tak Wimbledon pøechází do své druhé poloviny a já jsem poøád v minusu a motám se kolem tìch 2 tisíc, nic pøíjemného .. kdyby mi tak šlo tipování, jak mi jde psaní o blbostech a o svých citových výlevech
no, snad èervenec bude novým zaèátkem a lepšími èasy .. dnes mám pøedposlední zkoušky a tak opìt budu muset vytvoøit celodenní tiket bez nìjaký možnosti otáèení , ale pokud se stane zázrak, já tiket trefím a
Petranek80 podá bejzový tiket , nejspíš se nechám inspirovat jeho tipem a otoèím svou výhru, protože je v takovým laufu jako Rafa s Rogerem
ale pojdme na mé tikety .. na programu jsou dnes 4.kola v muž. i žen. singlu, nìjaké ty debly a mixy, opìt tedy udìlám výbìrové øízení .. nejdøív mixy .. moc dobøe si pamatuju z Rolandu na pár
Gonza/DUlko, jak jim to dobøe šlo , no vida a na Wimbledonu hrají spolu znovu, a sice oba už vypadli ze singlu, nìco mi øíká, že v mixu opìt budou chtít dojít co nejdál a vzájemnì se co nejlépe pøedvést, servis mají oba dobrej, return taky, prošli si taky 1.k. , když ve 3 kolech vyøadili pár Skoch/Vanc, no ted ve 2.k. je èeká tvrdší oøíšek pár Bryan/Morariu, kteøí spolu taky leccos nahráli, ale myslím, že to není nic, co by nešlo porazit a ten kurz 2.40 je celkem atraktivní
co mì více zaujalo, je další pár
Zimonjiè/Srebotnik .. oba jsou sice taky už venku ze singlu, ale Srebotnik ukázala v singlu, že má celkem formu a daøí se ji, navíc jsou sehraným a zkušeným párem, který vlastnì nedávno vybojoval titul na ROlandu, no a nyní mají podle mì stejné šance na uspìch, obzvlast když se hraje na grassu, který asi je pro nì lepším porchem než antuka .. pro Krajicek už singly skonèily trošku brzo v 1.k., když nestaèila na Stosur, ale vzhledem k tomu, že v dal.kole by ji èekala Williams, asi se tolik nezlobila, v deblech si jistì muže spravit chut a taky tak i èiní, v žen. deblu s Mirzou je ve 2.k., když pøešly pøes Foretz/Zanetti, v mixu taky ve 2.k., když v tajbrejcích pøetlaèila s krajanem Wassenem pár Parrott/Peng ... soudím, že oba páry budou mít chut hrát a budou bojovat, ale sehranost a deblová síla, vyzrálost a pøece jen i forma je na stranì S+Z
ženský debl mì vùbec nezaujal, a tak si nechám zajít chut a enbudu se do nièeho tlaèit .. v muž. deblu mì zaujalo jen
Santoro/Zimonjiè hraje proti Sa/R.Delgado .. S+Z pøešly pøes páry KOhlschreiber/Tursunov (3:0) a dom.div.kartu Goodall/Hutchins (3:1), Sa/Delgado vyøadili v pìti setech pol.pár Fyrtenberg/Matkowski, což jistì pøekvapilo nejednoho èlovìka , no a ve 2.k si pak poradili s Fleishman/Smeets .. Sa je znám, že si rád zahraje debla, ale nechce se mi vìøit, že by na grassu tito dva pøíliš nesehraní hráèi odvedli natolik skvìlý výkon, který by pøetlaèil S+Z, obzvlast když Fabrice má celkem formu a po nevydaøeném singlu by si chtìl spravit chut aspon v deblu, navíc jde o Wimbledon,že?
Dementieva vs Perry
-Dementieva je sice v posl.dobì hodnì divokou a nestabilní hráèkou, ale na ty velký turnaje se vždy dovede dát nìjak záhadnì dohromady a hraje hezký a bojovný tenis .. pøed turnajem si otukala grass v Rosmalenu, kde vypadla po boji ve CF s pozdìjší vítìzkou Krajicek .na Wimbledonu se ji daøí tak nìjak pul na pul, vždy se tady dokázala dostat do toho 3.k. nebo 4.k., ale pak nìjak už nemohla zlomit to prokletí, když loni ji zastavila Myskina, pøedtím Serena èi Henin, no dnes má jedineènou možnost se poprve dostat do CF , pøece jen Perry je mnohem hratelnìjší hráèkou, navíc cestu do 4.k. nemìla Jelena vubec lehkou, když musela postupnì pøejít pøes Mirza, Shaughnessy a Lichovcevu, a že to zvládla napovídá, že asi na turnaji hraje v dobré pohodì .. otázkou bude, zda se ji povede trošku zapomenout na ten komplex a bude dál pokraèovat ve svém výkonu tak, aby si zahrála vytoužené CF
-Perry mùže být více než spokojena s tím, kde je, pro ní po výhøe na turnaji ve Vegas jde o další zatím nejlepší výsledek .. sice letos krom uvod.turnaje v Sydney, Vegas pøíliš nezáøila, ale na grass chytila dobrou formu a pohodu, když v Eastbourne prošla kvaldou a vypadla ve 2.k. s Lichovcevou, nyní na Wimbledonu už je ve 4.k., ale nutno dodat, že s velkou dávkou stìstí, jednak na los, jednak v 1.k. s kvalifikantkou Barrois si prožila klinickou smrt, když odvracela tusím i MP a nakonec ve 3.setu soupeøku pøetlaèila 86 , ve 2.k. pak mìla taky relativnì jednoduchého sopeøe, další kvalifikantku South, no a ve 3.k. pak vyøadila Bammer
resumé : - ruská hráèka je jistì favoritkou duelu, navíc v turnaji mìla mnohem tìžší soupeøky, které ji více provìøily, zas na druhou stranu Perry se jistì bude chtít vytáhnout na favoritku a zahraje své maximum .. obì jsou ve formì, obìma bude celkem sedìt povrch, pøesto více mám Jelena, kde snad zlomí to prokletí 4.k.
další konstantu si dám jako
Clijsters, jednak ji mám rád, líbí se mi, fandím ji a jednak prostì Radwanska na ní nemá, aspon zatím, vìøím, že pokud si udrží výkonnost a bude s pøibývajícími roky narùstat, že èasem Kiminku bude hodnì trápit a i porazí, ale prozatím to nevidím jako reálnou možnost, obzvlast na grassu
tak a jdem na to nehlavnìjší - mužský singl .. nedjøív nìjaký konstanty, které odbudu struènì ..
Nadal si jistì poradí s Labadzem, který je jistì v laufu, vždyt z kvaldy došel už do 4.k. (v deblu s Vemièem taky prošel kvaldou a je už ve 2.k.), ale na druhou stranu v 1.k. Peya, pak Gaudio, ve 3.k. pak pøišla skreè Fishe, myslím, že Irakli si už vybral dost stìstí a že je na èase konèit a louèit se, Rafa má slušnì rozjetou cestu až do finále, Roddick i Ljuba jsou out a ostatní hráèi nejsou tìmi, kteøí by dokázali zahrát stabilnì a hlavnì se vyrovnat s Rafovou houževnatostí , snad jen Baghdatis èi Hewitt , no a stopro jeden z tìch dvou do SF vypadne
.. Nadal si je jistì toho vìdom a je to pro nìj jedineèná možnost ukázat tenis.veøejnosti, že není jen antuk.králem .. jen zranìní anebo tlaky gruzijské sázkaøské mafie udìlají vítìze Labadzeho
Hewitt vs Ferrer
-jako fanda Lleytona nemùžu tipovat nic jiného než jeho výhru, to je více než jasné, už jen proto, že Ferrera má na black-listu a jsem na nìj celkem alergický pro své výstøelky a odfláknuté zápasy, kterých má na svým kontì pomìrnì dost .. David se jistì bude chtít vytáhnout proti favoritovi Hewittovi, bude bojovat jako lev a o každý fiftýn se svede boj .. Hewitt ale patøí ke grassu jako David k antuce , navíc je Lleyton ve slušné formì a pohodì, turnaj už vyzkoušel Hewittovo nasazení a prošel si tìžkou zkoškou s Leem, takže nyní už to bude v pohodì .. jako vždy lleyton nemá dobrý první servis (usp. kolem 50%) , ale ze 2.servisu zatím má 60% usp. což je slušné , navíc navíc ve tøech oderhraných zápasech mu vzali jeho soupeøi jen 4krát servis a dopracovali se k celkovým 13 brekùm, co mì celkem zaujalo, že má sice už 12 dvojchyb, ale na svoje pomìry i celkem dost es (46) .. nemusím dodávat, že Lleytonova síla je v pohybu, rychlosti a høe od baseline, a samosebou na returnu (bilance brajkù za tøi 3 zápasy 17/44) .. Ferrer pøešel pøes krajana G.Lopeze, Stadlera a zejmena pøes Gonzu, kde otáèel z 0:2 a znovu se tak potvrdilo, že Gonza prostì neumí udìlat ten posl.krok a že po velkém zápase zahraje slabší .. Ferrer si tak už splnil svoje maximum a nyní muže jen získat .. což je jistì pro nìj velké psychické plus, na druhou stranu Lleyton je hodnì namotivovaný .. co je zajimavé, pùjde o jejich první duel
Anèiè vs Djokoviè
-k Supermariovi není co dodat
, Wimbledon je jeho turnaj, grass jeho povrch, Goran Ivaniševiè je jeho vzorem, motivace k zápasu a turnaji je více než jasná .. navíc je v dobré formì a laufu a aby toho nebylo málo, utká se Mario se Srbem, což jistì bude mít i trošku jiný nádech, když zejména Chorvaté si na takové vìci dost potrpí
, navíc Mario má co vracet Djokovièovi za lonské vyøazení na US open .. na turnaji si taky prošel tìžkými chvílemi, když Almagro i Wawrinka hodnì zlobili, naopak Sanguinetti posloužil jako dobrý sparing .. u Maria je duleižtý servis, ten mu zatím v zápasech vychází, usp prvního servisu nìco pøes 60% (využítí pak témìø 80%) napovídá, že není tak snadné ho brejknout a není divu, když využití 2.servisu má kolem 60% , za vše je pak výmluvný fakt, že jen dvakrát ztratil servis a soupeøi se dostali jen k 10 brejkùm (sám se pak dostal k bilacni brejkù 12/37) , sice má celkem dost dvojchyb (9), ale to kompenzují esíèka (47) .. duležitá je i hra na síti, tam jak asi nikoho nepøekvapí, chodí Mario hodnì èasto (92/183 = 53%), jak vidno, není to ideální využití, ale vzhledem k té kvantitì to zas tak strašné není, prakticky jen Mirnyj chodil více na sít než Mario
-Djokoviè je sice více antukáøem , ale už loni ukázal, že grass mu není cizí, když prošel kvaldou a vypadl ve 3.k. s Grosjeanem .. letos se tedy o kolo zlepšil a jistì není bez šancí na vylepšení svého dosavadního nej.výsledku , už jen proto, že letos se mu opravdu daøí a zaèíná se rýsovat nová jugoslávská tenis.nadìje .. uvidíme tedy , jestli zopakuje CF z Rolandu anebo se zastaví tìsnì pøed ním, no zatím ejho jízda je spanilá, prakticky jen Južnyj dokázal vyhrát set, Robredo ani Goldstein se na to nezmohli .. Djokoviè hodnì tìží ze své pøesné a trpìlivé hry, kdy sice nemá tolik winnerù, ale ani chyb a tak je na bíle dni, že nechává své soupeøe utpoit ve svých chybách anebo je zatlaèí do defenzivy, která si vynutí nìjakou chybu .. jinými slovy uplnì jiný styl než má Mario .. co je slabinou Djokovièe, je jeho servis (jako u každého antukáøe), první mu sice chodí podobnì jako Mariovi, ale využití 2.servisu má jen kolem 50%, což už dává velké šance na brejky, to ale kompenzuje kvalitním returnem
resumé : - forma , rozehranost i herní pohoda budou jasnì na stranì Maria, stejnì jako povrch, který je šitý na míru pro jeho servis/volej .. pro Novaka mluví pozice outsidera, vzáj.bilance i jeho defenzivnìjší pojetí hry .. na druhou stranu se servisem je na tom líp Mario, který bude mít jistì více možností k brejkù a bude jen záležet, jak s tím naloží
no a to je vše, co mne zaujalo , možna si dám ještì psycha Baghdatise , kurz je fajn a já mám prostì slabost pro emotivní srdcaøe
a jak tedy sestavím tikety?