Včerejší akovečka znovu udělala radost, když tentokrát jsem klidně mohl vsadit úplně všechno (včetně Almagra s Mertensem), a nemusel jsem se tolik nervovat o výsledek .. snad vyjma Pospisila, který znovu šel do tří setů, ale za ten týden jsem si už na toto u něj zvykl, takže by mě spíš překvapilo, kdyby to vyhrál hladce
Dneska jsou na programu semifinále a v nich je asi nejlepší variantou volit zápasy dle intuice, pocitů, sympatií či naopak antipatií
Isner vs Roddick
-jako dlouholetý fanda A-Roda bych si pochopitelně přál jeho postup do finále, už jen proto, že po těch letošních slabších výsledcích před turnaji na grassu je hezké sledovat, jak se mu začíná výsledkově i herně dařit .. ale soupeře bude mít více než těžkého, neboť Johny pravidelně v USA hraje na vyšší stupeň, navíc si přivezl z Newportu solidní rozehranost, a k tomu hráč Roddickových kvalit trošku více hecne Isnera .. a tak tady nevidím jasné vítěze .. ale přesto by se zde dal tipovat over, bude záležet na vypsané hranici a kurzech
Muller vs Soeda
-druhá semifinálová dvojice je spíš jak z nějakého challangeru, než důstojné obsazení turnaje ATP, ale budiž .. Muller po šťastném postupu přes Fishe nakonec dokráčel už do SF (což jistě ani on sám nečekal před turnajem ), když si včera celkem v poklidu poradil s Ebdenem .. dneska má proti sobě Soedu, kterému nakonec včera Nishikori "daroval" zápas , a tak se Japonec může radovat vůbec se svého prvního SF na turnaji ATP .. dneska ale nečekám tak snadnou jízdu, naopak si myslím, že Japončík narazí, přece jen proti těm servismanům se mu nehraje až tak dobře a Muller má k dobru přece jen lepší potenciál i zkušenosti v rámci turnajů ATP .. kurzy dokonce mírně favorizují Soedu (nejspíš pod vlivem výhry nad Nishikorim), a tak mě to dvojnásob láká směrem k Mullerovi
Almagro vs Monaco
-kurzy celkem silně favorizují Almagra, ale přece jen oba dva jsou kvalitními antukáři, mají k dobru zkušenosti, dobré výsledky z turnajů, jako i letos v rámci antuky se jim slušně daří, oba mají i dobrou rozehranost a herní pohodu, vzájemné zápasy taky nejsou až tak jednoznačné, navíc je tady celkem slušná šance, že se bude hrát skrz počasí na antuce "v hale" .. to vše jsou faktory, které zápas dělají dost vyrovnaným a pro mě osobně nemá až tak jasného vítěze v podobě Almagra .. zápasu se tedy vyhnu, ale budu fandit Monacovi
Čilič vs Haas
-druhému zápasu se už nevyhnu .. o Marinovi jsem toho napsal dost v min.příspěvcích ,a tak jen dodám, že mě chlapík chorvatský zatím dělá radost na těch tiketech .. a protože já rád svoje koně, tak mu bude věřit i nyní .. sice hraje proti probuzenému Haasovi, který už evidentně zapomněl na ten zkrat s Červeňákem z min.týdne , ale i tak budu věřit, že Marin svou formu a herní pohodu potvrdí a zúročí výhrou a postupem do finále .. přece jen jeho styl hry a kvalitní servis by měl platit na Haase, navíc má i dost zkušeností k tomu, aby se dokázal poprat s tím dom.prostředím, které bude hodně tlačit Haase .. kurz je celkem v pohodě, tak proč to nezkusit
Bellucci vs Dimitrov
-oba dva hráči prožívají v posl.týdnech slušný výsledkový boom, ač v případě Bellucciho bych to viděl hodnotnější vzhledem ke kvalitě soupeřů i k předváděné hře .. a právě to je i důvodem, proč budu věřit v to, že si zahraje finále .. ač Dimitrov je z antuky slušně rozehrán, pořád si o něm myslím, že na tomto povrchu je jeho hra nejmíň výrazná .. naopak Bell. preferuje antuku .. k tomu mě přijde i ta výkonnost kvalitnější a lepší než u Dimitrova , což jasně dokazují soupeři a způsob, jakým je porazil Bell .. no, nebudu to prodlužovat , budu mu věřit , už jen proto, že je mi sympatičtější než Dimitrov
Tipsarevič vs P.H.Mathieu
-tak Janko má znovu nakročeno k dalšímu finále na turnaji ATP, ač v případě Umagu to bylo takovou povinností vzhledem k té kvalitě a úrovni jeho soupeřů (nic proti Fischerovi či Hernychovi) .. dneska ho bude čekat asi nejtěžší soupeř v rámci tohoto turnaje - Francouz Mathieu .. ten od skreče na WIM nikde nehrál, a tak je trošku překvapením, že se zde dostal do SF, už jen proto, že neměl dvakrát lehké soupeře (Andrejev, Wawrinka či Gulbis) .. ale dokázal je nakonec přehrát a tak potvrdil, že letos na antuce je mu dobře .. těžko soudit, co předvede v duelu s Jankem .. zde bych řekl, že Srb už nebude nic podceňovat a k zápasu přistoupí zodpovědně, přece jen tady by se mu to už mohlo vymstít, kdyby trošku polevil .. ale v tom kurzu se mě nechce nic tipovat, jako i další tipy mě moc neberou
-zde jdou oba duely mimo mě .. de Bakker sice v posl.týdnech prožívá výkonnostní vzestup a herně se mu daří, což je jen dobře, zaslouží si po té pauze skrz zranění, aby se dostal zpátky do těch míst, kde byl před 2-3 sezonami .. ovšem těžko soudit, zda dokáže porazit Roberta, který sice letos hrál zatím pod psa a spíše objížděl challangery , ale zde na turnaji se shledal s chutí, formou a hned to je znát na výsledku .. kurzy více favorizují Holanďana, no mě šance přijdou pro oba stejné
-vynechám i druhý zápas, Hanescu sice jede jak rozjetý vlak a válcuje kde koho na challangerech v posl.týdnech (není divu, když v žebříčku se propadl tak, že už musí hrát kvaldy na turnajích ATP ), ale přesto pořád si myslím, že ten náročný program se musí dřív nebo později projevit na jeho hře .. dnes hraje proti domácímu hráči,který se taky shledává s dobrou formou a rozehraností, ke všemu je posilněn o uhrání SF, což se mu podařilo teprv podruhé v kariéře, no a před sebou má vůbec první možnost, jak si zahrát finále na challangeru .. nejen kvůli tomu nechá na kurtě duši .. když se k tomu přidá i známější jméno hráče, je jen škoda, že nejsou nějaké hcp nebo overy, protože nečekám snadnou záležitost pro Rumuna
GRANBY
-Pospisil zatím pokaždé ve 3 setech porážel své soupeře, ale jak jsem už psal, i když to nejde, tak vůli , srdíčkem a nasazením to nakonec dotlačil k výhře .. dnes čekám to samé, protože hraje proti kamarádovi, s kterým se už dost dlouho zná, navíc zde na turnaji spolu hrají i debla, kde jsou už ve finálei .. takže to bdue pro oba velmi pikantní duel, kde je zajímavé, že půjde vůbec o jejich první zápas v rámci seniorů .. sázkovky silně favorizují Pospisila, a já jen souhlasím .. Bester letos toho moc nenehrál, když skrz zdrav.potíže se dostal do sezony až koncem března (od loňského června nikde nehrál), od té doby si zkoušel nějaké ty futures či challangery, ale až teprv v Granby dokázal přejít přes úvodní kola .. když to vše dám dohromady, tak snad Pospisil nebude štědrým ke kamarádovi (jako třeba Nishikori ), a naopak potvrdí roli favorita a nasazené jedničky turnaje .. kurz je sice na hraně, ale tak když už jsem hrál Pospisila po celý turnaj, nezradím ho i nyní
-druhý duel jde mimo mě, ale přál bych postup Udomchokovi
POZNAŇ
-Dasnieres se utká o finále s Alundem, a když vidím, jak zatím suverénně poráží Francouz svoje soupeře, napovídá mě to, že se asi shledal s tou formou, s kterou tehdy dobyl i challanger v Ostravě .. Alund sice taky hraje dobře, ale přece jen s těmi soupeři, proti kterým byl favoritem, to se to dobře hrálo .. nyní narazí na soupeře, který je kvalitou trošku jinde než ti dosavadní soupeři, a tak si myslím, že to bude znát i na výsledku .. kurzy jsou kolem hranice 1.70 na Francouze, což stojí za uvážení
-no, a to bych to byl špatným tipérem, kdybych teď přestal věřit svému černému koni turnaje ->Janowiczovi .. ten na turnaji zatím jasně dokazuje, proč tady hraje a že chce být ve finále a uspět v něm .. formu a rozehranost má k dobru, jako i patřičné sebevědomí a kvalitní servis, k tomu i domácí prostředí taky bdue hodně pomáhat .. Rakušan má sice taky dobrej lauf, když v předešlých dvou turnajích se dostal do finále, ale ti soupeři, které tam porážel, všechno byli outsideři, které prostěl měl porazit .. to samé bylo i nyní v Poznani, přesto včera málem padnul s Ignatikem 26 64 76(5) .. když to celé shrnu, kurz kolem 1.50 mě celkem láká a nejspíš si to zkusím
RECANATI
-první duel svede k sobě Bolelliho s Koroljevem .. dva ostřílení výlupci, kteří jsou schopní z toho zápasu udělat slušnou komedii, však taky je zápas stažen z nabídky u čes.sázkovek (ale i u některých zahraničních) .. a tak má ušetřenou práci s psaním a vynechám to
-druhý zápas k sobě svede dva Francouze, kteří se zde utkali loni ve finále, tehdy měl více štěstí Martin, tak uvidíme, kdo dneska bude tím veselejším .. vzhledem k lepší rozehranosti a kvalitě bych to spíše viděl v Sch.,ale přece jen jde o duel dvou Francouzů, co se znají a svou hru staví na servisu, čili se dají čekat tajbrejky, a tam se může stát cokoliv .. když už něco tipovat, tak snad jen over