[quote="tenniss"]... zaujalo mne, ze v Trefikovi [b]"je hodnì nedostatkù èi chyb"[/b] coz se mi nejak nezda, ale pokud vyjmenujes aspon tri nedostatky a tri chyby, tak se rad zapojim do dalsi diskuze nejen o tom ... ale predevsim o napadech vedoucich k jeho vylepseni ...[/quote]
Ahoj kolego tenisto
, no myslím, že spoleènì mùžem ten program ještì vyšperkovat. Nevím jak moc sázíš i jiné sporty (hlavnì fotbal) a jak moc program "upravuješ" k obrazu svému, ale snad bude o èem diskutovat. O tobì coby fandovi tohoto programu nemám pochyb.
Chtìl bych ale znát názory více lidí, protože dva jsou málo.
tady máš pár témat nad kterýma lze diskutovat, nìkteré jsou èistì uživatelské nìkteré ohlednì funkcí, však sám budeš vìdìt co a jak:
1) Ukládání nastavení uživatele - není možné uložit rùzná nastavení do svých souborù (podobné filtrùm), napø. pøi problémech s programem, pro úèely sledování, nebo nìkomu pro odeslání
2) vícenásobná filtrace sloupcù ve všech oknech - není tøeba snad vysvìtlovat, staèí nahlédnout do Excelu jak byto mìlo vypadat.
3)chybí zobrazování kursù samostatnì v hlaním oknì "ze všech" u tøetin, ètvtin , handycapù, 1. a 2. poloèas apod vèetnì patøièných statistik a bilancí .
4) konfigurace barev v programu není doøešená ve všech oknech, nìkde je to natvrdo (pozadí) a nìkde ne apod.
5) mazání èi schování soutìží v hlavním oknì - a? udìlám cokoliv z toho stále se mi objevují soutìže o které nemám absolutnì zájem
6) v hlavním oknì mi chybí filtr - zobrazení pøíležitostí èi spíše soutìží dle výbìru SK a ve stanoveném èase od-do
7) do okna "návrh tiketu" nelze umístit vice sázek na jeden zápas , èasto je lepší si vybrané zápasy a jejich varianty napráskat do jednoho okénka a pak to rozhazovat na tikety dle potøeby, pouhým pøetáhnutím.
8 ) zajímavý je i proces vyhldávání dat v trefikovi, zkus nìkdy sledovta z kolika zápasù trefik vyhledává a kolik jich mùže být vùbec reálné, prostì mi pøipadá, že zde chybí optimalizace rychlosti, ale mohu se mýlit
tvorba vybraných filtrù soutìží je tìžkopádná bez použití CRTL nebo SHIFT zkratek bìžnì dostupných jinde
9) nìjak blbne i filtr pøi naèítání dat z netu, který jaksi nebere v potaz to pøeddfinované
10) abnormálnì dlouho poèítá kombinace u maxikombitiketù, asi špatnì navržený algoritmus.
Staèí jen pár vìcí na zaèátek ???
Èlovìk musí být vìdma,nebo mít zaruèené info,nebo využívat statistiky stejnì jako book a k tomu cit.