Tak po menší pauze způsobenou masakrem v rámci turnaje v Cincinnati (kdo to sledoval, dá mi jistě za pravdu, že to byl turnaj plný překvapení a nečekaných výsledků
) se znovu pokusím spravit reputaci v rámci tohoto deníčku
Načasoval jsem si to záměrně, neboť nyní prakticky začíná USOPEN (dnes jsou na programu 1.kola kvalifikací), a věřím, že právě s tím posledním grandslamem sezony se mě podaří nastartovat vítěznou sérii
. Vedle kvalifikací jsou na pořadu i turnaje WTA a ATP, které jsou takovou poslední prověrkou (resp.přípravou) pro ty "lepší" hráče, kteří nemusí hrát kvaldu. I na tyto turnaje se trošku zaměřím. Občas se podívám i na challanger v Segovii, možná i tam se objeví něco zajímavého.
Předešlé těžké KO v tiketech mě přivedlo na myšlenku, že by nebylo od věci zkoušet kombíky, které při šanci nějaké chyby mě dávají možnost navrácení vkladu. A vzhledem k tomu, že dnes je nabídka opravdu velká a věřím, že tam najdu aspoň 5 zápasů, ne-li více, tak první tiket po pauze bude právě kombík. Samosebou jsem skončil na nule, a tak mě nezbude, než začít s novým bankem
, který tentokrát dám na 200kč (abych to měl v součtu na 500kč). No, a snad tentokrát to bude úspěšnější
Nieminen vs Becker
-Fin letos po Sydney a úvodních hal.turnajích jako by přestal hrát tenis, jasně o tom hovoří fakt, že v posl.15 turnajích jen 6x přešel přes 1.kolo, a přes 2.kolo se dostal jen jedinkrát, v úvodu antukové sezony(Barcelona) .. k tomu když se přidá 5 proher v pozici favorita (naposled v Cin s Bogomolovem), jako i fakt, že v zámoří prakticky sehrál jen ten zápas v Cin, to vše mě říká, že Jarkko v Salemu asi nepředvede nic světoborného (a to nemluvě o USopen)
-Bennie se s grassem trošku víc rozehrál a postupně dostával do pohody, když po vyhraném chall. v Notts uhrál jako kvalifikant ČF v Newportu .. poté sice ve WAS, TOR i CIN nijak moc nezářil, ale prohrál se stejně rovnými soupeři .. chuť si spravil v Salemu, kde jako kvalifikant porazil Devarmana, Quigleyho a Guccioneho, včera si pak ve 3 setech poradil v 1.k. i s Item
-na jedné straně "neforma", nerozehranost malá motivace a nasazení, na druhé straně výhoda povrchu i prostředí (bennie s oblibou hrává v zámoří na tamních betonech), rozheranost z kvaldy a herní pohoda, s tím i roste větší chuť do zápasu .. když to vše dám dohromady, nevidím jako favorita Nieminena, a tak vyšší kurzy na Němce mě lákají, teď jen vybrat, jaký tip
Tsonga vs Bellucci
-to jak včera Bell.zametl s Baghdatisem, naznačuje, že ta forma z antuky nebyla náhodná, a že by si část z toho mohl přenést i na amer.betony .. sice zde povrch asi nebude pro Brazilce tak ideálním jako pro Tsongu, na druhou stranu u Francouze se jen těžko dá čekat nějaká hra na krev (za vše výmluvné jeho starty na předchozích Masters) .. naopak Brazilec se jistě proti tak silnému a kvalitnímu soupeři hecne .. když to dám do poměru s kurzy, láká mě nějaký ten kontratip
Kirilenko vs Barthel
-MaKiri po skvělé jízdě na WIM a OH sice měla trošku slabší období, když vynechala Toronto (což se dalo čekat) a následně v Cin chytila v 1.k. Venus W., ale s o to větší chutí se pustí do přípravy na USopen, kde by jistě ráda znovu něco více řekla .. navíc se dá čekat, že opět bude mít "podporu" v hledišti, která ji dávala křídla na OH
, a tak by turnaj v New Heavenu nemusel být nějakým fiaskem, už jen proto, že v 1.kole si potrénovala s Peer 62 62
-Barthel se na Masters turnajích slušně prezentovala, když potrápila jak Agu, tak i naší Petru, ale přesto pořád tam byla vidět její velká slabina - malá psych.odolnost a výpadky během hry .. zde v New H.měla tak trošku štěstí, že chytila v 1.k. Hantuchovou, která prožívá větší herní krizi
-oběma hráčkám nevadí hard, ač tedy Ruska preferuje zámořské turnaje více než Němka (resp.je tam víc zvyklejší hrávat) .. mě větší zkušenosti, lepší kvality a tak by měla mít blíže k postupu dál
Hernych vs Middelkoop
-český tenista se v posl.dvou turnajích rozehrával na nadcházející kvaldu a neměl špatné výsledky, na chall ve Vancouveru sice vypadl ve 2.kole s pozdějším finalistou Selou, ale v Aptosu si uhrál solidní SF .. poté se už přesunul do NY a připravoval na tuto kvaldu
-v ní narazí na Holanďana, který se dostal do kvaldy jako náhradník, a není divu, letos větší část sezony vynechal skrz zdrav.problémy a začal hrát až nedávno s pár futures přes Schveningenem (tam uhrál finále), poté si zkusil ještě 3 další antuk.chall, kde už ale skončil v úvodních kolech .. navíc na hardu prakticky nehrál od lonské kvaldy na USOPEN
-na jedné straně zkušenost, přece jen větší rozehranost a aklimatizace na zámoř.prostředí i tamní hard .. na druhé straně pozice mírného outsidera, která asi tolik nebude psychicky zvazovat .. i tak ale kurz kolem 1.60 mě přijde lákavým
Udomchoke vs Menendez
-Thajec měl slušnou přípravu na USOPEN, když v předchozích 4 zámořských turnajích v 2xČF a jednou SF .. k tomu jeho bohaté zkušenosti a hlavně preferování amer.betonů, to mě z něj dělá favorita tohoto duelu, už jen proto, že Španěl na amer.betonu startoval naposled vloni v kvaldě na US, letos navíc nemá prakticky žádné výsledky z challangerů (spíš je obíhá), ač tedy na WIM prošel celkem překvapivě kvaldou a zahrál si hl.soutěž
-no, ale snad tady se tak nestane, a Thajec nejen postoupí dál, ale zkusí si zahrát i hl.soutěž, určitě by si to tento sympatický tenista zasloužil
V.Pospisil vs Rh.Williams
-dalším kandidátem na účast v hl.soutěži je pro mě i V.Pospisil, který loni zde taky prošel kvaldou a zahrál si dokonce 2.kolo .. letos to sice bude mít s obhajobou krapet těžší, ale ten pavouk na postup z kvaldy je přijatelným a hráč jeho potenciálu i výkonnosti by měl projít do hl.soutěže
-nyní mu bude stát v cestě dom.hráč Williams, který letos krom dvou antuk.challangerů v Evropě prakticky o sobě nedal nijak zvlášť vědět .. to samé platilo i pro přípravné challangery před touto kvaldou, kde nic světoborného neuhrál
-větší zkušenosti, kvality, potenciál i lepší letošní výsledky, to vše je na straně Pospisila, pro jeho soupeře mluví snad jen to, že hraje doma, což je málo
Bemelmans vs Sergejev
-Belgičan je taky pro mě horkým kandidátem na postup z kvaldy, už jen proto, že na přípravných turnajích před kvaldou měl slušné výsledky, které jsitě posílily jeho herní pohodu a sebevědomí .. sice skoro 2 a půl týdne nikde nehrál, ale byl v zámoří a tak věřím, že se připravoval na kurtech ve Fl.Mead a trénoval se
-proti němu bude hrát Ukrajinec Sergejev, který vlastně ještě nyní o víkendu hrál SF na chall. v uzbekistánu, což na jednu stranu hovoří, že by do zámoří mohl přijet s formou a herní pohodou, na druhou stranu aklimatizace asi bude krapet slabší (jde o teprv jeho 2.start v zámoří od roku 2010),a to nemluvě o únavě , navíc ty soupeři v Uzbekistánu byli spíše úrovně futures (stejně jako z předchozích dvou turnajů)
-sice se nesmí přehlížet dobré výsledky Ukrajince, které napovídají, že hraje v pohodě, ale jeho kvality, potenciál i výsledky v kariéře ani zdaleka se nerovnají těm, které má Belgičan, ten navíc má k dobru i krapet větší zkušenosti .. a tak si ho taky dám do hledáčku