Etika a férovost mezi sázkari

Moderátor: Moderátoři

Etika a férovost mezi sázkari

Příspěvekod Johnny.Rebel » pát kvě 06, 2005 6:13

tak k zalozeni tohoto témamtu me privedl fakt, ze se mnozi vice a vice pripadu, kdy si lide "prebiraji" cizi previews, infos a nazory a vydavaji je za svoje a mnohdy je jeste se sobe vlastni drzosti podavaji tak suverenne, jako by se v tom, o cem "pisi" , vyznali a byli svetovymi znalci :roll: :lol: , o to vice je smutne, ze to nedelaji jen nejaci " amateri a diletanti" , ale i pomerne zkusenejsi sazkari

je to jen jeden z mnoha bodu urciteho sazkarskeho etickeho kodexu, j ejich více a v poslední dobe se porusuji temer veskere hranice slusnosti a ferovosti , at uz o vynaseni infos ven, kopirovani cizich prispevku , "pujcky penez" az po spatne tipy(samosebou zamerne davane) atd atd .. jiste , je dosti naivni v teto dobe ohanet se hesly - slusnost, poctivost :lol: , ale ... :!:

myslim, ze k upadku toho vseho vede nejen samotna mysl a moralka ruznych "pokrivenych" osobnosti, ale i mista, ktera umoznuji takovym to lidem sdruzovat (vsichni mi date za pravdu, ze takovou sazkarskou Sodomou , Gomorou je tipovani.cz :D )

holt lide ve vseobecne touze po zbohatnuti (a pokud mozno bez prace, coz je priklad sazeni) neznaji svoje meze a co vic, ani nemaji svedomi , za vse pak mluvi muj podpis , ktery uz mozna kde kdo zna :)

tim chci dat volne pole k otevrene diskusi na toto tema pro vsechny , co maji k tomu nejaky nazory, postrehy, zazitky , proste cokoliv, co je spjato s timto tematem Etika mezi sazkari :)
Johnny.Rebel
Host
Host

Příspěvekod KingJohny » pát kvě 06, 2005 9:56

Ono všechno souvisí se vším. Jak celkovì hrubne spoleènost, tak samozøejmì ruku v ruce hrubnou i vztahy mezi sázkaøi. Já osobnì jako nejtìžší prohøešek vidím kopírování cizí analýzy ! To je pro mì naprostý tabu. Ano, uznávám, že se dá použít info obsažené v konkrétní analýze a dál to tøeba použít, ale kompletnì okopèit celou analýzu, je prostì hnus !

Jinak je dobøe, že si zmínil "zelený", Tipování myslím :D To co se tam v poslední dobì dìje je opravdu neskuteèný. Horda primitivních puber?ákù to tam totálnì rozsypala. O sportu jako takovým, nevìdí nic a jejich pøíspìvky jsou vìtšinou k zasmání, anebo spíše k pláèi. Jak stylisticky, tak i co se týèe informací. Já osobnì si o sobì nic moc nemyslím, co se týèe sázení. Považuju se za prùmìrného sázkaøe :wink: Ale na Tipování jsem onehdy zaèínal tak, že jsem pøibližnì rok sledoval, jak to tam chodí. Na linky co se tam objevovaly, jsem se hned chodil dívat a ukládal pøípadnì do svých oblíbených. Pøibližnì po roce jsem usoudil, že jsem "pøipraven" :) Možná to nìkomu bude pøipadat smìšný, ale mì to v tu dobu pøišlo jako správný. Abych tam, jak se øíká, nedorazil jako tele. Už jsem se tam orientoval, nemìl jsem problémy s linky, mohl jsem reagovat na pøípadné tipy a otázky ohlednì tipù atd. Možná by nebylo od vìci zavést tam nìco podobnýho :-) Rok nebo i kratší dobu by tam èlovìk mohl pouze èíst, pøípadnì pøíspívat pouze do nìkterých èástí fora a podle toho, jak by mu to "šlo" v tìch vedlejších, by se dostal posléze na hlavní diskuzi :P Pubertáci by sami odpadli, ty stejnì nemaj žádnou výdrž. A kvalitní borci by se urèitì prosadili.

No nic, to jsem trochu Johnnymu odboèil od tématu. Jinak souhlasím, že Tipování už není to, co jsme znali pøed 6-7 lety. Co týèe informací je Tipování v podstatì nulový. Kromì livescore samozøejmì, který zaèíná už od 10 hodin ráno a konèí po posledních zápasech MLB a NBA okolo pátý hodiny ranní :)

Tak asi tak to vidím já...
KingJohny
Host
Host

Příspěvekod Phoenixman » pát kvě 06, 2005 15:45

KingJohny, dobøe jsi to napsal :)
No i já se nìkdy strhnu tam napsat nìjaký blud, ale vod toho to už tipovani asi bude ...
Na tipovani.cz jsem se regnul asi pred rokem pred maturou (ahle, tipovani.cz me tak strhlo, že jsem malem neodmaturoval, newim poè, asi mì ty bludy chytly, nebo bylo prostì s kým ještì serioznì pokecat, hlavnì na veèerní smìnì :) ... èiže vùbec nemohu posoudit, jaké to bylo pøed 6-7 lety, jak uvedl KingJohny ...
S tím kopírování analýz nevím, jedinì když to nekdo zkopíruje, øádnì oznaèit že to není jeho dílo a napsat pravého autora, jinak bych to zakázal úplnì, at to píše každej sám ...
Jednu zkušenost jsem s tím mìl, na tipovani.cz, zkopíroval jsem tam kdysi svou analýzu do sekce ANALYZY, a ta byla následnì komentována takovým nehorázným zpùsobem, že JSEM JU ZKOPIROVAL Z PROFISAZKARE a jinými hrubšími slovy..., dali mi presny link na tu analyzu na profim, odkud jsem to mel sprostì zkopirovat (to jeste nebyl profi uzavøený), no a na co se nepøišlo, autorem analyzy na profim jsem byl já :) ... no comment
"Obecné pocity ovlivòují profesionální úsudek"
www.phoenixman.ic.cz
Phoenixman
Host
Host

Příspěvekod Johnny.Rebel » pon kvě 09, 2005 3:37

KingJohnny - si te trochu pamatuju,kdyz jsem pred tim rokem zacinal na netu prispivat, tak jsem zacal prave taky na tipovani a tusim, ze tehdy se tam do tebe pousteli tamni navstevnici a uzivatele :lol: .. kazdopadne pokud ti chybi davat nekam svoje analyzy, klidne je davej k nam na Profisazkare, pamatuju si, ze nebyly tak spatny, a nevim, ale zas toho tolik tady od tebe nevidim (mozna pises do sekci , kam nechodim .. rozhodne tuto pripominku ber v dobrym :wink:) .. s tim kopirovanim mas asi pravdu, ja to vzdy spis bral trosku s nadhledem a bavil se tim, a nekdy to spis v cloveku zanecha takovej ten pocit ve stylu -- hele, oni pouzivaj mou analyzu, to asi znaci , ze asi berou moje myslenky za hodnotny :lol: --- ale vynechame - li ty egoisticky pocity, tak me to pripada trosku zbytecny, protoze wo co go? clovek to pise , aby pomohl ostatnim , tady nejde o zadny dokazovani, ze je nekdo dobrej a rozumi tomu ci onomu, proste jen pomoci prave takovym lidem, kteri kopiruji nebo deformuji ty sazkarsky vztahy, to si nikdo z tech lidi poradne neuvedomuje, ale berme to tak, ze vetsina jsou jen mladi teenageri a tak vlastne mame i tak trosku my starsi takovej ukol naucit a vychovat ty mlady aspon v tom sazkarskem smeru :lol:

ono co se tyce tipovani, tak se to musi brat s nadhledem, je to vlastne takove forum , ktere uz ma rozmery chatu a pokud chodis na chat, tak jiste vis, jaka je to tam nekdy sila :lol: a musim znovu dodat, ze tam pisi hlavne ti mladi spunti nactileti a tak to chce trosk nadhled, ale priznavam , ze pokud uz tam je clovek nejaky ten rok, tak ho to mrzi, jak se to vyviji a co z toho bylo , ale to uz je zas na druhou stranu chyba i tech adminu, ze s tim nic nedelaji a nechavaji v tom takovou anarchii , tady si s tim kluci razne poradili a prvni prvky dekadence razne zastavili a vse dobrymi pravidly udrzeli ve smeru takovem, aby se to nezvrhlo v neco, co nema se smyslem tohoto fora nic spolecnyho

u me to bylo taky podobny, nejdriv jsem jen chodil na ruzna fora a tak nejak nesmele se snazil sem tam necim malo prispet, ale hlavne jsem jen studoval a cetl ostatni nazory a previews, nez jsem pak zacal psat i ty svoje, takze ti tak nejak rozumim :wink:

v soucasnosti ale tipovani podstrada uplne svuj smysl, nic o zapasech se tam clovek nedovi, ty analyzy nektery jsou fajn, ale vesmes to tam davaj kluci, kteri to napsali u nas anebo tam napisi ti ostatni nic novyho pod sluncem a infos k zapasum , ze by se tam clovek docetl, to nehrozi .. ale je to skoda, protoze kazdy takovy forum , web atd muze prispivat vic a vic k tomu hlavnimu, tj. vzaj.spolupraci v boji proti bookies :lol: takze by tamní admini meli s tim zacit neco delat, protoze s takovou tam za chvili zustanou jen ti teens, kteri maji sice sazkarske nadseni, ale to je tak vsechno :D
Johnny.Rebel
Host
Host

Příspěvekod Johnny.Rebel » pon kvě 09, 2005 3:42

Phoenixman píše:KingJohny, dobøe jsi to napsal :)
No i já se nìkdy strhnu tam napsat nìjaký blud, ale vod toho to už tipovani asi bude ...
Na tipovani.cz jsem se regnul asi pred rokem pred maturou (ahle, tipovani.cz me tak strhlo, že jsem malem neodmaturoval, newim poè, asi mì ty bludy chytly, nebo bylo prostì s kým ještì serioznì pokecat, hlavnì na veèerní smìnì :) ... èiže vùbec nemohu posoudit, jaké to bylo pøed 6-7 lety, jak uvedl KingJohny ...
S tím kopírování analýz nevím, jedinì když to nekdo zkopíruje, øádnì oznaèit že to není jeho dílo a napsat pravého autora, jinak bych to zakázal úplnì, at to píše každej sám ...
Jednu zkušenost jsem s tím mìl, na tipovani.cz, zkopíroval jsem tam kdysi svou analýzu do sekce ANALYZY, a ta byla následnì komentována takovým nehorázným zpùsobem, že JSEM JU ZKOPIROVAL Z PROFISAZKARE a jinými hrubšími slovy..., dali mi presny link na tu analyzu na profim, odkud jsem to mel sprostì zkopirovat (to jeste nebyl profi uzavøený), no a na co se nepøišlo, autorem analyzy na profim jsem byl já :) ... no comment

to jsou mi veci, ty jsi takovy zlocinec, ze kopirujes svoje prispevky, to jsou mi ale veci :roll: :lol: rozhodne je to roztomila story :)

jak rikam, ja to kopirovani beru s nadhledem, ale kdyz uz to delaji, tak aspon pod to napsat, hele, toto napsal ten a ten, je to z toho a toho mista .. protoze kdyz to nedelaji a vydavaji za svoje, zapominaji na to nejhlavnejsi poslani tech analyz, ze to ma pomahat druhym a ne ukazovat, jak je dobrej analytik a jak se vyzna 8) .. a prave v tomto je asi ta nejvetsi hnusarna celyho toho cinu , ze tem lidem nejde o to pomoci jinym :roll:
Johnny.Rebel
Host
Host

Příspěvekod OMÄNBIIK » pon kvě 09, 2005 12:08

zajimalo by me co je tohle za prudkou vec:

rebel píše:...urciteho sazkarskeho etickeho kodexu...

kde se to da, johnny, sehnat? jeste nikde jsem to nevidel a rad si to prectu...mam ale takovy neblahy pocit, ze zadna pravidla nejsou, takze kde nejsou zakony neni ani zadny prohresek - nemuzes porusit neco co neexistuje...

ale maybe by to stalo za zkousku neco takoveho napsat a nechat si to schvalit radou "dospelych sazkaru"
akorat se obavam kdo by tu pak zustal...kdo z vas si muze dat ruku na
srdce a rict ze nikdy neudelal nic spatneho?
(uplne vidim jak jste pri cteni textu zklopili oci .)
OMÄNBIIK
Host
Host

Příspěvekod bobos » pon kvě 09, 2005 12:22

OMÄNBIIK píše:zajimalo by me co je tohle za prudkou vec:

rebel píše:...urciteho sazkarskeho etickeho kodexu...

kde se to da, johnny, sehnat? jeste nikde jsem to nevidel a rad si to prectu...mam ale takovy neblahy pocit, ze zadna pravidla nejsou, takze kde nejsou zakony neni ani zadny prohresek - nemuzes porusit neco co neexistuje...

Sorry, ja ho tez nikdy necetl a myslim si, ze je nemoralni kopirovat neci analyzy a pak s nima "slavit" uspech...to je snad v ramci lidske slusnosti takze netreba to vydavat knizne... :lol:

OMÄNBIIK píše:ale maybe by to stalo za zkousku neco takoveho napsat a nechat si to schvalit radou "dospelych sazkaru"
akorat se obavam kdo by tu pak zustal...kdo z vas si muze dat ruku na
srdce a rict ze nikdy neudelal nic spatneho?
(uplne vidim jak jste pri cteni textu zklopili oci .)

Ja nikdy neokopiroval neci analyzu a nenabizel ji nekomu jako sve dilo, oci jsem nezklopil. Ale ty zrejme nemas ciste svedomi, ze? :twisted:
bobos
Host
Host

Příspěvekod nedo » pon kvě 09, 2005 12:26

Ano - a to je pøesnì ten problém. Bohužel spousta lidí uvažuje jen v tìchto mantinelech

OMÄNBIIK píše: ... kde nejsou zakony neni ani zadny prohresek - nemuzes porusit neco co neexistuje...

Už chybí jen napsat že co není zakázáno, to je povoleno...

Já osobnì si myslím že jsou vìci, které nemusí být napsány, ale které se rozumí jaksi samo sebou. Je to prostì jen o vzájemné slušnosti, o respektování jeden druhého... Je to prostì ten nenapsaný sázkaøský kodex, který zmiòoval Johnny.Rebel.
Nechci tím øíct, že jsem nìjaký Mirek Dušín který nikdy nic neporušil - bavíme-li se o osobním životì.
Ovšem sázení má svá urèitá pravidla - a pøestože nejsou napsána, tak existují. A pokud je nìkdo porušuje, tak je to z mého pohledu vìc neomluvitelná.
Proto já sám za sebe plnì souhlasím s tím, co Johnny.Rebel napsal.
0,5/10-zkouska
1/10-small
2/10-middle
3/10-big
3,5 and more/10-extraordinary
nedo
Host
Host

Příspěvekod OMÄNBIIK » pon kvě 09, 2005 13:23

bobos píše:Ja nikdy neokopiroval neci analyzu a nenabizel ji nekomu jako sve dilo, oci jsem nezklopil. Ale ty zrejme nemas ciste svedomi, ze? :twisted:

umim se podivat do zrcadla a vim, ze nemam ciste svedomi, s klidnym svedomim to ale priznam...sazkarem se clovek nerodi, ale stava, i tak jsem se jim stal ja...nez se tomu stalo, potreboval jsem cerpat rozumy ostatnich, opisoval jsem tipy, z ruznych for jen cerpal a nic nedaval a ucil se...tak to bylo...bylo pro me snazsi jit cestou ve snehu kde uz byly stopy vyslapane, nez se sam brodit po pas v zaveji...

jako zneuziti beru to, ze projdes par for a ze vseho si udelas sice nazor svuj ovsem jen posbirany a zprumerovany z rozumu jinych...

kdybys ty, bobosi, nevyuzival znalosti jinych sazkaru, pak bys tu na profisazkari nepotreboval mit nick...to zaprve....

jestli si za vsechno co do ted umis muzes jen a jen ty sam, pak chlape klobouk dolu...ja jsem k tomu ostatni do jiste miry vyuzil...je to male procento, ale urcite tu je...

ted mi to bobosi rekni jeste jednou...nikdy v zivote jsi nedostal kvalitni info a nedal ho dal aniz bys predem upozornil toho komu to davas slovy tohle mam od pana xy a s jeho laskavym svolenim...?
OMÄNBIIK
Host
Host

Příspěvekod OMÄNBIIK » pon kvě 09, 2005 13:35

nedo píše:Ano - a to je pøesnì ten problém. Bohužel spousta lidí uvažuje jen v tìchto mantinelech

vis, nedo, mas urcite pravdu, ze lidi jsou omezeni na urcite mantinely, ale kazdy si muze zvolit svou cestu jakou pujde...dam priklad: kdybych ja delal svoje forum udelal bych si sve mantinely, zcela jasne bych napsal co se smi a co se nesmi podle sebe a komu by to nevyhovovalo ten by do klubu nesel

vy jste si zvolili tu cestu, ze do toho pujdete tak jak to je - bez pravidel...prijde mi ted nelogicke brecet nad svetem, ktery jste si sami zvolili...

moje rada je, komu se to nelibi, ze mu treba nekdo kopiruje texty a vysava informace at s tim dela vic nez to, nez ze tu bude brecet a moralizovat na chatu...za vsechno si totiz muzete sami...
OMÄNBIIK
Host
Host

Další

Zpět na Chat a pokec