tak Hewitt mi krásnì zazelenal tiket a tak mì ani nevadilo, že Tommy vèera nedotáhl pátý set do vítìzného konce, pøesto jsem zatím ještì poøád v minusu cca 2000Kè, èili do konce Wimbledonu poøád dost a dost práce
.. a tak se hned do toho pustíme a prohlídnem si nabídku
GB nabízí pouze Wimbledon a chall nechává stranou, což mì pøíliš netoèí, stejnì jsem tento týden dané turnaje nesledoval (to až ted v ten následující týden) a tak nemám pøehled o hráèích atd, a navíc mì pøijdou všechny zápasy hodnì neèitelný
to se ale nedá øíci o Wimbledonu, kde v dnešní nabídce je plno zajímavých zápasù a vzhledem k tomu, že vèera vypadlo celkem dost favoritù, je celkem možné, že dnešek bude "chodit jak má", vìtšinou to tak aspon bývá
Roddick vs Murray
-pro mì jasná záležitost ve prospìch Andyho .. ten sice letos nehraje zdaleka tak suprovì, jako v letech 2003-04, ale poèkejme si na amer.betony, a pak ho teprv suïme
zatím mì to pøijde jakž takž na pohodu
.. což se ale nedá øíci o Britovi, který vyjmu jednoho turnaje v US prakticky nic poøádnýho nezahrál, až de facto min.týden v Notts se trošku chytil a zahrál aspon to CF a nyní se dostal do 3.k., když vyøadil Massua a Benneteaua, což zas tak super vizitka pro grass není, naopak Amík si máknul a sáhnul na dno proti mimoøádnì hrajícímu Tipsarevièovi (který ve stejné fazonì v Queens vypráskal Murrayho), a poté si potrenoval s Mayerem .. samosebou, že se bude hrát na cntr kurtu, fandové i lajnoví budou tlaèit Murrayho, grass mu jistì sedí, takže Andy má jistì dost výhod, ale Roddick se taky na grassu neztratí, bouølivá atmosfera ho jistì aspon bude poøádnìji motivovat a tìch zkušeností má rozhodnì více, v neposlední øadì Roddickùv dravý, agresivní styl asi nebude moc vonìt Murraymu, což šlo poznat tøeba v zápase s Tipsarevièem nebo Seppim v min.týdnech, kteøí svými udery dostávali hodnì pod tlak Murrayho, který jen vracel a doufal, že to nìjak pokazí .. soudím, že proti Roddickovi Murray nezahraje nijak agresivnì a poøád to bude samý, tj. hra od baseline èi daleko za ní, snaha tlaèit Amíka do výmìn, kde to snad nìjak pokazí anebo se nechá vytáhnout na sít atd .. základem bude i servis, ohlednì Roddicka není co øešit, jisté problémy vidím u Murrayho, který ten servis nemá zas tak super (usp. prv.servisu kolem 50%) a hodnì fiftýnù tedy hraje pøes druhé podání, sice servis mívá slušnì umístìnej, ale pøesto nemá takových kvalit jako tøeba u Rochuse , Agassiho a dalších, a tak vìøím, že Roddick se dostane k nìjakým brejkùm , které snad i využije .. co z toho všeho plyne ?
)
Fish vs Labadze
-o Mardymu není tøeba mnoho psát, a tak se zamìøme na Irakliho, který jak vidno si øekl, že na chíli nebude sázet a fixovat a bude hrát tenis
.. a vida, kam to dotáhl ? už je ve 3.k., poté co prošel kvaldou, z èehož plyne plno vìcí jako tøeba, že si dá na zbytek sezony oraz jako tehdy po tom jeho semifinálovém uletu na masters v Miami
. taky to øíká, že má formu a chut hrát a ukázat tenis.veøejnosti, že je to i tenista
.. v zápasech prokázal hodnì bojovnosti, když v kvaldì dvakrát hrál o bytí a nebytí v tajbrejku , s Peyou otáèel z 1:2 , ale i tak bych øekl, že 3.k. je více dílem náhody a stìstí, nebot co by Soderling, Tipsraviè, Kendrick a jiní dali za takový los jako mìl Labadze (Peya, Gaudio
) .. ted už ale doufám, že tenis.logika bude opìt úøadovat a vyhraje vìtší kvalita, lepší herní projev, každopádnì vìøím, že to bude poøádný boj, kde ale Mardy pøetlaèí Labadzeho .. snad
Nadal vs Agassi
-Rafa už jednou min.rok hrál s Andrem, tehdy ho ve finále na msters v Kanadì porazil..nyní tedy jde o 3.k. , ale je to na Wimbledonu, èili neménì duležitý zápas
.. Andre letos má rozluèku, dosud toho moc nenahrál a když ano, uèasti byly spíše kvuli sponzorùm atd, a sice ted vyøadil Pashanskiho a Seppiho, ale to bych nijak nepøecenoval , zas takoví drtièi na grassu to nejsou
.. naopak Rafa je letos rozjetej jak vlak, a sice hodnì uspìchu bylo na antuce, tak mimo ní to taky nebylo špatný, v hale Marseille to bylo SF, v DUbaji vyhrál turnaj , když ve finále porazil Rogera, na masters v Indiana vypadl v SF, za týden logicky trošku selhal už v 1.k. s Moyou
, no a posl.turnaj mimo antuku byl Queens, kde vypadl ve CF, když skreèoval Hewittovi za stavu 1:1 na sety , což bych nebral moc vážnì, nezapomenme, že v nedìli dohrál finále Rolandu a v utery, stredu a ètvrtek sehrál už zápasy na grassu, jen si to prostì otukal, øekl, že to pùjde a víc nepotøeboval øešit
.. a jak vidno, opravdu to není tørba øešit, kdy zejména s Kendrickem ze sebe vyždímal uplnì maximum, a ukázal boj.ducha a famoznì hrajícího Amíka nakonec pøetlaèil .. nic proti Andremu, ale nechce se mi moc vìøit, že by stejnì mimoøádný výkon podal dnes Andre, obzvlast když Rafa bude jistì hrát hodnì fyzický tenis a pokud Andre dá nìjaký ten set, jsem zvìdav, jak to bude rozdýchávat Andre, protože Rafa to jistì nenechá , aby rupnul 0:3 a tak èím víc setù, tím hùø pro Andreho
.. sice veškerá tenis.veøejnost, sponzoøi (a vìøím, že i sudí) budou jednoznaènì tlaèit ANdreho, na což si ale už Rafa jistì zvyknul z Rolandu a i ze zápasu s Kendrickem
.. vìøím na dravé, vyhecované a bojovné mládí, tady už zkušenosti nebudou stíhat
Ljubièiè vs Tursunov
-tìžko soudit, oba jistì budou držet servisy, pøekvapilo by mì tedy, kdyby se nehrál ani jednou tajbrejk .. ve zkrácené høe je to sice už pak o náhodì, ale pøece jen Ljuba zas tak èasto tajbrejky neprohrává .. zas na druhou stranu Dima nemá zas tak pøesný první servis a tak by tu mohla být možnost dopracovat se k brejkùm, což Ljubovi nedìlalo potíže ani proti servismanùm lopezovi èi Gimelstobovi, ale horší to bylo s jejich využitím (7/36)
.. snad tentokrát už ty brejky bude dávat efektivnìji, zkušenosti, celoroèní fazonu i povrch, to vše mu bude hrát k dobru , navíc kdo by nechtìl uspìt na Wimbledonu,že?
.. to samé ale jistì hraje i pro Dimu, kterému ale chybí ty zkušenosti a jak jsem øekl, trošku tam hapruje servis .. soudím ale i tak, že zápas bude hodnì napínavý, nedivil bych se ani peti setùm a snad mi LJuba udìlá radost a pošle Ivana domù
zaujal mne neèekanì i zápas na MS, kde sázkovky , vèetnì GB , favorizují Anglány, a neøekl bych, že by Portugalci byli takové lamy, spíš naopak mì pøijde, že Angláni více než díky fotbal.umìní jsou tam, kde jsou, díky nebývale hromadì stìstí a sám nechápu, jak mùžou s takovým fotbalem hrát o SF na MS
, no ale to de facto nechápu skoro u každého mužstva
.. pro mì jsou šance na postup stejné, ne - li trošku více vìøím Portugalcùm .. no a i kdyby šance nebyly stejnì vyrovnané, tak celkovì Anglány nemám rád, nemám rád Beckhama, i tu jeho Victorii, nemám rád ani "Otíka", arogantního Ferdinanda, uøvaného Rooneyho, egoistického Ericssona, jejich hrozný pivo, ježdìní vlevo, èaj o páté atd
.. naopak Portugalci jsou mi svou horkou jižanskou krví a temperamentem mnohem více sympatiètí, jako i pøece jen lepším fotbalovìjším dojmem .. hádejte tedy, komu budu fandit a na koho si asi naložím ?
druhý zápas je de facto odvetou za finále ve Francii, a tentokrát doufám, že Brazilci to žaboužroutùm vrátí i s úroky .. dosud se kanárci šetøili a hráli, co potøebovali, tak ted doufám , že poøádnì zaberou , aspon na 110% a roznesou frantíky, kteøí podle mì nemají co dìlat ve CF, ale stalo se, pøejme jim jejich haluzový uspìch, každopádnì stìstí už snad mìli dost a ted už snad jejich pøestárlou zálohu a pomalou obranu ulítají mladí , draví Brazilci
no, tak vidíte, kolik jsem dnes našel zápasù k tipování a ted babo rad, co dál na tikety