Etika a férovost mezi sázkari

Moderátor: Moderátoři

Příspěvekod OMÄNBIIK » pon kvě 09, 2005 13:39

dam jeste jeden priklad pro lepsi pochopeni, podle me to je stejne jako kdyz nechas za barakem na parkovisti auto, otevrene a navic s klickem v zapalovani a pak se druhy den divis, ze ti ho nekdo ukradl...
OMÄNBIIK
Host
Host

Příspěvekod Johnny.Rebel » pon kvě 09, 2005 13:42

OMÄNBIIK píše:zajimalo by me co je tohle za prudkou vec:

rebel píše:...urciteho sazkarskeho etickeho kodexu...

kde se to da, johnny, sehnat? jeste nikde jsem to nevidel a rad si to prectu...mam ale takovy neblahy pocit, ze zadna pravidla nejsou, takze kde nejsou zakony neni ani zadny prohresek - nemuzes porusit neco co neexistuje...

ale maybe by to stalo za zkousku neco takoveho napsat a nechat si to schvalit radou "dospelych sazkaru"
akorat se obavam kdo by tu pak zustal...kdo z vas si muze dat ruku na
srdce a rict ze nikdy neudelal nic spatneho?
(uplne vidim jak jste pri cteni textu zklopili oci .)

ten kodex byl myslen jako takova metafora, priste to dam do uvozovek, aby to nahodou nekdo nebral doslova :D

ale musim uznat, ze mas super pristup k vecem a zivotu, co neni psano, tak to je dano :lol: .. de facto nikde neni psano, nikde neni zakon, ze se lhat nema, ale presto vetsina lidi vi, ze to je spatny a nedela to (neber to zas doslova , pls) :wink: a tak je to se vsim , je plno veci, ktere nejsou zapsany do pravidel a zakonu, ale presto normalni , zdrave soudny clovek vi, co je spatny , aniz by mu to musel nekdo zakazovat a podle toho se poznav vyspely a inteligentni clovek 8)
Johnny.Rebel
Host
Host

Příspěvekod kali » pon kvě 09, 2005 13:44

Toto tema zalozil Johnny.Rebel jako reakci na to, ze se v sazkarskem svete mnozi kopirovani (respektive doslovny preklad) cizich tipu a vydavani jich za vlastni. Nic vic, nic min.

kdybys ty, bobosi, nevyuzival znalosti jinych sazkaru, pak bys tu na profisazkari nepotreboval mit nick...to zaprve....

bobos pridava na toto forum svoje vlastni nazory a proto tu ma nick. Nikdo tady netvrdi, ze navzajem nevyuzivame tipu ostatnich members... od toho forum je

Klicova myslenka byla ta, ze neni zrovna 2x sympaticky fakt, ze nekdo udelala ctrl+c na jednom foru a ctrl+v na druhem foru a ukradenou analyzu vydava za vlastni
0,5 unit zaklad, 1 unit vyssi med/big, big nebude
kali
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Johnny.Rebel » pon kvě 09, 2005 13:45

to ONANBIIK

ajééé, dalsi chytrolin, to tu teda chybelo :roll: :lol:
Johnny.Rebel
Host
Host

Příspěvekod nedo » pon kvě 09, 2005 13:47

Tak jako vìtšinou - byla tu otevøena široká diskuse na jedno konkrétní téma - a zvrtne se to v útoky tipu

OMÄNBIIK píše:vy jste si zvolili tu cestu, ze do toho pujdete tak jak to je - bez pravidel...prijde mi ted nelogicke brecet nad svetem, ktery jste si sami zvolili...

moje rada je, komu se to nelibi, ze mu treba nekdo kopiruje texty a vysava informace at s tim dela vic nez to, nez ze tu bude brecet a moralizovat na chatu...za vsechno si totiz muzete sami...

Prostì absolutní nepochopení toho o co tu jde a snaha za každou cenu kritizovat tvùrce tìchto stránek.
Je to smutné, svým zpùsobem Tvùj pøístup k životu a k sázení lituji - ale respektuji to.
Mohu udìlat jen to, že toto téma už radìji neotevøu, protože když se náhodou opìt nìkdo pøihlásí k tomu že krást cizí analýzy je špatné, tak tu nìkdo zaène psát nìco o breku a podobnì.
:cry:
0,5/10-zkouska
1/10-small
2/10-middle
3/10-big
3,5 and more/10-extraordinary
nedo
Host
Host

Příspěvekod Johnny.Rebel » pon kvě 09, 2005 13:56

OMÄNBIIK píše:
nedo píše:Ano - a to je pøesnì ten problém. Bohužel spousta lidí uvažuje jen v tìchto mantinelech

vis, nedo, mas urcite pravdu, ze lidi jsou omezeni na urcite mantinely, ale kazdy si muze zvolit svou cestu jakou pujde...dam priklad: kdybych ja delal svoje forum udelal bych si sve mantinely, zcela jasne bych napsal co se smi a co se nesmi podle sebe a komu by to nevyhovovalo ten by do klubu nesel

vy jste si zvolili tu cestu, ze do toho pujdete tak jak to je - bez pravidel...prijde mi ted nelogicke brecet nad svetem, ktery jste si sami zvolili...

moje rada je, komu se to nelibi, ze mu treba nekdo kopiruje texty a vysava informace at s tim dela vic nez to, nez ze tu bude brecet a moralizovat na chatu...za vsechno si totiz muzete sami...

myslim, ze tu nikdo nebreci ani nemoralizuje, jde jen proste se zamyslet a pozastavit nad urcitymi jevy a eventualne si vymenit zkusenosti .. moc slovickaris a chytas se za kazdy slovo , coz mi pripomina par jistych typku, co tu byli uz drive :) .. jedna je vec provokovat a rypat, druha vec je byt platny a pomahat, no a ja bych se radeji snazil o to druhy, vzdy s tim clovek dal dojde :wink:
Johnny.Rebel
Host
Host

Příspěvekod OMÄNBIIK » pon kvě 09, 2005 14:32

Johnny.Rebel píše:to ONANBIIK

zapojil jsem se do diskuze jen proto, ze mam omezeny pristup do fora a tohle je jedna z mala sekci kam muzu psat. muj nazor je ten, ze si chranim svoje informace a co nechci, aby mohlo byt zneuzito tak nepisu na verejne forum, pokud uz neco napisu na verejne forum vzdavam se tim jakychkoliv prav...at si s tim dela kdo chce co chce...tohle nemuzu ovlivnit a je mi tedy jedno jestli se pod to na cizim foru nekdo podepise - davam to tam, protoze si nepotrebuju honit triko, ale chci pomoct ostatnim - cim vic lidi se informaci dozvi tim lip...
OMÄNBIIK
Host
Host

Příspěvekod hobbybet » pon kvě 09, 2005 14:36

Johnny.Rebel píše:to ONANBIIK

Myslím, že mnozí pochopí ..... PEX
hobbybet
Host
Host

Příspěvekod luboo » pon kvě 09, 2005 19:20

OMÄNBIIK píše:
rebel píše:...urciteho sazkarskeho etickeho kodexu...

kde se to da, johnny, sehnat? jeste nikde jsem to nevidel a rad si to prectu...mam ale takovy neblahy pocit, ze zadna pravidla nejsou, takze kde nejsou zakony neni ani zadny prohresek - nemuzes porusit neco co neexistuje...

len by som rad vedel, ci potrebujes mat niekde napisane, ze napriklad mas podrzat dvere inemu cloveku, ktory prave prechadza tymi istymi dverami, alebo kde je napisane ze netreba zostat sediet v autobuse ked nastupi stary clovek, ze treba raz za cas kupit (odtrhnut) kvetinu pre svoju matku, manzelku, ... , ze treba podakovat, ked Ti niekto nieco da ... a spusta inych veci tykajucich sa slusneho spravania, ktore by malo poznat uz male dieta. Tiez sa jedna o urcity eticky kodex, ktory ludia dodrzuju preto ze chcu, nie preto, ze musia. Tiez ho nikde nezozenies a nikde to priamo nie je napisane. Ja osobne sa citim lepsie, ked sa ludia ku mne spravaju slusne a fair. Preto sa snazim o to iste (viac ci menej uspesne). Na ine fora nechodim a teda som zatial nenasiel ziadny svoj prispevok skopirovany, ale asi by ma nastvalo, keby som videl pod svojou pracou (akokolvek strucnou alebo obsiahlou) podpis niekoho ineho.

Toto bol moj prvy a zaroven posledny prispevok k tejto teme (lebo by mohla byt nekonecna).
luboo
Host
Host

Příspěvekod OMÄNBIIK » pon kvě 09, 2005 20:59

luboo píše:...Tiez sa jedna o urcity eticky kodex, ktory ludia dodrzuju preto ze chcu, nie preto, ze musia. Tiez ho nikde nezozenies a nikde to priamo nie je napisane. Ja osobne sa citim lepsie, ked sa ludia ku mne spravaju slusne a fair. Preto sa snazim o to iste...

http://chovani.unas.cz/

mozna te to prekvapi, ale zasady spolecenskeho chovani v ceske republice vydany jsou, tudiz je sezenes a je to vsechno primo napsane; uci se podle nich treba i na zakladni skole...

ale o to ted nejde, tady jde o to jestli chceme mit pravidla i mezi sazkari "jak se spravne chovat na internetu", pokud jde o me ja pravidla mit chci a klidne se pokud by to melo mit smysl pricinim o to, aby jednou napsany byly - a to myslim zcela vazne, myslim, ze je to velmi dobra myslenka a mozna by ji uvitalo vic lidi...

ma jeste nekdo zajem polozit zakladni sazkarsky eticky kodex?
muzete me kontaktovat soukromou zpravou - dame hlavy dohromady a ukazeme kopirovacum, ze tohle se nedela...bude to i cesta pro zacinajici sazkare - proutek je treba ohybat dokud je mlady...
OMÄNBIIK
Host
Host

PředchozíDalší

Zpět na Chat a pokec