od AMZ » ned dub 17, 2005 10:54
Poøád se mi takhle nedaøí.
Letos zatím k dnešku èistý zisk nìco málo pøes 90 000 Kè, ale to se mùže bìhem chvíle zmìnit a mùžu se plácat nìkde kolem nuly. Ikdyž za ta léta sázení jsem už pouèený a dost opatrný, takže se snažím sázet s rozvahou a po èástech zvyšovat zisk:
Vždy zaèínám velmi pomalu a dávám si za úkol dosáhnout urèitého cíle v zisku (300 - 500 - 800 - 1000 - 1200 - 1350 - 1500 - 1700 - 1850 - 2000 Kè apod.). Nikam nepospíchám a ikdyž už jsem napø. nìkde u hranice 10 000 Kè, tak neblbnu a nesázím za tisíce, ale jen za øádovì stokoruny. U další hranice v oblasti 30 000 Kè si obèas zahraju za vklad v tisícovkách a jakmile dosáhnu hranice 50 000 Kè, tak 40 000 Kè si vyberu a s 10 000 Kè pokraèuji dál ve høe. Opìt to ale beru tak, jako bych zaèínal od nuly a zase sázím jen za desetikoruny a pozdìji stokoruny.
Je to dlouhá cesta na nìkolik mìsícù a èlovìk nesmí být netrpìlivý. Jestliže nejsou vhodné zápasy na tipování, podávám týdnì tøeba jen 1 nebo 2 tikety. Pomìrnì èasto zkouším pøekvápka v tenise, zvláštì u žen je jich dost, ale tato pøekvapení sázím v malých sázkách (øádovì desetikoruny), takže mi jejich prohry výraznì nenabourávají rozpoèet a když pøekvapení vyjdou, je to slušné pøilepšení).
U nìkterých zápasù používám doplòkové sázky, nejvíce rùzné handicapy v ženském a mužském tenise, kde je první padesátka mužù i žen vyrovnaná. Tady už záleží na zkušenostech a vìdìt, u jaké sázkovky doplòkové sázky hledat.
Snažím se vybírat takové sporty, kde je šance 50:50 na prohru nebo výhru, tzn. takové, kde nejsou remízy (tenis, skoky na lyžích, biatlon, bìhy na lyžích), nebo takové, kde šance na remízu je nízká (házená, basket).
Nesázím vùbec NHL a prakticky žádné hokejové ligy. Z fotbalu jen obèas nìco na pøilepšení - nejlépe, když favorit pøedchozí zápas venku prohrál a nyní hraje doma s outsiderem na kterého umí - kurz ale nesmí jít zhruba pod 1.35 - prostì žádný Celtik nebo Rangers okolo 1.12 apod.
Tìch zásad je více, najednou z hlavy si na všechny nevzpomenu.
Bohužel, minimálnì do konce kvìtna mám z pracovních dùvodù na sázení minimum èasu a nemohu se mu vìnovat tak jako v zimních mìsících.