tak znovu mě o chloupek nevyšla akovka, když Monaco ani jednou nedokázal vyhrát set .. no, ale tak pořád jsme v plusu a tak věřím, že dnešním tiketem se odrazím zas o nějaký ten krůček vpřed .. nabídka je znovu víc než pestrá, tak hurá na to
OH-LONDÝN
-Almagro si to dneska rozdá s Darcisem o postup do ČF .. Španěl je zde právem favoritem, přece jen jeho tenis.kvality jsou úplně někde jinde než u Darcise, navíc když má proč hrát, je to velký bojovník a zarputilý hecíř .. sice se nehraje na jeho antuce, ale loňské i letošní 3.k. z Wimbledonu naznačuje, že není na grassu až tak bezzubým .. Darcis sice už dvakrát vyhrál jako outsider, když zejména výhra nad Berdychem dost šokovala, no myslím, že už štěstí bylo dost a nyní skončí spanilá jízda Belgičana, přece jen před turnajem vyjma Eastbourne nikde moc nevyhrával, navíc vzáj.zápasy jasně mluví pro Almagra .. ten kurz je sice na hraně, ale vezmu si to do hledáčku
-del Potro je v tomto duelu větším favoritem, ač tedy na grassu nikdy tolik nedominoval jako na antuce či amer.betonech .. ale přesto i zde se jeho kvalitní servis a forehand neztratí .. navíc z posl.turnajů má slušné výsledky, které vykazují dobrou herní pohodu, k tomu 4.kolo z WIM, to taky není špatné, a když přidám i to, že hraje mix s Dulko, vychází mě z toho, že del potro je dobře namotivován na OH a chce tady dojít co nejdál .. v cestě mu bude stát Simon, který od Rolandu tak nějak paběrkuje a herně i výsledkově se hledá, za vše je výmluvné jeho ČF z Hamburgu, kde loni vyhrál celý turnaj .. nicméně na OH zatím suverénně válcuje svoje soupeře (Kukuškin a Dimitrov), a když vidím ve vzáj.zápasech, že ob dva spolu vždy hráli velmi vyrovnané zápasy, radši si dám zajít chutě na malý kurz JMDP a spíš bych zkusil zvolit over
-Federer si zahraje s Istominem, a zde nečeká nikdo (včetně mě), že by mělo dojít na překvapení .. snad jen v případě, že by Uzbek měl "serving day", mohlo by to přinést vyrovnanější průběh zápasu .. na druhou stranu pokud už něco tipovat v tomto zápase, tak právě over (hranice 19.5 her je celkem v pohodě), anebo i ten hcp +5.5her není k zahození .. nicméně pro mě no bet
-Tsonga po včerejším maratonu s Raonicem dnes bude mít něco dalšího podobného, když narazí na servismana Lopeze .. jsem zvědav, kolik sil zbylo Tsongovi, dle mě by se to mělo podepsat na jeho výkonu a tak bude v jeho zájmu zápas ukončit ve 2 setech, pokud to nevládne, myslím, že v tom 3.setu při vyrovnanějším průběhu by odpadl .. každopádně i přes tu zátěž má Tsonga k dobru velkou morální sílu a bojovnou houževnatost, což naopak dle mě bude chybět u Lopeze .. škoda, že ty kurzy tak favorizují Tsongu, být to kolem 1.60, zkusil bych ho .. tak mě neláká nic, ani ty overy, protože hranice je tak vysoká, že prakticky musí být buď dva tajbrejky, anebo 3 sety .. čili pokud někdo věří v ten over, je rozhodně lepší variantou jít do tipu na počet 3 setů, kde se kurz pohybuje kolem 2.60, což je rozhodně větší value než těch ušmudlaných 1.80 při overu .. tak či onak zápas pro mě je no bet, ale fandit budu Tsongovi
-Nole si to rozdá s mojím miláčkem a oblíbeným hráčem Hewittem .. sledoval jsem na streamech jeho zápasy od Newportu (včetně na OH) a musím říci, že Lleyton je dobře natrénovaný, nažhavený, dokonce mě mile překvapuje tím, že hraje dost silově svoje forehandy od baseline .. no, každopádně musel by zahrát asi tak, jako když okupoval nejvyšší místa v žebříčku a vyhrával grandslamy, aby dneska porazil Djokoviče .. na druhou stranu pro Novaka je grass asi tím nejmíň přijatelným povrchem, naopak Hewitt preferuje grass, k tomu nemá co ztratit, a hlavně v rámci OH jde hlavně o to srdíčko a bojovnost, a tam je Hewitt jen těžko překonatelný .. i proto si myslím, že nedostane takový výprask jako včera A-Rod, už jen proto, že Hewittův styl by měl trošku "vadit" Nolemu .. nabízí se tedy nějaké kontratipy , buď ten over (19.5 her), což značí , že Lleyton musí uhrát aspoň 8 gemů ve dvou setech, což by nemusela být taková utopie .. anebo hcp +5.5 her .. no, popřemýšlím , každopádně si tento zápas nenechám ujít na streamu
-Tipsarevič vs Isner..taky další vrchol dnešního programu, Janko bude vyhecován na maximum a určitě nedá ani fiftýn Isnerovi .. Amík se tradičně bude opírat o svůj servis a útočné údery, a tak soudím, že sety rozhodne jeden šťastně využitý brejk či spíše tajbrejk .. znovu se tak nabízí tip na over, ale opět podobná situace jak u Tsongy, hranice je tak vysoko, že musí být buď dva tajbrejky, anebo musí jít zápas do 3 setů .. a tak když už over, tak ho hrát ve "skryté" formě tipů na 3 sety .. jinak těžko soudit, kdo vyhraje, šance jsou pro oba stejné, ale moje sympatie má Tipsarevič, jednak je to skoro "krajan" a Slovan, a jednak je to větší bojovník a srdcař
-A.Murray vs Baghdatis ..oběma hráčům sedí grass, ovšem Marcos je rozhodně v menší herní pohodě a rozehranosti než Andy, který si uhrál na svojím posl.turnaji finále (Wimbledon) .. shodou okolností i Marcos hrál posl.turnaj Wimbledon, kde vypadl ve 3.kole s Andy Marym .. vzáj.zápasy jsou vyrovnané, ač tedy posl.tři zápasy jasně vyhrál Andy .. ovšem u Kypřana je hlavní, jak se vyhecuje v zápase .. a zde se dá čekat, že vypustí duši na kurtě a bude namotivovaný jak hrom, a tak by Andy mohl mít v prvním setu problémy, než chytí rytmus a zvykne si na hru soupeře , navíc celkově mívá Andy ty první sety slabší .. a tak se nabízí tip na over, kde hranice je stále přijatelná (20.5), hcp už bych asi nehrál, při kurzu 1.10 na favorita mě totiž přijde jako zlodějina nabízený hcp +4.5 her .. tak či onak budu fandit Marcosovi
-Ferrer je jasným favoritem v duelu s Nishikorim a věřím, že překvapení nepřipustí, Japončík si uhrál svoje maximum a může být spokojený s tímto 3.kolem .. sice kurz není kdo ví jak vysoký, ale stojí za to přidání do akovky .. tak popřemýšlím
-ze včerejška mám rozehraný na solo-tiketu Mela se Soaresem (no neberte to v kurzu 2.92 ), a tak mužské debly dnes neřeším (ač Tsonga má hrát po Lopezovi ještě debla s Llodrou, a jestli by vyhrál singl, věřím, že by se mohla projevit únava v deblu a Paes s Vardhanem v kurze přes 3.60, no to už je výzva )
-ženský debl též vynechám, ale zaujal mě duel v mixu, kde Bryan s Huber se utkají s Kas a Lisicki .. Němec nemá zrovna velkou formu, navíc na turnaji už vypadl celkem překvapivě v 1.kole a před turnajem se spekulovalo o jeho zdrav.stavu .. tak či onak německá dvojice ani zdaleka nemá takové kvality jako jejich soupeři, kteří navíc spolu už párkrát mix hráli a jistě letos chtějí hrát o placku .. kurz přes 1.30 mě přijde taky celkem fajn
-ženský singl už jen spíš bodovitě, protože se v ženských nevyznám v soobním životě, natož v rámci tipování .. ale líbí se mě Kim Clijsters, jednak svoji kariéru udržovala čistě kvůli těmto OH, kde věřím, že chce dopadnout co nejlíp, grass ji nikdy nevadil, zkušenosti i kvality má, Ivanovič sice na grassu taky umí a z posledního WIM má 4.kolo, nicméně vzájemné zápasy napovídají, že moc neumí zahrát na Kim .. kurz je kolem 1.35 , což sice není hodně, ale možná to bude jeden z posl.zápasů, kde si budu moci vsadit na mojí oblíbenou Kim, tak bych toho měl využít
-jsem zvědav na sestry Williamsovy .. zda jedna nepřekvapí v tom špatném (Serena) a ta druhá v tom dobrém (Venus)
-taky jsem zvědav na Goerges, zda ji ten elán vydrží i dneska a poradí si Kirilenko, každopádně pro mužské oko to bude krásný zápas
-stejně jako další zápas, kde Máša narazí na Lisicki, a bude jí tak moci oplatit tu překvapivou prohru z nedávného Wimbledonu .. věřím, že se Ruska poučila a tentokrát se pomstí s plnou parádou
-abych těch zápasů dvou krásek nebylo málo , tak je tady duel mezi Wozniacki a Hantuchovou , kde bych se velmi divil, kdyby to nemělo 3 sety a hodně divoké průběhy .. každopádně trošku víc budu fandit slovenské hráčce, ač Carol mám taky rád .. ale přece jen, je to olympiáda a Slováci mají k nám mnohem blíž než ti Dáni
-Azarenka s Petrovou, to naopak nebude až taková pastva pro oči, ani pro samotný tenis .. Vika nám bude tradičně hekat a hrát tu svou hru, Petrova se bude snažit umlátit svou soupeřku .. těžko soudit, kdo vyhraje, ale rozhodně bych nesázel na ten minikurz
-no a posl.zápas 3.kola ženského singlu je duel naší Petry Kvitové s Italkou Pennettou .. i zde se člověk celkem může pokochat, zejména Italka dovede být pěkně "hot",ale v rámci hry doufám, že až tak hot nebude, aby mohla Petra postoupit do dalšího kola, a držet tak české naděje na medaili skrz tenis .. kvality má, povrch taky, věřím, že kvalita soupeřky už ji nedovolí ty její výkyvy v zápase a bude hrát zodpovědně po celý čas, navíc Italku za ty její časté výjeby moc nemusím .. a tak sice kurz je slabej, bylo by vlasteneckým zločinem nehrát to
WASHINGTON
-aby těch zápasů nebylo málo, i v rámci tohoto turnaje se našlo pár hezkých zápasů .. předně můj oblíbenec z minulého týdne Matosevic .. ten dnes narazí na Kamkeho a při Australanově formě, herní pohodě a rozehranosti bych se dost divil, kdyby marného Kamkeho neporazil .. ten sice včera vyhrál nad Pairem, ale Frantík hraje na amer.betonech sporadicky, navíc nechci sahat do jeho přístupu v rámci této USOPEN series .. Marinko s těžkým soupeřem Levinem vyhrál zápas ve 3 setech, a tak naznačil, že má chuť hrát a bojovat a chce z tohoto turnaje znovu odvézt něco kvalitního (jak by ne, když se hraje o takové peníze a body) .. kurz je kolem 1.65, což mě stojí za zkoušku
-Tommy Haas se vrací na americké betony, kde hraje nejraději .. a tak sice chvíli bude trvat, než se adaptuje na jiný povrch i US-prostředí, věřím, že se tak stane už v rámci tohoto turnaje .. sice má před sebou kvaldu na masters v Torontu, ale věřím, že by kvaldu oželel, kdyby tady ve WAS uhrál SF či finále (a pavouka, kvality i formu na to má) .. tak uvidíme .. Leo Mayer je soupeřem ve 2.kole a to je hráč, se kterým by si měl Tommy poradit, obzvlášt když hladce porazil nepříjemného Russella .. kurz kolem 1.30 je sice nic moc extra, ale stále hratelný