-------------------------------------------------------------
Vèera nic:
Acasuso J. - Štìpánek R. 4:6 5:7(5) , tip 1 , kurz 1.55
Yan&Zheng - Harkleroad&Mattek 6:1 6:3 , tip 1 , kurz 1.30
Synottip, výsledný kurz 2.02, vklad 420 Kè, ztráta vèetnì MP 457 Kè
Bank: ÈR ( 7 172 Kè ), internet ( 35.15 Eur / - 104.03 USD / 1 498 Kè )
Rozhodoval jsem se mezi Acasusem /vs. Štìpánek/ a Robredem /vs. Anèiè/. Jak už tomu v podobných situacích bývá, zvolil jsem špatnì.
Øeknu to asi takhle: "Kdybych to byl býval vìdìl, tak bych sem byl nechodil..." /slavná vìta z filmu Knoflíková válka/.
Volnì upraveno: "Kdybych vìdìl, jak mizernì bude v semifinále Acasuso hrát, nikdy bych na nìj nevsadil".
Acasuso zaèal podávat, udìlal dvì dvojchyby, gem ztratil a pak už si každý hráè podržel svùj servis. První set vyhrál Štìpánek 6:4. Druhý set byl ještì vyrovnanìjší než první. Acasuso mìl jedinou velkou šanci na break v polovinì setu, kterou trestuhodnì nevyužil a došlo na tiebreak. V nìm vedl Radek už 5:2, ale Acasuso dokázal náskok snížit na 4:5 a poté pøi soupeøovì dvojchybì dokonce srovnat na 5:5. Následnì Radek zvýšil na 6:5 a šel podávat Argentinec - udìlal však chybu, zahrál nedùraznì obýhaný forhend a Štìpánek do odkrytého dvorce v pohodì zahrál vítìzný úder.
Acasuso Štìpánkovi postup do finále maximálnì usnadnil. Mimo skvìlého servisu nemìl co nabídnout. Neuvìøitelné množství míèkù konèilo buï v síti nebo v autech. Nešly mu prohozy, prostì nic. Jen s køeèovitým úsmìvem chodil po kurtu, kroutil hlavou a smìrem k divákùm každou chvíli prohodil pár slov - nìco ve smyslu: "Prostì mi to dnes nejde".
Radka musím za pøedvedený výkon pochválit. Hrát disciplinovanì, maximálnì se soustøedil na hru, pøestal dìlat šaškárny a poskoky. Bylo vidìt, že má Argentince dokonale pøeèteného, držel ho u zadní lajny v delších výmìnách a poté neèekanì zahrál naprosto pøesné kra?asy za sí?, které se nedaly dobìhnout. Rovnìž dominoval i na síti. Vyhrál zaslouženì, ikdyž Acasuso mu výhru obrovským množstvím nevynucených chyb maximálnì ulehèil.
Co øíci k dnešnímu finále mezi Štìpánkem a Robredem?
Osobnì se domnívám, že dosud pøedvádìná Radkova hra na Robreda staèit nebude, ale vsázet Španìla za 1.40 nehodlám. Acasuso vèera svým velmi špatným výkonem pøišel o finále. Pøesto byl schopen držet se Štìpánkem vyrovnaný krok a kdyby neodflákl tiebreak, mohl možná ve 3.setu zápas otoèit a dnes být na Štìpánkovì místì.
Já si finále vychutnám u televize. Buï za velmi malý vklad na Štìpánka u Pinnacle /3.240/ nebo s nìjakou doplòkovou sázkou. Nejrozumnìjší variantou se jeví livebetting. Finále se hraje na tøi vítìzné sety a možné je cokoli. V každém pøípadì budu Radkovi držet palce pøi jeho nejdùležitìjším zápasem v životì.