Já myslím, že co se týèe tìch sporù co byly mezi ním a Poborským je zbyteèné nìkde mluvit. A i k tomu má urèitì pokyn od vedení klubu...
Já jsem si s velkým zadostiuèinìním pøeèetl Tvùj pøíspìvek,
Italo7 - a jsem velmi rád že se svým pohledem na tuto vìc nejsem sám.
Jinak co se týèe toho tlaku na hráèe a trenéra - to si asi nikdo na tìch tribunách neuvìdomí. Drtivá vìtšina z tìch lidí neví o Spartì nic víc než to, co jim pøedvedou na høišti jednou nebo dvakrát týdnì bìhem devadesáti minut. A co se zbytku týèe, tak jsou masírovaní jen rùznými prohlášeními pánù Vízkù pøípadnì jiných alkoholikù, nebo èlánky z rùzných médií s vìtším èi menším vlastnickým podílem pana Koš?ála.
Já rozhodnì nejsem Spar?an (spíše naopak - Spartu jsem nikdy nemìl rád), ale dívám se na ni jako na èeského zástupce v Lize Mistrù a z této pozice mne tedy zajímá jak celá tato situace skonèí. Já sám za sebe si myslím, že co se hry Sparty týèe jsou ty tøi možnosti vysvìtlení :
1. Taktické pokyny trenéra Høebíka jsou špatné a on tým tedy na zápasy pøipravuje nedostateènì. V tom pøípadì by to byla chyba trenéra.
(Ovšem tomu samozøejmì nemùže vìøit nikdo, protože po této stránce je myslím pan Høebík v našich pomìrech jedním z nejlepších.)
2. Taktické pokyny trenéra Høebíka jsou správné, ale hráèi je neplní úmyslnì.
(K této variantì se pøikláním já a v tom pøípadì asi nezbývá než aby situaci vyøešilo vedení klubu - protože to už je nad trenérskou pravomocí. Pro fotbalisty nejcitlivìjší je, když se jim sáhne na peníze - a to by teï mìlo v PODSTATNÉ míøe nastat. A potom pøípadnì to øešit dál - možná bude nutná návštìva vedení klubu z Bratislavy v Praze a posezení vedení + trenéøi + hráèi s konkrétními návrhy jak tu situaci vyøešit.)
3. Taktické pokyny trenéra Høebíka jsou správné, ale hráèi je nejsou schopni pochopit, protože jsou pro nì moc složité
(Tato varianta se na pár místech také objevila. Ovšem hráèi, kteøí fotbal hrají od dìtství a momentálnì hrají ve špièkovém klubu, navíc všichni s reprezentaèními ambicemi - tam bych tuto variantu prostì vylouèil. A i když jsem nebyl osobnì pøítomen na žádném z tréninkù Sparty pod vedením trenéra Høebíka ani na žádné pøedzápasové taktické poradì - na rozdíl od hodnì lidí ze zdejšího fóra, kteøí na trenéra Høebíka plivou, což jistì neèiní bezdùvodnì ale právì na základì zkušeností z tréninkù èi porad - tak jsem pøesvìdèen o tom, že pøípadné nejasnosti øeší na místì. Tedy tak, že pokud hráè nerozumí, tak se zeptá a je mu vše vysvìtleno. Klidnì i pìtkrát. Pokud se hráè nezeptá, tak trenér pøedpokládá že všemu je porozumìno. Pokud ale hráè nerozumí a pøesto se nezeptá, pak je to stejný pøípad jako v bodì 2.)
Možná existuje ještì i nìjaké jiné vysvìtlení toho, proè hráèi Sparty nyní hrají jak hrají (i když podle zápasového reportu i pøes atmosféru kterou jim vytvoøili spar?anští "fanoušci"dnes prý nebyli horším týmem - ale to by spíš napsal oèitý svìdek
Italo7), ale mì jiné nenapadá.
Prostì buï neumí (což snad vylouèíme všichni - spar?ani i nespar?ani) nebo nechtìjí...