. kurz je logicky malý, navíc hraje proti krajanovi, a tak o mainu nejde mluvit, spíš tak někam do akovky za střední vklad
Monfils vs Patience
-podle mě je jasné, co učastí v Mexiku plánuje Monfils .. mohl se klidně jít připravovat na masters do US na Delray, anebo si zahrát u šejků v Dubaji, namísto toho si zajel na antuku do exotiky , suma sumarum, jeho motivace bude hodně "tajemná" , no ovšem tajemná je i forma a výkonnost Patienceho, což dělá trošku kanku na jinak lákavém tipu proti M. , i tak ale hcp +5.5 her, anebo ovárek, by mohl vyjít a za zkoušku stojí
===============================================
DELRAY BEACH
-obsazením spíše challangerový turnaj , leč přesto jistě důležitým, nebot bude patří k té mezipřípravě na blížící se masters .. z min.halových amer.turnajů na hardu se zde ukáže nám už pár známých tváří - od "chokera" Fishe, přes sympatáka Hewitta a Haase, až po zabijáka Querreyho
.. tito hráči jsou také největšími aspiranty na finále , ač nebudou to mít zas až tak snadné, jak by se mohlo zdát, ale pojdme postupně
Golubev vs E.King
-G. je silně favorizován, jako kdyby hrál Djoka proti Kingovi, což mě přijde nesmyslně postavené, zas takové letos výsledky Rus nemá, navíc od nečekaného vyřazení na Aopen v 1.k. s Fogninim sehrál jen jeden turnaj (a zápas) min . týden v Marseille, kde chytil v 1k Tsongu .. E.King je sice téměř 17-letým capartem, který ted hraje na div.kartu na svém prvním velkém turnaji, ale známe ty výsledky, které dovedli v minulosti sehrát Rusáci, když byli favority, a ještě tak velkými .. zde bych rozhodně nesázel ani groš na G., a spíš bych si zkusil over či hcp proti G.
Gulbis vs Baghdatis
-tak konečně pořádný zápas .. nejen tenisově, ale i kurzově, ne že by byl zde nějaký tip , ale zápas je hodně vyrovnaný, a vyrovnané jsou i kurzy na oba hráče, a tak jistě ten, kdo si vsadí na jednoho z obou hráčů , si užije svý .. já osobně bych si zde hodil mincí, a dle toho, co padne, bych pak vsadil, protože opravdu nevím, kdo má blíž k postupu dál
Haas vs Chardy
-když jsem mluvil o H. jako o papírovém aspirantovi na finále , tak jsem se nenápadně zmínil, že to nebude mít nikterak snadné, se dostat do finále .. a hned v 1.k. bude mít zkoušku nad zkoušky , mladý frantík Ch. se jistě nedá zadarmo, a sice má za sebou přesun z Evropy do zámoří , ale už je tady nějaký ten den, a v jeho zájmu je se připravit na blížící se masters, takže se jistě nedá zadarmo Haasovi .. zde bych si klidně vsadil na over, sety jsou zralé na tajbrejky , respektive se dají čekat tři sety, no ale těžko soudit, kdo bude mít blíže k výhře, přál bych to Ch., protože Haaseho tolik nemusím, ale Tommy má zkušenosti, už je trošku rozehrán a zámořské turnaje mu sedí .. i přesto ale do overu půjdu
Sela vs Petzschner
-Sela po výknech v posl.turnajích má konečně trošku snadnější los v 1.k., ale nutno dodat, že jde jen o zdání, doopravdy nebude čekat Dudiho nic příjemného, P. sice v singlu nic moc výkony, ale v deblu hraje solidně, nějaký ten týden už je taky v zámoří, a sice krom pár haluzí ze závěru min.sezoyn neuhrál nic pořádnějšího, přesto se nesmí nijak podcenovat .. i tak ale věřím, že Sela nakonec přetlačí svého soupeře, škoda jen toho kurzu, mohl být krapet vyšší, takto je to jen na nějakou akovku za střed
Spadea vs Gremelmayr
-pokud jsem si v zápase se Selou stěžoval na nízký kurz, divím se, že zde je tak vysoký .. protože Gr. už lonskou sezonu odehrál ve stínu té fantastické 2007, a letos to zatím nebylo jiné, možná ještě horší, zatím totiž paběrkoval mezi kvalifikacemi a vyřazení v uvodu turnajů , v San José sice vypadl ve 2.k. (Querrey), ale v 1.k. porazil po nemoci hrajícího Karanušiče, min.týden v Memphisu pak Levinovi skrečoval za stavu 57 02 (1.k. kvaldy), což nenapovídá nic o zdrav.potížích, jako spíš o neformě a špatně herní pohodě a motivaci .. Sp. letos sice taky zatím nic moc, ale snaží se startovat v každém týdnu a něco odehrát, a turnaj jako Delray by právě mohl byt tím, kde by se mohl chytit, zkušeností má dost, zámořské prostředí mu taky sedí, navíc vzáj.zápasy jsou více než výmluvné .. kurz 1.60 mě za ten risk stojí, a tak si zkusím Sp.
-můj tip
výhra Spadea (1.60 - 5.5/10, Synottip)
Sweeting vs G.Muller
-těžký zápas na tipování, kvalifikant Sw. zde narazí na nevyzpytatelného Mullera, který když chytne serving days, může se dostat na každém turnaji hodně daleko , ale když nic nechytne, dovede si uhnat nejeden propadák .. zde by se dal tipovat snad jen over, soudím, že sety by mohly končit v tajbrejcích, a kdo ví, třeba i ten třetí set by se našel, větší motivaci a nasazení vidím u Sw. , stejně jako rozehranost, výhoda dom.rpsotředí je tam také, no přesto kvuli osobě Mullera opravdu zustanu jen u toho overu
Kunicin vs Korolev
-málokdy vídaný jev , aby se dva Rusové utkali na amer.turnaji
.. a už jen fakt, že proti sobě hrají dva Rusové ve stejně vyrovnaných kurzech, ve stejné rozehranosti a zhruba stejných kvaitách, by měl být pro každého jasným varováním " k no-bettingu " .. zápas bdue jistě zajimavým sledovat na livku, no já osobně bych házel mincí na místo tipu
Hewitt vs Lu
-H. chci konečně vidět ve finále, a tak snad můj oblíbenec se tam dostane, věřím že nasazení i formu z min.turnajů si zachová i ted a pořádně se hecne .. v tomto případě pak Lu nemá moc šancí .. může to být vyrovnaný duel, protože Lu hraje stylem , který zas tolik nesedí defenzivní hře H., navíc je Lu dobrým na returnu, no zkušenosti a kvality zápas zlomi jistě ve prospěch H. , ač jde o malý kurz , klidně někam k mainu by šel hodit
Fish vs Dancevic
-jsem zvědav, s jakou se ukáže F. po tom propadáku v Memphisu s Ch.Rochusem, který sice hrál dobře, ale kdo zápas viděl živě, jistě si udělá sám usudek o tom, jak hrál Fish, a kdo zápas neviděl, jistě mu bude hodně napovídat fakt, že Fish s Kerrem v Memphisu vyhrál deblový turnaj
.. no, doufejme, že ted Fish zas bude myslet na tenis a sport, ale i tak to nebude mít lehké, D. totiž zda se, chytil druhý dech , a po slabých dosavadních výkonech se v kvaldě na Delray konečně víc chytil, bohužel pro něj dostal v 1.k. nasaz.jedničku Fishe, a tak to možná bude pro něj konečná, ale také nemusí být, kdo ví, s jakou zas nastoupí do zápasu Fish, a kdo ví, co se bude dít v tajbrejcích, kde pravděpodobně skončí sety , protože oba jsou servismany .. k tipování bych se tedy přiklonil k overu, anebo přijatelnému hcp. na D.
Dent vs Zverev
-Dent po promaroděné sezoně 2007 a z části odehrané sezony 2008, se letos rozhodl konečně v plné síle a chuti navrátit na okruh ATP, jeho návrat zatím nebyl nikterak viditelný, spíše smělý, ale po tak dlouhé herní pauze to chvíli potrvá, než se zas dostane do toho zápas.tempa a herní pohody .. no, ted v Delray to vypadá, že už se trošku víc chytil než v min.turnajích, protože prošel kvaldou, když postupně vyřadil Greula, zejména pak Malisseho a nakonec pak G.Lapenttiho (s kterým měl do té doby bilanci 0:2) , nyní ho čeká jistě také hratelný soupeř Zverev, který ještě min.týden v pátek byl v Evropě a až na víkend si odjel na slunnou Floridu .. nečekám od Zvereva žádnou mega-hru, bude zas hrát to svoje, tj. servis , a když to půjde, tak nějaký ten nachystaný forehand či sít, tedy něco podobného, co bude hrát Dent .. a tak lze čekat vyrovnanou hru, no Dent je jistě ve větší rozehranosti, hraje doma, i povrch mu bude více sedět , a ač třeba v minulosti Dent asi nejednoho Cecha přiváděl k šílenství svým stylem, v tomto zápase má i moje sympatie, a tak si ho v pěkném kurzu i tpinu
-muj tip:
výhra Dent (1.70 - 5.5/10, Synottip)
Dubaj už dnes je za námi, a tak se zmíním jen o pár zápasech na chall., které se dnes (a zítra) bude hrát
J.Johansson vs Paire
-velký otazník visí nad "Pim,Pim" (Tak se říká Joachimovi), no já ho vidím víc čitelným, soudím totiž, že i zde je další pokud o návrat na okruh, a tedy že je už dolečen a snad zvládne odehrát několik turnajů, než ho zas záda pošlou marodit .. v tomto zápase má proti sobě ideálního soupeře na rozpink, neříkám, že mu dá 60 60, ale věřím, že ho nakonec přetlačí , kurz je celkem přijatelný, a tak do akovky za střed se dá jistě použít .. já sám budu fandit Joachimovi, má moje sympatie, tak snad forma se brzo dostaví a zdraví dlouho vydrží
Berrer vs Elgin
-zde není co řešit, Berrer jistě pojede ve stejném duchu jako v min.hal.turnajích, a Elgin není hráčem, který by mohl se rovnat kvalitou i zkušenostmi B., takže jen sám B. by to mohl prohrát, ale věřím, že odehraje svůj standard, a nakonec svůj zápas dovede k výhře, kurz 1.30 sice není závratný, ale pro akovku vítaným
Mahut vs Przesiezny
-M. zdeodehraje svůj první letošní turnaj, pokud mi pamět dobře pamatuje, v minulosti v Besanconu vždy hrával dobře, a tak se snad i ted chytí, ale nelze čekat zázraky a bylo by velkým riskem jít do něj v kurzu 1.30, Polák prošel totiž kvaldou, a sám Mahut je ješě nerozehrán, a celkově lonskou sezonu nezakončil v kdo ví jaké formě
Istomin vs Roger-Vasselin
-těžký zápa na tipování , Istomin se stestím v 1.k. přetlačil mladíka Dimitrova, Vs. zas kvalifikanta Jeanpierra , opravdu nevím, kdo z koho .. ani nevím, komu fandit, zde uplný no bet zápas
O.Rochus vs B.Evans
-Ollie neustále obíhá hal.chall., ale pořád ne a ne uhrát něco pořádného, což znamená, že stále ještě není ve své optimální formě a herní pohodě, díky který v minulosti dokázal zatápět nejednomu top-tenistovi na atp-turnajích .. ted má proti sobě Evanse, což asi dle jmena nikoho moc nevyvede z klidu, no ale když řeknu, že Ev. letos už jeden chall. vyhrál a jednou byl ve finále, možná to trošku víc o něm řekne .. oba hráči min.týden vypadli skrz Trockého, Evans ve 2.k., Rochus v SF , a tak prakticky možná spolu i cestovali a bydleli
.. zápasu bych se vyhnul, Ollie je sice favoritem, ale těžko soudit, jak se srovná s nepříjemnou hrou Evanse, který jistě se bude chtít vytáhnout na známějšího hráče
Mayer vs Kindlmann
-zde bych se přiklonil spíše k M., který má vše ve svůj prospěch, od rozehranosti přes kvality a zkušenosti, jsou sice oba dom.hráči, a jistě se znají, ale i tak nevěřím, že by se nějak šetřili .. vzhledem ale k tomu, že jde o hráče, co se znají, radši bych si ušetřil nervy a netipoval Floriana, kdo ví, jak zápas bdue probíhat
Hrbatý vs Meffert
-Domino jistě bude chtít navázat na uspěch z min.týdne v Bělehradě , zas tolik nemá nahráno, aby si mohl dovolit vypustit turnaj po uspěchu, nyní musí sbírat body a obíhat jeden turnaj za druhým, aby se nejen dostal do své top-formy, ale i do ATP - turnajů .. M. je ale nepříjemným soupeřem pro1.k., doma se jistě bdue chtít hecnout proti Hrbáčovi, navíc jeho herní styl založený na servisu a hře na síti by taky mohl zlobit Hr., který by jistě radši uvítal delší výměny .. i tak ale je Hr. favoritem , kterého ale v tom kurzu hrát nebudu
Brands vs Koning
-to naopak Br. si rád zahraji, ač jde jen o kurz někam do akovky, přesto je to hratelné a vítané .. hraje doma, na povrchu , co mu sedí, i hala mu nevadí, K. rozhodně není hráčem, co by měl být lepším jak kvalitou , tak i zkušenostmi, a když už si Br. poradil s Levym, věřím ,že si poradí i s kon., a kdyby to nešlo, rozhodčí a organizátoři s diváky už Br. nějak dotlačí k výřhe
Bubka vs Kudravcev
-stejná loterie, jako u zápasu jiných dvou Rusů, o kterých sejm psal výše (Kunicin vs Korolev) .. ač trošičku víc šancí vidím u K., kurz se dá jistě taky zkusit, tak uvidíme .. ale tipovat zde rozhodně nic nebudu, snad jen napínavý duel
Rosol vs Smeets
-R. spíše patří na antuku, no i pomalejší koberec v hale mu jistě nemůže tolik vadit, navíc když chytí svůj serving-day a začnou mu tam padat ty jeho rány z forehandu, dovede pak uhrát nejeden dobrý zápas, ted se mu to podařilo s Olejniczakem, a určitě není zcela bez šancí i ted se Smeetsem .. ba naopak Smeets pro mě překvapivě namísto chall. v Melbourne hraje v hale na koberce, což ani zdaleka není jeho oblíbená kombinace, no ale budiž .. letos nic moc výsledky, a ač nevím, jaká je motivace u Sm., no nečekám hru na krev, no a sice vyřadil v 1.k. Slanare, Rosol pokud se nebude moc vyhazovat, měl by mít navrch, a v kurzu kolem 1.70 to už stojí za tip
muj tip:
výhra Rosol (1.70 - 5.5/10, Synottip)
no a to je pro dneš vše, GL !