Jdeme spravym smerem?

Neví­te, jak napsat dopis sázkovce v obchodní­ angličtině

Moderátor: Moderátoři

:-)

Příspěvekod AC_28 » stř bře 16, 2005 20:59

chapem co si chcel prvym prikladom...ze proste pravdepodobnost vyhry juve je 60% a vynasobil si to kurzom...

v druhom priklade si uvadzal 10 zapasov z ktorych 6 dopadne OK...

nie je dobre prepocitavat to takto... ver mi... teda otazka: realny priklad, real madrid v zapase s getafe kurz 4,8 a pravdepodobnost podla mna takych 5%... v akom realnom kurze to teda tipujes????

...pises o tom ze vyssie kurzy je lepsie tipovat... tam je vsak aj mensia pravdepodobnost... Podla mna to na takejto teoretickej baze nemozes brat... ved nemusis brat kazdy zapas v istom casovom obdobi, ako ani kurz ktory sa ti zda byt podhodnoteny, v tom je vyhoda kurzovych stavok...
AC_28
Exmember
Exmember

Příspěvekod Robert » stř bře 16, 2005 21:22

Btip píše:Mì totiž již od prvního pøeètení nejde na rozum, proè srovnáváš Juve a Troyes.

Nesrovnava Juve a Troyes ale zapasy ktere hraly. Favoriti proti outsaiderum, hra venku, podobna postaveni v tabulce, atd.

A k mymu tipu 2. Sorry ze to tak reknu ale na tomto foru neni moje pohnutky nikdo schopen pochopit. Zabyvam se tak trochu jinym typem sazeni a v tom me utvrzuje i tvuj dotaz na sestavy. Popravde receno sestavy u takovehoto typu utkani nemaji valny vyznam protoze muzstva jsou od sebe minimalne o jednu ligu. Take s tebou nemuzu souhlasit ze oba musi bodovat daleko vetsi motivaci je postup do vyssi souteze nez sestup o ligu niz. Uz ted si jiste rikas ze jsem magor ale pro me jsou smerodatnejsi daleko silenejdi veci jako serie zapasu, prumerne pocty branek atd.
V podstate se zabyvam statistiskym sazenim ktere vychazi z filozofie kazdy musi jednou prohrat a to i Chelsea. No ono to ale neni tak jednoduchy a hraje v tom roli spousta faktoru. Pokusim se to priblizit na fiktivnim zapase tymu A predni pricky a B outsider ligy na konci tabulky. Jenze:
tym A hraje az prilis tvrde a dostava hodne karet
naproti tomu je tym B disciplinovany umi velmi dobre rohy a prime kopy

tym A obdrzel nejvice golu v prvnich 20 minutach zapasu
tym B vstrelil 75% vsech branek v prvnich 20 minutach

tym A ma sice vybornou obranu ale jsou to stari paprdove
tym B utok sice neni hvezdny zato jsou to mladi borci kteri umi pryma behat a tem dedkum utecou

a v neposledni rade tym A jiz 11x vyhral a tym B 7x prohral

A ptas se co ze je to za tymy, nevim a je mi to fuk ale tym B vyhraje. A je v sestave tymu A Backham, nebo je tym A AC Milan, chyta snad tymu A Petr Cech nebo se tym snad jmenuje Bayern Mnichov a kdo je to B 1. FC Kotehulky nebo ta vesnice 3 km od vas, jsou to snad Blsany? Znovu rikam NEVIM a je mit to JEDNO protoze vyhraje tym B ja davam jednoznacne 2.

Myslis si ze jsem silenec popravde kdyz to posobe ctu tak si to myslim taky ale sazim tak a vychazi to a dokud to bude vychazet tak v tom budu pokracovat. At se vam to libi nebo ne pokud mate dost velky statisticky vzorek tak je uplne jedno kdo s kym a v jake sestave matematika ma vzdy navrch. Nerite tak se podivejte do svych zaznamu kolikrat uz prohrala FC Barcelona, Read Madrid, Juventus, Liverpool a vsichni jako favoriti v kurzu 1,2.

Jiste nevyhravam casto a rozhodne netipnu 100% zapasu spravne ale pri slusnejch kurzech to staci a kdyz mi nevyjde kurz 2,8 tak to tak nenasere jak 1,15.
Robert
Host
Host

Re: :-)

Příspěvekod Robert » stř bře 16, 2005 21:50

AC_28 píše:realny priklad, real madrid v zapase s getafe kurz 4,8 a pravdepodobnost podla mna takych 5%... v akom realnom kurze to teda tipujes????

kurz ke 4,8 x 0,05 tedy 0,25 ovsem to je kurz pro tebe nekdo tomu muze verit na 25 % a je to 4,8 x 0,25 = 1,2 sice nic moc ale pokud tomu veris na 3% kapitaku (ponovu at si rozumime) tak proc to nevsadit.

AC_28 píše:...pises o tom ze vyssie kurzy je lepsie tipovat... tam je vsak aj mensia pravdepodobnost...

to prece neni pravda u vyse zminovane 2. fr. ligy byl kurz 2.60 2.70 2.80
a uz jen tim kurzem sama SK pripousti ze sance na vysledek je vsude zhruba stejna 33%. Pokud vezmu kurz 2,80 x 0,33 potom my vyjde 0,924 a to je presne to co tu nekdo pred tebou jiz napsal tj. presne to co sazkovky vraci a sazkovky se nepletou to je opravdu realny kurz a muj profit je v tom ze ja tomu zapasu verim na 60% a rozdil mezi mejma 60% a 33% bookieho je muj vejvar to co vsichni hledame > vyhodny kurz.

Naproti tomu tvuj priklad ukazuje naprosty podhodnoceni kurzu predpokladam (nesazel jsem nevim tak me nekamenujte) ze kurz na Real byl nekde kolem 1,6 ja predpokladam vyhra domacich 25% (tvejch 5 je fak hodne dole) remiza 20% zbyva 55% x 1,6 = 0,88 coz je i v ceskejch pomerech hodne podhodnoceny. A pokud namitas ze 20% na domaci je moc mas smulu 2:1 mluvi za vsechno. Jinak my dva se tu hadame jestli pravdepodobnost je 5% nebo 25% ale to je presne to o co nam vsem jde. Pokud to bookie sacuje na 5% a ja tomu davam 25% tak to je ono protozejsi nasel bookieho chybu on proste ulit a nechal se zlakat jmenem proc to je fuk tobe to prinasi vyhodu.

A jeste jedna myslenka nejsou nahodou lepsi nizsi souteze? Bookies neulitnou na vekym jmenu neznaj super perlicky z novy a ulitavaj prave tam.
Robert
Host
Host

Re: Odpoved na dotazy

Příspěvekod Robert » stř bře 16, 2005 21:57

qwertyy píše:a takhle to brát nemùžeš, protože v tìch 10ti zápasech budou pokaždý úplnì jiný faktory, jako tøeba forma, zranìní a poèasí, který zápas ovlivní mnohem víc než statistika :wink:

O kousicek dal se doctes ze statistiky zeru. Ale u toho ze je kazdy zapas jiny se pozdrzim ty jsi dle me totiz presne vystihl nedostatek analyz na ruznych forech.
FORMA: skoro vsude se doctu ze se po dlouhe vyluce zpusobene zranenim vraci hrac XY ktery je klicovy pro muzstvo. Fajn ale nekdo kdo mesic a pul nekopl do balonu se muze jmenovat treba Zidan ale bude tam akorat prekazet.
POCASI: asi spatne ctu ale jeste jsem se snad v zadne analyze nedocetl jaka je predpoved pocasi zato ze trener to potrebuje a muzstvo chce vidim na kazdym rohu. Myslis si snad ze kdyz touzim po Ferrari tak pujdu vykrast banku. Proc ne analyza toho jak moc chci tomu nasvecuje.
Robert
Host
Host

Příspěvekod Vladybir » stř bře 23, 2005 0:15

Pánové (pøípadným dámám se omlouvám), nechci se Vás nikoho dotknout, ale pokud nebudete pøemýšlet a pøedpokládám i sázet jako Robert, budete doživotnì sázkovým kanceláøím dìlat chodící penìženku. Jeho vývody jsou zcela správné, a to ne jenom matematicky. Vìtšina profesionálních sázkaøù (alespoò tìch co znám já) pracuje z èásti na velmi podobných principech.
Vladybir
Host
Host

Příspěvekod AC_28 » stř bře 23, 2005 13:42

to Vladibyr: principy su vseobecne zname, nikto ich ani nevyvracal v tomto topicu, akurat podlozenie tychto principov mi nesedelo, a doteraz s tymi vypoctami nesuhlasim... ale toto sme si s robertom vydiskutovali...

...napriek tomu sa necitim byt chodiaca penazenka buuukis... :lol:
AC_28
Exmember
Exmember

Příspěvekod Johnny.Rebel » stř bře 23, 2005 14:34

mozna jsem blbej, ale chape tu nekdo, co tim vsim chtel basnik rici? chvili to vypadalo, ze basnik chtel rici, ze se nema sazet pod 2,2 , pak zas, ze analyzy stoji za prd, a pak ze statistika nuda je, ma vsak cenna udaje :lol: , ale porad mi unika hlavni motiv celeho tohoto tematu .. kdyz se na to kouknu selskym lidovym rozumem, probira se tu neco , co je o nicem 8) .. nejak to nechapu, asi je to na me moc vysoka filozofie :roll:
Johnny.Rebel
Host
Host

Příspěvekod luboo » stř bře 23, 2005 15:05

Johnny.Rebel píše:mozna jsem blbej, ale chape tu nekdo, co tim vsim chtel basnik rici? chvili to vypadalo, ze basnik chtel rici, ze se nema sazet pod 2,2 , pak zas, ze analyzy stoji za prd, a pak ze statistika nuda je, ma vsak cenna udaje :lol: , ale porad mi unika hlavni motiv celeho tohoto tematu .. kdyz se na to kouknu selskym lidovym rozumem, probira se tu neco , co je o nicem 8) .. nejak to nechapu, asi je to na me moc vysoka filozofie :roll:

Bingo Johnny
:yes:
:wink2:

:ludo:
luboo
Host
Host

Příspěvekod AC_28 » stř bře 23, 2005 15:18

:-))) pac tento topic uz neriesi nic Johny... :-)))) proste povedal to co vacsina z nas vie, a je len na kazdom ako to vyuziva. Ku kurzom - tiez zavisi na kazdom ake si vybera a co kombinuje... Ale su lepsie tie vyssie... a to sme tiez neobjavili ameriku... :-)))
AC_28
Exmember
Exmember

Re: :-)

Příspěvekod luboo » stř bře 23, 2005 15:29

AC_28 píše::-))) pac tento topic uz neriesi nic Johny... :-)))) proste povedal to co vacsina z nas vie, a je len na kazdom ako to vyuziva. Ku kurzom - tiez zavisi na kazdom ake si vybera a co kombinuje... Ale su lepsie tie vyssie... a to sme tiez neobjavili ameriku... :-)))

Mna najviac udivilo miesanie dovery s vyskou vkladu. Vsak ked zapasu verim na 80 - 90%, nepredam predsa barak aby som to vsadil. Ked ma niekto zasadu, ze dava stale rovnaky vklad musi mat aj rovnaku doveru v kazdy zapas? To je blbost.
luboo
Host
Host

PředchozíDalší

Zpět na HELP - obecní rady