možná namítnete že nesázím value kurzy, bohužel sázím naprosto stejně.
Jedno nevylučuje druhé
Trh sa mení, situácia sa mení a tam kde bolo value včera dnes už byť nemusí.
Rok je príliš krátka štatistika na to, aby si mohol hovoriť o nejakej kríze. Môžeš porovnávať s predchádzajúcimi mesiacmi ale čo keď je chyba v "ročnom období?" Čo ak nevieš prispôsobiť estimations vývoju ligy a líg ktoré tipuješ. Barcelona proti Getafe nie je rovnaký favorit v 2. kole a v 30. kole. Možno ide do tuhého v danej súťaži alebo naopak je obdobie, kde favorita prehra nemusí až tak mrzieť. Píšeš že kríza trvá 3-4 mesiace. Zrejme hľadáš chybu v sebe, skús hľadať okolo seba
Zajímá mě jakou vidíte budoucnost v sázení?
Vidím ju v ázii
v Európe už je hrozne málo stávkových kde sa dá staviť. Expekt, Unibet, Centrebet. Nie je to tam ľahké. Ja som tento prechod prežíval tento rok resp. posledného pol roka a celkom úspešne.
Ázia je pre mňa ťažká v tom, že nerobí chyby. Ak chceš vyhrať musíš byť proste lepší. Základom bude myslím špecializácia. Pamätám si že mi Temlis vyčítal ešte keď som bol v žiadostiach, že nemám žiadnu špecializáciu. Tipoval som skoro všetko. V Európe mi stačilo štatistika a preview a yield nad 10% nebol problém. Až teraz začínam chápať čo Temlis písal. Ázia proste je neskutočne presná. Anglickú ligu sledujem s čipsami v ruke každú sobotu. V Ázii mám za rok -4% na anglickej lige. Teda skoro presný margin. To svedčí o tom, že s čipsami v ruke už nie som schopný nájsť value tak ako kedysi. Nezmenil som druh čipsov, gauč, telku ani spôsob výberu tipov, ale zmenil sa trh. Zmenila sa konkurencia. Chyba nie je vo mne ale okolo mňa
Na to, aby som urobil nejakých tých 15% v Brazílii to je každý víkend sledovania väčšiny zápasov, sledovanie noviniek, preview, review. Berie mi to strašne veľa času, energie a to je cena za úspech. Osobne si myslím, že v Ázii bez špecifikácie je vyhrávať skoro nemožné.
V čem je to jiné? Vypisují bookmakeři kurzy lépe, hledá se value hůře?
Kurzy vytvára trh a trh sú ľudia. Myslím, že všetko súvisí s limitovaním v Európe. Európsky bookies systematicky odstavujú úspešných stávkarov, ktorí sa zákonite presúvajú do Ázie. Čím viac dobrých stávkarov v Ázii, tým presnejšie kurzy. A Európa tieto kurzy opisuje, preto je to v Európe ťažšie.
V Ázii nevyhrávame na úkor dvackárov. Aj v stávkovaní platia nepísané pravidlá a jedno z nich je, že jediný kto zaručene je ziskový je samotná stávková kancelária. Na to aby mohla byť úspešná musí mať dostatok neúspešných stávkarov. Gamblerov už je asi málo a tak zákonite nemôžme byť všetci úspešní
Musíme viac makať a robiť všetko preto, aby sme sa dostali medzi tú skupinu, ktorá vyhráva. Kedysi na jedného gamblera bolo povedzme 5 úspešných stávkarov. Na 10 dvackárov v Európe bol 1 úspešný. Európa si pvoedala prečo by na 10 dvackárov nemohlo byť 0 úspešných? A tak úspešní prešli do Ázie a na 1 gamblera je zrazu 10 úspešných stávkarov. To automaticky nesedí a tak sa časť úspešných musí zákonite zmeniť na neúspešných.
Keď sme mali to 20. výročie, tak to je to isté ako v komunizme. Tam tiež hovorili o tom že keď budeme makať všetci sa budeme mať dobre. Nikdy sa nebudeme mať všetci dobre a nikdy nebudeme všetci vyhrávať
Je to všetko dostať sa do tej skupiny s prívlastkom "úspešná." To je to čo je čoraz ťažšie. Ak pred pár rokmi stačilo makať na 10% dnes treba na 100%. Ak ani to nestačí treba sa zmieriť s tým, že na to nemám, lebo inak to bude mať zle následky.
Máte taky takovou krizi?
Čo sa týka vyhraných peňazí je to určite najlepší rok v mojej stávkarskej kariére. Yield bol aj lepší, ale to je spôsobené prechodom do ázie. Dúfam že to vydrží.
Neviem či som ti pomohol a otvoril oči
hádam aspoň trochu. To čo stačilo kedysi dnes už nestačí. Je to trh a konkurencia je väčšia. Buď sa uskromníme a budeme hľadať tie value za drobné v Európe alebo v kamenkách alebo sa dáme do boja v Ázii. Súperi sú ale ťažkí
Držím päste všetkým ktorí majú túto krízu, aby sa z nej dostali.GL